Πρωτάθλημα στα χαρτιά και στο βόλεϊ θέλει ο Ολυμπιακός! (video)

Πρωτάθλημα στα χαρτιά και στο βόλεϊ θέλει ο Ολυμπιακός! (video)

Η πρόταση του Παντελή Ταρνατόρου για το τέλος του πρωταθλήματος βόλεϊ.

Τα τρία σενάρια για το τέλος των πρωταθλημάτων βόλεϊ ανέλυσε ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος και εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, σε διαδιδυκτιακή συνέντευξη Τύπου. Ο ίδιος πάντως εξέφρασε την ακόλουθη άποψη: «Άποψη μου είναι ότι πρέπει να βγάλουμε πρωταθλητή και να επικυρώσουμε τη βαθμολογία ως έχει».

Αυτό που πρότεινε ο Παντελής Ταρνατόρος είναι δηλαδή να δοθεί ο τίτλος στα χαρτιά στον Ολυμπιακό, δυο αγωνιστικές για τη λήξη της κανονικής περιόδου με τη διαφορά μεταξύ των ομάδων της κορυφής να είναι ελάχιστη (ΟΣΦΠ 41, ΠΑΟΚ 39, ΠΑΟ 38). Εξάλλου, ο τίτλος θα κρινόταν στα πλέι οφ.

Θυμίζουμε πως ήδη ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ήταν σε ιδιαίτερη φόρμα το τελευταίο διάστημα, αλλά και ο ΠΑΟΚ που ήταν μέσα και στο F4 του Κυπέλλου, δήλωσαν επίσημα ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού απέναντι σε τόσο σοβαρά ζητήματα υγείας ότι δεν επιθυμούν συνέχιση της σεζόν, ούτε κάποιον τίτλο στον οποίο είναι βασικοί διεκδικητές.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, ωστόσο, ως εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, εξέφρασε την άποψη να στεφτεί «χάρτινος» πρωταθλητής ο πρώτος της βαθμολογίας.

Αναλυτικά όσα υποστήριξε ο Ταρνατόρος:

«Σε περίπτωση κατά την οποίαν αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΑΠ ότι πλέον δεν μπορεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα άρα πρέπει να το διακόψουμε υπάρχουν τρία σενάρια. Το πρώτο σενάριο είναι ότι επικυρώνουμε τη βαθμολογία, βγαίνουν οι θέσεις για την Ευρώπη και ανακηρύσσεται πρωταθλητής. Το δεύτερο σενάριο είναι μόνο κατάταξη χωρίς να ανακηρυχθεί πρωταθλητής. Το τρίτο σενάριο είναι να θεωρηθεί το πρωτάθλημα ως μη γενόμενο. Το τρίτο σενάριο απλά σας το είπα τυπικά, ουσιαστικά είναι μία απόφαση που δεν πιστεύω ότι θα την πάρουμε γιατί αν θεωρήσουμε ότι το πρωτάθλημα είναι ως μη γενόμενο τότε έχουμε θέμα με τη συμμετοχή των ομάδων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Κατά την άποψή μου πρέπει να επικυρωθεί η κατάταξη. Το ζητούμενο δεν είναι η προσωπική μου άποψη, το ζητούμενο είναι τι αποφασίζει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΑΠ. Η προσωπική μου άποψη είναι με πρωταθλητή. Εγώ είμαι μία ψήφος. Υπάρχουν άλλες 9 ψήφοι. Ήδη ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ με ανακοινώσεις τους έχουν τοποθετηθεί. Οπότε μένουν ακόμη 7 ομάδες που θα αποφασίσουν αν πρέπει να ανακηρυχθεί ή όχι πρωταθλητής».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου...Τσιτσιπάς-Τζόκοβιτς: Κυρίαρχος ο Σέρβος στο πρώτο σετ του τελικού στο Australian Open (video)
Τσιτσιπάς-Τζόκοβιτς: Κυρίαρχος ο Σέρβος στο πρώτο σετ του τελικού στο Australian Open (video)
Στην Παρί Σεν Ζερμέν θα συνεχίσει ο Σκρίνιαρ
Στην Παρί Σεν Ζερμέν θα συνεχίσει ο Σκρίνιαρ
Τσιτσιπάς-Τζόκοβιτς: Έλληνες οπαδοί σήκωσαν δημοσιογράφο στον αέρα! (video)
Τσιτσιπάς-Τζόκοβιτς: Έλληνες οπαδοί σήκωσαν δημοσιογράφο στον αέρα! (video)
Basket League: Για το απόλυτο ο Ολυμπιακός με Άρη – Εντός ο ΠΑΟΚ, μάχη στην Καρδίτσα
Basket League: Για το απόλυτο ο Ολυμπιακός με Άρη – Εντός ο ΠΑΟΚ, μάχη στην Καρδίτσα