Κεκλεισμένων των θυρών η νέα σεζόν – Τέλος τα πρωταθλήματα, λίγες ελπίδες μόνο για το ποδόσφαιρο

Κεκλεισμένων των θυρών η νέα σεζόν – Τέλος τα πρωταθλήματα, λίγες ελπίδες μόνο για το ποδόσφαιρο

Δεδομένη η απόφαση για διεξαγωγή όλων των αθλητικών γεγονότων χωρίς θεατές μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο κατά του κορονοϊού – Κανένα θέμα έναρξης πρωταθλημάτων πλην ποδοσφαίρου όπου υπάρχει μικρό «παράθυρο» από την κυβέρνηση.

Όπως έκανε γνωστό στο διάγγελμα που απηύθυνε στους Έλληνες πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποκλείεται η διεξαγωγή αθλητικών γεγονότων με την παρουσία θεατών σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και… όχι μόνο. Στην τηλεδιάσκεψη που είχε την Τρίτη (28/04) ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με το σύνολο των εκπροσώπων του ελληνικού αθλητισμού αλλά και τον Σωτήρη Τσιόδρα, έγινε σαφές πως θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών όλες οι αθλητικές αναμετρήσεις στην Ελλάδα, μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Μια εξέλιξη που αναμφίβολα συνθλίβει οικονομικά τους συλλόγους, αφού η απώλεια των εσόδων που θα υποστούν θα είναι τεράστια. Τόσο γιατί θα χάσουν χρήματα από τα εισιτήρια, όσο και από χορηγούς, διαφημιζόμενους στα γήπεδα και κάθε είδους εισροή που θα μπορούσε να αποφέρει η διεξαγωγή αγώνων με την παρουσία φιλάθλων. Είναι προφανές πως με το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα υπάρξει καμία πώληση εισιτηρίων διαρκείας από τις ομάδες, που χάνουν ακόμα μια μεγάλη πηγή εσόδων και βλέπουν την επόμενη ημέρα να είναι πολύ πιο… ζοφερή από την ήδη σκληρή πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει η κρίση του κορονοϊού.

Στην τηλεδιάσκεψη έγινε σαφές πως δεν υπάρχει κανένα θέμα για να αρχίσουν τα πρωταθλήματα με ένα  μικρό «παράθυρο» να μένει ανοικτό σε ό,τι έχει να κάνει με τη Super League. Θεωρείται, ωστόσο, πάρα πολύ δύσκολο να προλάβουν πλέον τους χρόνους οι ελληνικές ομάδες, αφού έγινε ξεκάθαρο πως η επιστροφή στις προπονήσεις των ομαδικών αθλημάτων πάει πολύ… πίσω (μετά τις 20 Μαΐου) όπως και το άνοιγμα των μεγάλων αθλητικών εγκαταστάσεων (προπονητικά κέντρα, γήπεδα). Σε κάθε περίπτωση, στην τηλεδιάσκεψη ξεκαθαρίστηκε πλέον πως οι ομοσπονδίες έχουν το δικαίωμα, με βάση τις προκηρύξεις τους, να κάνουν τροποποιήσεις που θα τους επιτρέψουν να αποφασίσουν για πρωταθλητές, ευρωπαϊκά εισιτήρια και ομάδες που θα υποβιβαστούν μετά την ανακοίνωση της οριστικής διακοπής του κάθε πρωταθλήματος.

Το μόνο βέβαιο είναι πως οι ομάδες στραγγαλίζονται οικονομικά από το γεγονός ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Επιβεβαιώνονται έτσι οι φόβοι που έχουν εκφραστεί εδώ και καιρό, αλλά και το γεγονός ότι οι αρμόδιοι φορείς θα έπρεπε να ενδιαφέρονται περισσότερο για την επόμενη ημέρα παρά για το αν και πως θα ολοκληρωθεί ένα πρωτάθλημα.

Η ελληνική πολιτεία πρέπει από τώρα να ετοιμάσει πλάνα και σχέδια δράσης και να φανεί έτοιμη μαζί με όλους τους αθλητικούς παράγοντες να σηκώσουμε όλοι μαζί κεφάλι την επόμενη μέρα και όλοι να βρεθούν κοντά στις αγαπημένες ομάδες τους. Να γεμίσουν τα γήπεδα και οι αθλητικοί χώροι με αυτούς που αγαπούν την μπάλα, το μπάσκετ, το βόλεϊ και όλα τα αθλήματα, όταν αυτό θα είναι εφικτό και θα έχει δοθεί το «πράσινο φως» από τους αρμόδιους επιστήμονες…

Η επίσημη ενημέρωση από τη ΓΓΑ για την τηλεδιάσκεψη

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο γγΑ και η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή Αθλητισμού ενημέρωσαν για τις κατευθύνσεις των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής στις αθλητικές εγκαταστάσεις

Τηλεδιάσκεψη με το σύνολο των εκπροσώπων της αθλητικής οικογένειας της χώρας μας και αντικείμενο τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα στη σταδιακή επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας, πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με τη συμμετοχή και του Σωτήρη Τσιόδρα, επικεφαλής της ειδικής επιτροπής επιστημόνων του υπουργείου Υγείας.

Πλην της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής Αθλητισμού, που συστάθηκε προ ημερών στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, υπό τον συντονισμό του γγΑ, Γιώργου Μαυρωτά, με μέλη τους:
* Παναγιώτη Σκανδαλάκη, Ομότιμο Καθηγητή Χειρουργικής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ),
* Κωνσταντίνο Χαλιορή, Οικονομολόγο, Συντονιστή Γενικό Διευθυντή του «Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών «Σπύρος Λούης» (Ο.Α.Κ.Α.)»,
* Αθανάσιο Τσακρή, Καθηγητή Μικροβιολογίας, Αντιπρύτανη του ΕΚΠΑ,  Επιστημονικό Συνεργάτη του ΕΟΔΥ,
* Μαρίνα Καλογριδάκη, Αναισθησιολόγος, Διευθύντρια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γ.Ν.Α., «ΚΑΤ»
και ως εκπροσώπους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) κατόπιν προτάσεώς της, τους κάτωθι επιστημονικούς της συνεργάτες:
* Γεώργιο Μαρίνο, Διευθυντή Γενικής Ιατρικής Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ»,
* Οδυσσέα Παξινό, Σμήναρχο, Ορθοπεδικό Χειρουργό Αθλητίατρο «251 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ»

πήραν μέρος και εκπρόσωποι των εξής φορέων:
* Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή
* Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή
* 48 Ομοσπονδίες, Ολυμπιακών αθλημάτων και μη
* Λίγκες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ
* Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών
* Ένωση Συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες
* Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών
* Special Olympics
* Σύνδεσμοι αθλητών ομαδικών αθλημάτων
* Σύνδεσμοι προπονητών ομαδικών αθλημάτων
* Διοικήσεις των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων ανά την επικράτεια
* ΔΕΑΒ

Οι πλέον των 130 συμμετεχόντων ενημερώθηκαν από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή Αθλητισμού για τις γενικές κατευθύνσεις διαμόρφωσης των Πρωτοκόλλων με τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής, διαμόρφωση που θα είναι συνεχής και θα αξιολογείται καθημερινά, ως δυναμική διαδικασία στην προοδευτική, σταδιακά, επανεκκίνηση της αθλητικής λειτουργίας.

Έγινε σαφές ότι εκτός των Πρωτοκόλλων και της εφαρμογής τους στις αθλητικές εγκαταστάσεις, από τους εκάστοτε εμπλεκομένους, εξίσου σπουδαίο ρόλο θα συνεχίσει να παίζει η «ατομική ευθύνη» ενός εκάστου.

Τονίστηκε ότι από την Δευτέρα 4 Μαΐου θα επιτραπούν οι προπονήσεις σε ανοιχτούς αθλητικούς χώρους για τα ατομικά αθλήματα, με προτεραιότητα στους πρωταθλητές μας που είτε έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες είτε την διεκδικούν με αρκετές πιθανότητες. Σχετική λίστα ετοιμάζει η Επιτροπή Ολυμπιακής Προετοιμασίας της ΕΟΕ και θα παραδοθεί στην ΓΓΑ για να ενημερωθούν οι αντίστοιχες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Οι αθλητικοί φορείς θα αποστείλουν άμεσα τις παρατηρήσεις, τις προτάσεις και τα τυχόν υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζουν οι διεθνείς συνομοσπονδίες των αθλημάτων τους, προκειμένου οι ιδιαιτερότητες κάθε αθλήματος να ληφθούν υπόψιν στη διαμόρφωση των εγχώριων πρωτοκόλλων.

Αποφασίστηκε επίσης να διευρυνθεί η σύνθεση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής Αθλητισμού με ιατρό που θα υποδείξει η Παραολυμπιακή Επιτροπή, ειδικευμένο σε θέματα ΑμεΑ.

Σχετική τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί από τον κ. Αυγενάκη και αύριο Τετάρτη, 29 Απριλίου, στις 11.30 π.μ. με τους Δημάρχους, τους αντιδημάρχους και τους εντεταλμένους συμβούλους, υπευθύνους για τις αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στην τοπική αυτοδιοίκηση.    



«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved