Ντόπινγκ: Τα μάτια στραμμένα στην έφεση στο CAS για την τιμωρία

Ντόπινγκ: Τα μάτια στραμμένα στην έφεση στο CAS για την τιμωρία

Ο Ρώσος υπουργός Αθλητισμού Όλεγκ Ματίτσιν δήλωσε την Παρασκευή ότι οι αρμόδιοι αθλητικοί αξιωματούχοι δεν πρέπει να αποφανθούν εναντίον της χώρας στην έφεση που έχει καταθέσει για να ανατρέψει την ποινή αποκλεισμού του αθλητισμού της λόγω ντόπινγκ.

Και αυτό επειδή η συγκεκριμένη κίνηση θα υπονόμευε το Ολυμπιακό κίνημα καθώς ο κόσμος αγωνίζεται να περιορίσει τον κορονοϊό.

Η Ρωσία προσέφυγε στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο μετά την ποινή τεσσάρων ετών αποκλεισμού της από μεγάλες διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η τιμωρία επιβλήθηκε μετά την διαπίστωση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό κατά του Ντόπινγκ (WADA) ότι η Μόσχα της είχε παράσχει παραποιημένα εργαστηριακά δεδομένα από τους ελέγχους. Πάντως οι εκδικάσεις των υποθέσεων στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης (CAS) έχουν καθυστερήσει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Οι ηγέτες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, του Παγκόσμιου Οργανισμού κατά του Ντόπινγκ και οι δικαστές που θα λάβουν την απόφαση (σχετικά με την ισχύ της ποινής κατά της Ρωσίας) πρέπει να καταλάβουν ότι σήμερα ζούμε σε διαφορετικές συνθήκες», ανέφερε ο Ματίτσιν σε συνέντευξη Τύπου.

«Η κρίση που έχει δημιουργηθεί, συμπεριλαμβανομένης της κρίσης στις αμοιβαίες σχέσεις, θα πρέπει πιθανώς να τελειώσει, να ανοίξει μια νέα σελίδα και να καταλάβουμε ότι το πιο σημαντικό πράγμα τώρα είναι να είμαστε μαζί», πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός.

Η Ρωσία έχει αρνηθεί την κρατική υποβοήθηση στο ντόπινγκ, αλλά έχει αναγνωρίσει ανεπάρκειες στην εφαρμογή των κανονισμών για την καταπολέμηση της φαρμακοδιέγερσης.



Ο Μεντβέντεφ κατέκτησε τον τίτλο στο Μπρισμπέιν
Ο Μεντβέντεφ κατέκτησε τον τίτλο στο Μπρισμπέιν
Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα λόγω της κακοκαιρίας
Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα λόγω της κακοκαιρίας
Χάντμπολ Γυναικών: Ο ΑΕΣΧ Πυλαίας στο Final-4 Κυπέλλου – Το πρόγραμμα
Χάντμπολ Γυναικών: Ο ΑΕΣΧ Πυλαίας στο Final-4 Κυπέλλου – Το πρόγραμμα
ΑΕΚ: «Το να μιλάει ο Ολυμπιακός για διαιτησία προκαλεί γέλιο» - «Επιθετικό φάουλ στον Γιόβιτς»
ΑΕΚ: «Το να μιλάει ο Ολυμπιακός για διαιτησία προκαλεί γέλιο» - «Επιθετικό φάουλ στον Γιόβιτς»
©2011-2026 Onsports.gr - All rights reserved