Θωμαϊδης: «Το άθλημά μας δεν ήταν ποτέ στον... αφρό»

Θωμαϊδης: «Το άθλημά μας δεν ήταν ποτέ στον... αφρό»

Η λήξη της καραντίνας μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, θα σηματοδοτήσει μια νέα αρχή για ολόκληρη την κοινωνία.

Μια νέα αρχή, η διαχείριση της οποίας απαιτεί ειδικούς χειρισμούς, ώστε η κανονικότητα στην καθημερινότητα που γνωρίζαμε μέχρι και πριν την πανδημία, να επιστρέψει όσο το δυνατόν πιο σύντομα αλλά και πιο ανώδυνα. Για το αθλητικό κίνημα, η επιστροφή αυτή επιβάλλεται να είναι γρήγορη, δεδομένου ότι στους εναπομείναντες μήνες, οι Ομοσπονδίες καλούνται να ολοκληρώσουν ένα αγωνιστικό καλεντάρι, βάσει του οποίου συγκροτούνται οι εθνικές ομάδες, ενώ σε λιγότερο από 15 μήνες υπάρχουν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η σύμπτυξη του προγράμματος, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων θα είναι επίπονη για τους αθλητές, ενώ οι Ομοσπονδίες θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην... τσέπη, προκειμένου να καλύψουν κάποιες από τις ανάγκες αυτές.

Πόσο εύκολο όμως είναι κάτι τέτοιο τη στιγμή που οι Ομοσπονδίες, μέσα στους μήνες της πανδημίας είχαν μηδέν έσοδα, ενώ η επιχορήγηση φτάνει για να καλύψει μόνο τα λειτουργικά έξοδα; Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό, η οποία εκτός όλων των άλλων, πρέπει να βγει στο... κυνήγι οικονομικής βοήθειας για την επαναλειτουργία της προΟλυμπιακής ομάδας.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΟΤ, Νίκος Θωμαίδης, ανέλυσε τις σκέψεις και ανησυχίες του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας. Αρχικά, ο Θωμαίδης τόνισε: «Θα πρέπει να ξεκινήσουμε σχεδόν από το μηδέν. Ειδικά για το κομμάτι της Προολυμπιακής ομάδας, η οποία μέχρι το τέλος του χρόνου θα κληθεί να διεκδικήσει προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Με ενέργειες του μέλους της ΕΟΕ και Γενικού Γραμματέα της ΕΛΟΤ, Μιχάλη Φυσεντζίδη, είχαμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε ένα σοβαρό ποσό από την Ολυμπιακή Επιτροπή για να καλύψουμε τις ανάγκες μας, το οποίο όμως σχεδόν εξαντλήθηκε πριν την έναρξη της πανδημίας με τα συνεχή ταξίδια προετοιμασίας και τους αγώνες. Όλα εκείνα τα χρήματα πήγαν αποκλειστικά -και με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ- στην Ολυμπιακή προετοιμασία. Πλέον καλούμαστε να βρούμε εκ νέου χρήματα, κάτι που ειδικά σήμερα, φαντάζει δύσκολο εάν όχι απίθανο. Εμείς βέβαια από την πλευρά μας, είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε χρήματα για την ολοκλήρωση του σκοπού. Το άθλημά μας δεν ήταν ποτέ στον... αφρό. Έχουμε μάθει στις δύσκολες καταστάσεις. Μια τέτοια καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και πάλι. Νοιώθω ότι θα τα καταφέρουμε και πάλι».

Ο Νίκος Θωμαίδης πρόσθεσε: «Τα οικονομικά της Ομοσπονδίας μας, παρά τη μικρή -βάσει μεγέθους- επιχορήγηση που λαμβάνουμε, είναι νοικοκυρεμένα και όλοι το αναγνωρίζουν. Ωστόσο για να μπορέσει ένα άθλημα να κάνει το κάτι παραπάνω, χρειάζεται μεγαλύτερη βοήθεια και όλοι πρέπει να βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Όπως όλη η υφήλιος, έτσι και η Ελλάδα μας, βρίσκεται στα πρόθυρα οικονομικής ύφεσης λόγω της πανδημίας, όμως ο καθένας από το πόστο του, πρέπει να βρει τρόπο ώστε να τροφοδοτηθούν οι πηγές ζωής και ψυχικής ευεξίας. Ο αθλητισμός αποτελεί διέξοδο για παιδιά και γονείς. Και πρέπει να στηριχθεί και να υποστηριχτεί από όλους όσους στηρίζουν το αθλητικό οικοδόμημα».

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΕΛΟΤ, Νίκος Θωμαίδης, ευχήθηκε «Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλην την οικογένεια του ελληνικού ταεκβοντό αλλά και σε όλους τους Χριστιανούς Ορθόδοξους», επισημαίνοντας πως «η πρόκληση ότι μένουμε σπίτι, πρέπει να αποτελέσει ευλογία για όλους μας. Είναι μια δοκιμασία, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να πειθαρχήσουμε. Και την πειθαρχία στο ταεκβοντό τη γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθέναν. Εμείς, ως διοίκηση της ΕΛΟΤ, θα είμαστε δίπλα στα σωματεία. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τα στηρίξουμε, πάντα στο μέτρο του δυνατού. Η ευημερία των σωματείων, αποτελεί ευημερία για το άθλημα και όσοι είμαστε στον χώρο του ταεκβοντό, το γνωρίζουμε καλά. Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση. Με Υγεία και Δημιουργικότητα».Παναθηναϊκός: Επίθεση σε ΑΕΚ - «Ψεύδεται ασυστόλως, ύπουλοι τρόποι για να πάρει το ματς στα χαρτιά»
Παναθηναϊκός: Επίθεση σε ΑΕΚ - «Ψεύδεται ασυστόλως, ύπουλοι τρόποι για να πάρει το ματς στα χαρτιά»
Λεβαδειακός-Βόλος: Για την παραμονή και την 6άδα - Αλλαγή επόπτη από ΚΕΔ
Λεβαδειακός-Βόλος: Για την παραμονή και την 6άδα - Αλλαγή επόπτη από ΚΕΔ
Δίκη Άλκη Καμπανού: Συγκλονίζει φίλος του Άλκη - «Στο ασθενοφόρο έμαθα τον θάνατό του»
Δίκη Άλκη Καμπανού: Συγκλονίζει φίλος του Άλκη - «Στο ασθενοφόρο έμαθα τον θάνατό του»
Σεισμός στην Τουρκία: Ανασύρθηκαν ζωντανοί δύο παίκτες της Χατάισπορ - Αγνοούνται δύο μέλη
Σεισμός στην Τουρκία: Ανασύρθηκαν ζωντανοί δύο παίκτες της Χατάισπορ - Αγνοούνται δύο μέλη