Αυθίνος: «Η ταλαιπωρία προσωρινή, αλλά το όφελος μακροπρόθεσμο»

Αυθίνος: «Η ταλαιπωρία προσωρινή, αλλά το όφελος μακροπρόθεσμο»

Ο Θεόφιλος Αυθίνος μιλά για την πανδημία και τα μέτρα για την καταπολέμησή της.

Είναι ένα νέο παιδί, μόλις 18 χρονών, από τα ταλέντα των ελληνικών καταδύσεων, μέλος της Εθνικής ομάδας, που δίνει τη μάχη για πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες. Το αίμα του βράζει… Παρόλα αυτά, ο Θεόφιλος Αυθίνος μένει σπίτι, κάνει υπομονή πειθαρχώντας στα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού, γυμνάζεται, περνάει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του και περιμένει την επιστροφή στην κανονικότητα, για να συνεχίσει να κυνηγά το όνειρο.

Ο νεαρός και πολλά υποσχόμενος πρωταθλητής της Αργούς, στα 3 μ. τραμπολίνο, συστήνει ψυχραιμία, τήρηση των κανόνων και πειθαρχία στα μέτρα, ενώ βλέπει τα πράγματα αισιόδοξα, καθώς, όπως τονίζει στις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, η σχετική ταλαιπωρία μας είναι προσωρινή, αλλά το όφελος από αυτήν, με την τήρηση των κανόνων, στη συνέχεια θα είναι μακροπρόθεσμο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Θεόφιλος Αυθίνος:

«Στην παρούσα περίοδο, αναγκαστικά μένω στο σπίτι μαζί με την οικογένεια μου, έτσι ώστε να προστατευτούμε εμείς ίδιοι, αλλά και όλοι οι συνάνθρωποί μας. Αυτό που προέχει είναι η διασφάλιση της υγείας, ώστε να βγούμε χωρίς απώλειες από αυτή την κατάσταση και να συνεχίσει ο καθένας φυσιολογικά τη ζωή του και την προσπάθεια πραγματοποίησης των στόχων και των ονείρων του.

Καθημερινά συνεχίζω τις ασκήσεις φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης, ακολουθώντας τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή Πέτρου Φυρίγου, προκειμένου να παραμείνω, σωματικά, σε όσο το δυνατόν καλύτερη φόρμα.

Ομολογώ ότι νιώθω στεναχώρια με όλη αυτή την κατάσταση, διότι η αναστολή των δραστηριοτήτων μας έχει κοστίσει, βάζοντας "φρένο" στην πολύ καλή πορεία της προετοιμασίας μας προς το Παγκόσμιο Κύπελλο του Τόκιο (που αποτελεί το κριτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες), αλλά και του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Όμως, έτσι όπως ήρθαν τελικά τα πράγματα, ο αθλητισμός πέρασε σε δεύτερη μοίρα και φυσικά συμφωνώ με την αναβολή και τη μετάθεση των Ολυμπιακών αγώνων για του χρόνου. Θεωρώ πως ήταν η καλύτερη επιλογή.

Η ελληνική Πολιτεία πήρε άμεσα τα αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας, τα οποία θεωρώ ότι ήταν απολύτως απαραίτητα. Αποδεικνύεται μέχρι στιγμής ότι είναι και αποτελεσματικά. Κανείς δεν αμφισβητεί, πλέον, πως είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτούμε.

Οπότε, συμβουλεύω, να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα προστασίας, να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και να είμαστε αισιόδοξοι, διότι η ταλαιπωρία είναι προσωρινή, αλλά το όφελος από αυτήν, με την τήρηση των κανόνων, θα είναι μακροπρόθεσμο!».Σουβλάκι και πίτσα από «χρυσάφι» - Πόσο πωλούνται μετά τις ανατιμήσεις
Σουβλάκι και πίτσα από «χρυσάφι» - Πόσο πωλούνται μετά τις ανατιμήσεις
ΔΟΕ: Απορρίπτει την κριτική της Ουκρανίας
ΔΟΕ: Απορρίπτει την κριτική της Ουκρανίας
Survivor All Star: Αυτοί κέρδισαν στα Παιχνίδια της Καραϊβικής - Το έπαθλο που «ένωσε» τους παίκτες
Survivor All Star: Αυτοί κέρδισαν στα Παιχνίδια της Καραϊβικής - Το έπαθλο που «ένωσε» τους παίκτες
Βαλένθια: Παρελθόν ο Γκατούζο
Βαλένθια: Παρελθόν ο Γκατούζο