Αναβλήθηκε και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων στην επιτραπέζια αντισφαίριση

Αναβλήθηκε και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων στην επιτραπέζια αντισφαίριση

Το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης αποφάσισε να αναστείλει, εξαιτίας του Covid-19 και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων του 2020.

Μολονότι η ετήσια διοργάνωση γίνεται παραδοσιακά τον Ιούλιο και θεωρητικά υπήρχε περιθώριο μέσα στον τρέχοντα μήνα για να εκτιμηθούν ξανά οι συνθήκες, η ETTU έκρινε σκόπιμο να την αναβάλλει από τώρα. Υπολόγισε την αβεβαιότητα για το προσεχές χρονικό διάστημα, που έχει προκαλέσει η πανδημία σε όλο τον κόσμο και φυσικά την ανυπαρξία σε αγώνες και προπονήσεις για τους νεαρούς αθλητές στη σημερινή ζοφερή κατάσταση. Το φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για τους νέους, τις νεάνιδες, τους παίδες και τις κορασίδες θα διεξαγόταν στο Ζάγκρεμπ από τις 10 έως τις 19 Ιουλίου με παρούσα βέβαια και την Ελλάδα. Η ETTU θα δουλέψει μαζί με την κροατική ομοσπονδία του αθλήματος ώστε να βρουν από κοινού μία νέα προκαταρκτική ημερομηνία, η οποία θα επιτρέπει σε όλες τις εθνικές ομοσπονδίες της Ευρώπης να προετοιμαστούν σωστά και ν’ αγωνιστούν.

Σημειωτέον ότι σε μία άλλη πόλη της Κροατίας, στο Βαραζντίν, έγινε στις αρχές Μαρτίου μία από τις τελευταίες διεθνείς διοργανώσεις της επιτραπέζιας αντισφαίρισης πριν αρχίσουν οι αλλεπάλληλες αναβολές από την υγειονομική κρίση. Ήταν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21 όπου η χώρα μας συμμετείχε με τον Γιάννη Σγουρόπουλο, τον Δημήτρη Κορδούτη και την Ελισάβετ Τέρπου.

ΜΕΤΑΤΕΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ 2021 ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ

Κι από τις μικρές ηλικίες να δούμε παρόμοια είδηση στους βετεράνους. Η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος ανακοίνωσε νέες ημερομηνίες για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων. Η διοργάνωση ήταν προγραμματισμένη για το Μπορντό στο διάστημα 8 με 14 Ιουνίου και είχε αναβληθεί εξαιτίας του κορωνοϊού. Παραμένει στη γαλλική πόλη, αλλά θα γίνει του χρόνου και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 26 Απριλίου έως την Κυριακή 2 Μαΐου 2021, όπως συμφώνησαν η I.T.T.F., η Τοπική Οργανωτική Επιτροπή και η Γαλλική Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Από κει και πέρα ισχύει ό,τι είχε συμφωνηθεί από το 2015 όταν δόθηκε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Μπορντό. Το Βελοντρόμ (μεγάλο κλειστό γυμναστήριο στην πόλη) θα φιλοξενήσει 36 τραπέζια, το Εκθεσιακό Κέντρο 152, ενώ 40 ακόμη τραπέζια θα είναι διαθέσιμα για προπόνηση σε χώρο κοντά στο γυμναστήριο. Επιπλέον, το πρόγραμμα θα μείνει όπως στο πρωτότυπο και η Τετάρτη 28 Απριλίου θα είναι η ελεύθερη μέρα. Αν δεν ακυρώσει κάποιος αθλητής τότε όλες οι δηλώσεις συμμετοχής, που έγιναν για το 2020 μεταφέρονται αυτόματα για το 2021.Πόλο Γυναικών: «Όρθιος» στην Ουγγαρία ο Εθνικός
Πόλο Γυναικών: «Όρθιος» στην Ουγγαρία ο Εθνικός
Χάντμπολ: Εύκολη νίκη για τον Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή
Χάντμπολ: Εύκολη νίκη για τον Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή
Ρωσία: Καταγγέλει την Ουκρανία για το θάνατο 14 ανθρώπων σε νοσοκομείο
Ρωσία: Καταγγέλει την Ουκρανία για το θάνατο 14 ανθρώπων σε νοσοκομείο
Έθεσε εαυτόν εκτός ΝΑΤΟ η Σουηδία - Στα άκρα οι σχέσεις με την Τουρκία, με αφορμή το Κοράνι
Έθεσε εαυτόν εκτός ΝΑΤΟ η Σουηδία - Στα άκρα οι σχέσεις με την Τουρκία, με αφορμή το Κοράνι