Volleyleague: Παλινωδίες Ολυμπιακού και...  ομάδες-δεκανίκια στην τηλεδιάσκεψη

Volleyleague: Παλινωδίες Ολυμπιακού και... ομάδες-δεκανίκια στην τηλεδιάσκεψη

Η μαραθώνια τηλεδιάσκεψη της ΕΣΑΠ την Τρίτη (12/05) εξέθεσε τον πρόεδρο της Λίγκας και εκπρόσωπο του Ολυμπιακού, Παντελή Ταρνατόρο, που άλλαζε άποψη ανάλογα με την ψηφοφορία…

Όπως γράψαμε από χθες, στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ και εκπρόσωπος των «ερυθρόλευκων»… έσυρε σε συνεχόμενες ψηφοφορίες όλες τις ομάδες με έναν και μόνο στόχο. Να καταφέρει να πάρει ο Ολυμπιακός τον τίτλο στα χαρτιά. Αυτό δεν πέρασε, αφού για κάθε τροποποίηση στην προκήρυξη χρειάζονται τα 8/10 και αυτή η πλειοψηφία δεν επιτεύχθηκε, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η αλλαγή στάσης από ψηφοφορία σε ψηφοφορία από πλευράς των Πειραιωτών.

Σε μια από αυτές τις ψηφοφορίες, λοιπόν, ο εκπρόσωπος της Ελπίδας Αμπελοκήπων υποστήριξε πως θα ψήφιζε θετικά για να υπάρξει πρωταθλητής σε περίπτωση οριστικής διακοπής, αρκεί η ομάδα που θα πάρει τον τίτλο – ο Ολυμπιακός στην προκειμένη περίπτωση θα ήταν αυτός – να δηλώσει συμμετοχή στο Champions League. Κάτι που οι «ερυθρόλευκοι» συστηματικά δεν κάνουν τα τελευταία χρόνια, αφού δηλώνουν συμμετοχή σε άνδρες και γυναίκες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεύτερης και τρίτης κατηγορίας μήπως και καταφέρουν να πετύχουν κάποια  διάκριση.

Στο αίτημα αυτό της Ελπίδας Αμπελοκήπων, λοιπόν, ο Παντελής Ταρνατόρος λειτούργησε σαν εκπρόσωπος του Ολυμπιακού και απάντησε «ναι θα βγούμε στο Champions League». Σε αυτό το σημείο, ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ έκανε… αντιστροφή του ερωτήματος ζητώντας να μάθει αν ο Ολυμπιακός θα δηλώσει συμμετοχή στο Champions League και σε περίπτωση που δεν αναδειχθεί πρωταθλητής, σαν πρώτος της κατάταξης. Εκεί ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ από απολύτως βέβαιος έδειξε να περνάει σε ένα καθεστώς αμφιβολίας, απαντώντας «πιθανώς…».

«Ουρά» του Ολυμπιακού ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Την ίδια ώρα, υπάρχουν έντονες αντιδράσεις και για τον τρόπο που φέρθηκαν κάποιες ομάδες, που λειτούργησαν σαν «δεκανίκια» του Ολυμπιακού. Τρανό παράδειγμα ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, με γνωστή ιστοσελίδα της Θράκης να καυτηριάζει τη στάση που κράτησε ο ακριτικός σύλλογος στην τηλεδιάσκεψη. Συγκεκριμένα το «Thraki Sports» έγραψε μεταξύ άλλων «Η ομάδα του Έβρου εκπροσωπήθηκε για ακόμα μια φορά από τον Θεόδωρο Μαυρίδη, γνωστότερο στο ευρυ κοινό ως Teo Black, ο οποίος ωστόσο είναι περισσότερο διάσημος στο ευρύ κοινό ως οπαδός του Ολυμπιακού».

Σε άλλο σημείο, αναφέρεται πως «Κανείς δεν αμφισβητεί τις καλές προθέσεις του εκπροσώπου του Εθνικού, αλλά από εκεί και πέρα, ήταν ίσως αναμενόμενο ο Teo Black από κάποια στιγμή και μετά, όσο προχωρούσαν οι ώρες της συνεδρίασης του ΔΣ, να ξεχάσει ότι εκπροσωπεί τον Εθνικό και να αρχίσει να λειτουργεί περισσότερο ως… οπαδός του Ολυμπιακού. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ψηφοφορία για το αν πρέπει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα για τις θέσεις 1-4 ψήφισε υπέρ της συνέχισης, όπως ζητούσε δηλαδή φανατικά ο Ολυμπιακός, ενώ σε περίπτωση οριστικής διακοπής, τάχθηκε υπέρ του να απονεμηθεί ο τίτλος στον Ολυμπιακό».

Η συνέχεια είναι ακόμα πιο διαφωτιστική με την ιστοσελίδα να αναφέρει: «Αυτό ωστόσο που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στα άλλα μέλη της τηλε-συνεδρίασης είναι ότι ειπώθηκε από τον εκπρόσωπο του Εθνικού ότι παρά την απόφαση να παραμείνουν όλοι, η ομάδα της Αλεξανδρούπολης δεν είναι σίγουρο ότι θα δηλώσει συμμετοχή στο επόμενο πρωτάθλημα της Volley League. Κάτι γνωστό μεν στον Έβρο, αλλά είναι άλλο να το γράφουν σαν πληροφορία οι δημοσιογράφοι και άλλο να λέγεται «φόρα παρτίδα» από τον άνθρωπου που εκπροσωπεί τον Εθνικού στο ΔΣ της Λίγκας. Και μάλιστα από πρόσωπο που μόλις πριν μερικούς μήνες φωτογραφιζόταν με τα μπλουζάκια Εθνικός=Α1 που είχαν τυπώσει οι παλαίμαχοι της ομάδας. Την στιγμή ωστόσο που η συμμετοχή του Εθνικού στο επόμενο πρωτάθλημα είναι.. στον αέρα, σύμφωνα πάντα με την δήλωση του εκπροσώπου του, ο εκπρόσωπος αυτός άρχισε να ψηφίζει για το τι θα γίνει στην κορυφή της βαθμολογίας, λαμβάνοντας ξεκάθαρα θέση υπέρ ενός συγκεκριμένου μπλοκ ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να ψηφίσει λευκό και να μην πάρει θέση σε κάτι που αντικειμενικά δεν τον αφορά».

Τέλος, ακόμα πιο διαφωτιστικό είναι το ρεπορτάζ των συναδέλφων για τις προθέσεις του εκπροσώπου του Εθνικού, καθώς αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Από την όλη κουβέντα αλλά και την γλώσσα του σώματος και του προσώπου, αφέθηκε η εντύπωση σε συμμετέχοντες στην συζήτηση ότι ο εκπρόσωπος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης φάνηκε να αμφισβητεί ακόμα και την αναγκαιότητα διακοπής του πρωταθλήματος και γενικότερα το ζήτημα του κορονοϊού που επέβαλε παγκόσμιο lockdown. Μάλιστα, σε μια αποστροφή του λόγου του ανέφερε κάτι για… «παραμύθια», σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ThrakiSportS. Και όλα αυτά, την στιγμή που πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός τυγχάνει ένας γιατρός, που είναι ταυτόχρονα και δημοτικός σύμβουλος, ενώ η ομάδα της Αλεξανδρούπολης είναι η μόνη από τις δέκα συμμετέχουσες στη Volley League που έγινε γνωστό (μέσω του ThrakiSportS) ότι είχε κρούσμα στην ίδια την οικογένειά της, με τους γονείς ενός παίκτη να νοσούν, ο ένας μάλιστα νοσηλευόμενος στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης…»



Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved