Ημέρα κρίσης για το μέλλον του βόλεϊ!

Ημέρα κρίσης για το μέλλον του βόλεϊ!

Σήμερα κρίνεται το μέλλον του ελληνικού βόλεϊ, μετά την πανδημία του κορονοϊού - Όλα τα δεδομένα.

Τηλεδιάσκεψη έχει προαγγείλει για σήμερα το μεσημέρι, Δευτέρα 23/3 η ΕΣΑΠ προκειμένου όλοι οι εκπρόσωποι των ΤΑΑ και το ΔΣ της διοργανώτριας αρχής να θέσουν επί τάπητος τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει με την πανδημία του κορονοϊού, καθώς και το τι μέλλει γενέσθαι με το πρωτάθλημα της Volley League 2019-2020.
 
Ήρθε η ώρα η Λίγκα να πάρει γενναίες αποφάσεις, με γνώμονα πάντα την μη περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας, ακολουθώντας τα νέα μέτρα ασφαλείας, που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας!
 
Σήμερα λοιπόν ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος, αφού έχει ολοκληρώσει της τηλεδιασκέψεις με τους προέδρους των Λιγκών βόλεϊ ανδρών στην Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Βέλγιο αναμένεται να συζητήσει με τα μέλη του ΔΣ τις εξής περιπτώσεις: νέα αναβολή του πρωταθλήματος, εναλλακτικά σενάρια σύντμισης της αγωνιστικής σεζόν αλλά και τις επιπτώσεις της πιθανής ματαίωσης του φετινού πρωταθλήματος!
 
Υπενθυμίζουμε πως η αγωνιστική δράση διακόπηκε μόλις 2 στροφές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου και πριν ξεκινήσουν τα πλέι οφ για τις θέσεις 3-6 και 4-5 με αυτούς που τερμάτισαν στην 1η και 2η θέση να περνούν απευθείας στην ημιτελική φάση των πλέι οφ.
 
Έτσι ακόμη και η εξάπλωση του ιού περιοριστεί και δοθεί εντολή για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, θα χρειαστεί αφενός χρόνος μέχρι οι ομάδες να ξαναμπούν σε αγωνιστικούς ρυθμούς μετά την αναγκαστική απραξία, ενώ θα πρέπει να δοθεί και παράταση της αγωνιστικής περιόδου τουλάχιστον μέχρι τις 15 Ιουνίου 2020. Ενώ η FIVB πρέπει να δώσει παράταση των transfer των ξένων αθλητών των ομάδων, και μετά οι ομάδες πρέπει να δώσουν παράταση στα συμβόλαιά τους, καθώς η διορία λήγει στις 15 Μαΐου.
 
Τηλεδιασκέψεις με ευρωπαϊκά κράτη
 
Μια… γεύση πάντως για το τι θα ακουστεί στην σημερινή τηλεδιάσκεψη πήραμε από το δελτίο Τύπου της ΕΣΑΠ, σχετικά με την επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος, Παντελής Ταρνατόρος με τους ομολόγους τους σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη.
 
Στο Βέλγιο -όπως λανθασμένα διαβάσαμε στην σχετική ανακοίνωση της ΕΣΑΠ- το πρωτάθλημα δεν ολοκληρώθηκε, αλλά διακόπηκε οριστικά με απόφαση της Λίγκας, αφενός γιατί δεν είχε τελειώσει η κανονική περίοδος, και αφετέρου για να θυμούνται ότι το έτος 2019-2020 επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού!
 
Στη Γερμανία ματαιώθηκε οριστικά το πρωτάθλημα, και δε θα υπάρξει πρωταθλητής. Ενώ οι εκπρόσωποι των λιγκών στην Ιταλία και στη Γαλλία ενημέρωσαν τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ, ότι θα εξαντλήσουν όλα τα χρονικά περιθώρια για να ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα και να ολοκληρωθεί κανονικά.
 
Ήδη 12 χώρες έχουν αποφασίσει την οριστική παύση του πρωταθλήματος και αυτές είναι η Ελβετία, Γερμανία, Αυστρία, Φινλανδία, Βέλγιο, Εσθονία, Σλοβενία, Ισπανία, Τσεχία, Κροατία, Δανία και Ρουμανία και αναμένεται ακόμη περισσότερες να ακολουθήσουν το… παράδειγμά τους!


Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved