ITF: Δημιουργείται πάνελ παικτών που θα έχουν λόγο στον τρόπο διεξαγωγής των τουρνουά

ITF: Δημιουργείται πάνελ παικτών που θα έχουν λόγο στον τρόπο διεξαγωγής των τουρνουά

Με τους αθλητές του χαμηλότερου επιπέδου να επικαλούνται έλλειψη επικοινωνίας με την διεθνή ομοσπονδία τένις, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, η διοίκηση της IFT ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός πάνελ παικτών για όσους αγωνίζονται στα τουρνουά που διοργανώνει η διεθνής ομοσπονδία σε όλο τον κόσμο.

Το World Tennis Tour αποτελείται από τουρνουά κατώτερης δυναμικότητας και χρησιμεύει ως κύκλωμα μετάδοσης ανάμεσα στο junior και στο ανώτερο επίπεδο παιχνιδιού, επιτρέποντας σε περισσίοτερους επαγγελματίες να έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν τα προς το ζην, βοηθώντας τους παράλληλα να κάνουν το βήμα παραπάνω για τα τουρνουά της ATP στους άνδρες και σε εκείνα της WTA των γυναικών.

Αλλά με το «λουκέτο» που μπήκε στο άθλημα, από τις αρχές Μαρτίου εξαιτίας της εξαπλωσης του κορονοϊού, εκείνοι που εξαρτώνται αποκλειστικά από τα κέρδη των τουρνουά έχουν περιέλθει σε μία πολύ άσχημη κατάσταση.

Η Γεωργιανή, Σοφία Σαπάταβα, νο 375 στην παγκόσμια κατάταξη, ξεκίνησε την αναφορά ζητώντας οικονομική ενίσχυση από την Διεθνή Ομοσπονδία, ενώ παράλληλα παρακαλούσε τη διοικητική αρχή να επικοινωνεί καλύτερα με τους επαγγελματίες... χαμηλότερου επιπέδου.

«Η επιτροπή θα παρέχει ένα φόρουμ για τους παίκτες, προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τους για τον τρόπο διεξαγωγής του τουρνουά και θα είναι μία επιπλέον ευκαιρία για την IFT να συνεργαστεί καλύτερα με την κοινότητα των παικτών» αναφέρει η διεθνής ομοσπονδία, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο.

Ενώ το τένις είναι ένα άκρως προσοδοφόρο άθλημα για όσους βρίσκονται στην κορυφή, όσοι βρίσκονται στα κατώτερα κλιμάκια, συχνά δυσκολεύονται να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Η ATP, η WTA, η IFT και οι διοργανωτές των τεσσάρων κορυφαίων Grand Slam «ένωσαν τις δυνάμεις τους» για να δημιουργηθεί ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης, για εκείνους που δυσκολεύονται στη διάρκεια του «λουκέτου».

«Είναι ζωτικής σημασίας ότι οι απόψεις των παικτών να εκπροσωπούνται σε όλα τα επίπεδα του αθλήματος σε ολόκληρο τον κόσμο», αναφέρει ο επικεφαλής της IFT, Ντέιβιντ Χάγκερτι.

Οι αθλητές και αθλήτριες θα εκλέξουν το καθένα από τα επτά μέλη των εν ενεργεία παικτών, οι οποίοι θα έχουν το δικαίωμα της ψήφου. Ένας πρόεδρος που θα διορίζεται από την ITF κι αντίστοιχα ένας προπονητής θα είναι επίσης στο πάνελ, αλλά κανείς τους δεν θα μπορεί να ψηφίσει.

Οι τενίστες με βαθμολογία κάτω από το νο350 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP και οι τενίστριες που βρίσκονται κάτω από το 151 του κόσμου θα έχουν το δικαίωμα να ορίζουν ένα συνάδελφο παίκτη ή, να συμμετέχουν στις εκλογές.

Τα εκλεγμένα μέλη θα έχουν διετή θητεία στην επιτροπή, η οποία θα συμβουλεύει και θα διατυπώνει απόψεις στην αντίστοιχη του World Tennis Tour, η οποία με τη σειρά της θα αναφέρεται στο συμβούλιο της ITF.

Ο Αυστραλός, Μαρκ Γούντφορντ, 17 φορές νικητής σε διπλά των Grand Slam, θα προεδρεύει στο πάνελ των ανδρών, ενώ το αντίστοιχο των γυναικών θα ηγείται από την κάτοχο αρκετών τίτλων Grand Slam, Μάρι Πιρς από την Γαλλία.

«Δεν υπάρχει τένις χωρίς τους αθλητές, οπότε είναι ζωτικής σημασίας να ακουστεί η φωνή τους και να ληφθούν υπόψη οι απόψεις τους κατά τη λήψη αποφάσεων για τη διεξαγωγή των τουρνουά», υποστήριξε η Πιρς.



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved