Κορονοϊός: Νέες ημερομηνίες για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ 2020

Κορονοϊός: Νέες ημερομηνίες για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ 2020

Νέες προκαταρκτικές ημερομηνίες διεξαγωγής του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ομαδικού 2020 έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF).

Συμφωνήθηκε το διάστημα από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου 2020 σε συνάρτηση βέβαια, με τις εξελίξεις στην πανδημία του COVID-19, εξελίξεις που κανένας δεν μπορεί αυτή την ώρα να προβλέψει. Η κορυφαία διοργάνωση θα γίνει στο Μπουσάν της Κορέας και ήδη έχει αναβληθεί δύο φορές λόγω της δραματικής εξάπλωσης του κορωνοϊού. Η ITTF σε στενή συνεργασία με την κορεάτικη ομοσπονδία του αθλήματος (KTTA) και εκπροσώπους της οικοδέσποινας πόλης καθόρισε το προτεινόμενο διάστημα για τους αγώνες, ενώ κοιτάζει και για άλλες προαιρετικές ημερομηνίες μήπως και καταστεί απαραίτητη νέα αλλαγή στην πορεία. Στο μεταξύ, μέσα στο ιδιαίτερο περιβάλλον, την πολύ δύσκολη κατάσταση, που βιώνει η ανθρωπότητα, αθλητές, προπονητές και άλλοι φίλοι του αθλήματος από κάθε γωνιά του πλανήτη, τίμησαν από το… σπίτι χτες, 6 Απριλίου, την καθιερωμένη World Table Tennis Day. Η ιδέα της ITTF για διασκεδαστικά βιντεάκια με το μπαλάκι… εντός των τειχών είχε μεγάλη απήχηση.

Στην επικαιρότητα κατ’ αρχάς, η παγκόσμια ομοσπονδία συνεχίζει όλο αυτό το διάστημα να παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις και στις 15 Απριλίου έχει μία ακόμη προγραμματισμένη συνεδρίαση για τις επιδράσεις του ιού στο καλεντάρι της. Ως γνωστόν, έχει αναβάλλει όλες τις διεθνείς αγωνιστικές δραστηριότητές μέχρι το τέλος Ιουνίου, αλλά είχε προαναγγείλει ότι πολύ σύντομα θα έδινε καινούργιες ημερομηνίες για το φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Έκανε διαδοχικές τηλεδιασκέψεις με τις τοπικές αρχές στο Μπουσάν όπως και την κορεάτικη ομοσπονδία, όπου είναι επικεφαλής ο Ρίου Σέουνγκ Μιν (1ο Ολυμπιονίκη του 2004 στο απλό ανδρών, όπως θυμούνται και οι Έλληνες φίλαθλοι) και κατέληξαν στις προτεινόμενες ημερομηνίες από τις 27 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου 2020. Με προτεραιότητα πάντα στην υγεία και την ασφάλεια των αθλητών, των προπονητών, των φιλάθλων και των αξιωματούχων η ITTF θα σταθμίζει την κατάσταση και τους επόμενους μήνες και θέλει να είναι έτοιμη αν απαιτηθούν περαιτέρω σχέδια υποστήριξης. Θυμίζουμε ότι η σημαντικότερη ετήσια διοργάνωση επιτραπέζιας αντισφαίρισης είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 22 με 29 Μαρτίου, αναβλήθηκε λόγω της κρίσης στη δημόσια υγεία με νέα προτεινόμενη ημερομηνία 21-28 Ιουνίου και τώρα πήγε για το φθινόπωρο.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΡΑΛΙ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ… 

Τη Δευτέρα 6 Απριλίου εξάλλου, γιορτάστηκε με τρόπο εντελώς έξω από τον συνηθισμένο η Παγκόσμια Ημέρα πινγκ πονγκ. Είναι η καθιερωμένη από το 2015 μέρα, που διοργανώνεται από το Ίδρυμα της ITTF και υποστηρίζεται από την ITTF. Παραδοσιακά περιλαμβάνει κοινωνικές εκδηλώσεις και περιστασιακές δραστηριότητες πινγκ πονγκ σε όλο τον κόσμο, αλλά αναγκαστικά φέτος, λόγω της πανδημίας COVID-19 βρήκε όλους τους φίλους του αθλήματος στο σπίτι και γι’ αυτό ονομάστηκε World Table Tennis At Home Day.

Εκατοντάδες διεθνείς αθλητές, όπως και απλοί φίλοι του αθλήματος, φυσικά απομακρυσμένοι μεταξύ τους, αλλά κοινωνικά ενωμένοι, χτύπησαν το μπαλάκι… στο σπίτι με κάθε πιθανό ή απίθανο τρόπο. Μετά έστειλαν τα βιντεάκια τους στην ITTF και το αποτέλεσμα ήταν άκρως διασκεδαστικό. Η παγκόσμια ομοσπονδία οργάνωσε συνεχή διαδικτυακή μετάδοση 24 ωρών, μαζί με τις ιδέες των συμμετεχόντων στη WTTD δημοσίευσε από το αρχείο της μεγάλα ματς από το πρόσφατο παρελθόν και οι fans της επιτραπέζιας αντισφαίρισης κόλλησαν τα μάτια τους στους λογαριασμούς της στα ψηφιακά κανάλια των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης. Μάλιστα, συγκεντρώνοντας τις εμπνεύσεις του κοινού η ITTF έφτιαξε βίντεο κοντά στα έξι λεπτά και το ονόμασε The World’s Longest Table Tennis Rally.

Μπορείτε να το δείτε εδώ

Παιχνίδι από το σπίτι με διάφορους τρόπους έκαναν και πολλοί άνθρωποι του αθλήματος στην Ελλάδα. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα πινγκ πονγκ παρουσιάστηκαν στο διαδίκτυο διάφορα βιντεάκια από την Αθήνα, τα Χανιά, τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, την Κοζάνη, τα Ιωάννινα και άλλες πόλεις της χώρας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα βρουν μαζεμένα στον λογαριασμό της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στο facebook (//mail.dpg.gr/owa/info@onsports.dpg.gr/redir.aspx?C=qli9Cj1BCLVXT12f64qvSeyJZRCVbxbV7G-its0-oIjoCdBFC9vXCA..&;URL=https%3a%2f%2fwww.facebook.com%2fefoepa%2f">Hellenic Table Tennis Federation GRE Ομοσπονδία table tennisNBA: Ο Λεμπρόν Τζέιμς είναι 36 πόντους μακριά από το απόλυτο ρεκόρ
NBA: Ο Λεμπρόν Τζέιμς είναι 36 πόντους μακριά από το απόλυτο ρεκόρ
Ηλιάκη-Μανουσάκης: Τρυφερές στιγμές σε καφέ, λίγο μετά τη μετακόμιση!
Ηλιάκη-Μανουσάκης: Τρυφερές στιγμές σε καφέ, λίγο μετά τη μετακόμιση!
Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Από τις 11:00 χιόνια στο δαχτυλίδι της Αττικής Οδού
Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Από τις 11:00 χιόνια στο δαχτυλίδι της Αττικής Οδού
Ολυμπιακός: Οδεύει προς Τουρκία ο Γκάρι Ροντρίγκες
Ολυμπιακός: Οδεύει προς Τουρκία ο Γκάρι Ροντρίγκες