ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΑΝΤΟΥ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΑΝΤΟΥ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Δυστυχώς στην Ελλάδα του 2020, ακόμη και σε συνθήκες ακραίες, πρωτόγνωρες, όπως αυτές που ζούμε το αυτονόητο, το δεδομένο, το απόλυτα ξεκάθαρο βάσει της κοινής λογικής, για κάποιους παραμένει ζητούμενο.

Και εξηγούμαστε: Η απόφαση για οριστική διακοπή όλων των πρωταθλημάτων, σε όλα τα αθλήματα, παντού, έπρεπε να είχε ληφθεί… χθες.

Και για λόγους δημόσιας υγείας αλλά και για να εκμηδενίσουμε τον κίνδυνο να ευτελιστεί ο αθλητισμός στη χώρα μας και συνάμα από ψυχαγωγία να εξελιχθεί σε πηγή κινδύνου.  

Παρά το γεγονός ότι το επαγγελματικό μπάσκετ, έδειξε τον δρόμο, αποφασίζοντας ομόφωνα την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, κάποιοι περί άλλων τυρβάζουν.

Είναι, το λιγότερο, ένδειξη ανευθυνότητας, αμετροέπειας και τυχοδιωκτισμού, να συζητάμε ακόμη για το αν πρέπει να διακοπεί οριστικά και αμετάκλητα το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, βόλεϊ κοκ. Μοιάζει αδιανόητο οι έχοντες την ευθύνη της συγκεκριμένης απόφασης, να παραμένουν άπραγοι και αναποφάσιστοι προκειμένου, ουσιαστικά, να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα να κάνουν το χατίρι του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού, που θέλει σώνει και καλά να αναδειχτεί πρωταθλητής! Ακόμη και εν μέσω πανδημίας...

Η πρωτοφανής αδιαφορία για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών αλλά κυρίως για την υγεία και κατ’επέκταση τη ζωή τους, θα έπρεπε όχι απλά να ωθήσει τους υπεύθυνους ώστε να βάλουν μια και καλή τέλος σε αυτές τις σκέψεις και πρακτικές αλλά να τους εξοργίσει. 

Ακόμη όμως και αν δεν συγκινείται κανείς από τον κίνδυνο, οι αρμόδιοι θα πρέπει να αντιληφθούν ότι πιθανή επανέναρξη των πρωταθλημάτων, θα αποτελέσει βόμβα στα θεμέλια του αθλητισμού. 

Τόσο για λόγους  υγείας που είναι προφανώς περιττό να τους αναλύσουμε,  όσο και διότι το προϊόν που επικαλούνται οι… υπέρμαχοι του ερυθρόλευκου «καπρίτσιου» θα ευτελιστεί σε μέγιστο βαθμό.

Ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό και η αξία του πηγάζει από αυτόν ακριβώς τον λόγο: Τον κόσμο. Όταν οι αγώνες διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, παύουν πια να απευθύνονται στους φιλάθλους και αφορούν απλά τους λίγους. Εν προκειμένω όσους έχουν μετατρέψει σε σκοπό ζωής να πάρουν έναν τίτλο, ακόμη και αν οι αγώνες γίνουν σε συνθήκες πανδημίας, με τη χώρα να μετράει κρούσματα και θανάτους.

 Μοιάζει απίστευτο μα είναι αληθινό. Δυστυχώς.

Ακόμη μάλιστα και αν η UEFA έχει αυτοκτονικές τάσεις ή δεν ενδιαφέρεται παρά μόνο για το οικονομικό σκέλος του ποδοσφαίρου, η Πολιτεία οφείλει εδώ και τώρα να υψώσει την ασπίδα και να προστατεύσει τους αθλητές, τους φιλάθλους και κατ’επέκταση τα ίδια τα αθλήματα και τον αθλητισμό γενικότερα.

Διακόψτε οριστικά και αμετάκλητα, ΟΛΑ τα πρωταθλήματα εδώ και τώρα!

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα είστε υπόλογοι απέναντι στον κόσμο. Αυτόν που με την στάση του, όλες αυτές τις ημέρες έχει δείξει απίστευτη υπευθυνότητα, κάνοντας την Ελλάδα παράδειγμα προς μίμηση ξανά στον πλανήτη. Τον κόσμο που ζει εδώ και περίπου ένα μήνα σε συνθήκες καραντίνας χωρίς την παραμικρή διαμαρτυρία. Γιατί είναι υπεύθυνος. Γιατί ξέρει το μέγεθος του κινδύνου. Γιατί γνωρίζει τα πραγματικά σοβαρά.

Μην γίνουμε λοιπόν, μέσω του αθλητισμού παράδειγμα προς αποφυγή. Μην ξοδέψουμε όλη αυτή την προσπάθεια για τα… καπρίτσια ενός Συλλόγου που δυστυχώς εδώ και χρόνια λειτουργεί με το «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». 

Είναι ώρα ευθύνης. Εδώ και τώρα ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΑΝΤΟΥ. Τέλος.



«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved