Παπαφωτίου: «Θα θυμάμαι με υπερηφάνεια το Ευρωπαϊκό»

Παπαφωτίου: «Θα θυμάμαι με υπερηφάνεια το Ευρωπαϊκό»

Η πρώην αθλήτρια του Παναθηναϊκού Αθηνά Παπαφωτίου μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας και μοιράστηκε τις αναμνήσεις της, θυμήθηκε ιστορίες, ευχαρίστησε όσους τη βοήθησαν και την στήριξαν και έστειλε ένα μήνυμα στις επίδοξες διαδόχους της.

Συγκεκριμένα, η Παπαφωτίου μίλησε για:

Το πότε πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από την Εθνική: «Είχα πάρει την απόφασή μου πριν το ευρωπαϊκό. Ίσως να το είχα σκεφτεί και νωρίτερα αλλά είναι πολύ σημαντικό όταν η Ελλάδα προσπαθεί να ανέβει επίπεδο, να την στηρίζουν όλες οι αθλήτριες και από την στιγμή που με κάλεσαν στο ευρωπαϊκό δεν γινόταν να μην πάω. Πέρυσι ξεκίνησα και το πρότζεκτ στη Ζανζιβάρη, θέλω να το συνεχίσω και γι΄ αυτό πήρα αυτή την απόφαση».

Την καλύτερη και τη χειρότερη ανάμνησή της: «Η καλύτερή μου στιγμή ήταν και η τελευταία μου διοργάνωση, το ευρωπαϊκό. Η Ελλάδα έλειπε για πολλά χρόνια από το υψηλό επίπεδο και είχαμε την ευκαιρία να αναμετρηθούμε με τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και του κόσμου και το συναίσθημα είναι μοναδικό. Οι εμφανίσεις που κάναμε σε Άγκυρα και Βουδαπέστη θα τις θυμάμαι με περηφάνια. Ο αθλητισμός έχει 10 λύπες και 2 χαρές και αυτές οι χαρές είναι υπεραρκετές για να συνεχίσεις να παίζεις και να αθλείσαι με περισσότερη διάθεση. Έτσι ήταν και στην Εθνική. Είμαστε μία γενιά που εν μέσω κρίσης που επηρέασε και τον αθλητισμό έκανε ό,τι μπορούσε. Τα αποτελέσματα των τελευταίων χρόνων όλοι τα γνωρίζουν, μερικές συνθήκες δεν ήταν ιδανικές για αυτό που θέλαμε να κάνουμε. Πουθενά στη ζωή δεν είναι ιδανικά και πάντα αντιμετωπίζεις αντιξοότητες, οι οποίες όμως δεν είναι αρκετές για να σε διώξουν. Καμία κακή στιγμή δεν με έκανε να χάσω τον ενθουσιασμό μου. Ήμουν τυχερή που με εξαίρεση μία χρονιά στη Κονελιάνο που τραυματίστηκα, δεν είχα κάποιον άλλον τραυματισμό. Οι τραυματισμοί είναι το χειρότερο για έναν αθλητή».

Τα άτομα που τη βοήθησαν στην καριέρα της: «Την περισσότερη στήριξη την έλαβα όταν ήμουν μικρή στον Ηλυσιακό. Ήμουν τότε 14-15 χρονών και αθλήτριες όπως οι αδερφές Μάλτα και Παναγιώτα Καραγιαννίδου, η Κατερίνα Φλωροπούλου με είχαν βοηθήσει πολύ. Στην Εθνική ξεκίνησα στα 19 και μπορώ να πω ότι είχα ήδη ωριμάσει αρκετά. Οι συμπαίκτριές σου είναι κρίσιμο στοιχείο στη αθλητική σου καριέρα και με όλες όσες συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια ζήσαμε μοναδικές στιγμές. Αν έπρεπε να επιλέξω κάποια αυτή θα είναι η Ειρήνη Κελεσίδου, περνάγαμε φοβερά, ειδικά στην μανσετάδα. Κολλάμε και σαν χαρακτήρες με την Ειρήνη και κάνουμε παρέα και εκτός γηπέδου. Με όσους προπονητές συνεργάστηκα μου έδωσαν κάτι καλό και δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιον. Από όλους έχω κάτι να θυμάμαι που με βοήθησε και με διαμόρφωσε ως αθλήτρια».

Διαβάστε περισσότερα στο Leoforos.gr



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved