Ήττα από την Ιταλία και έκτη θέση για την Εθνική γυναικών

Ήττα από την Ιταλία και έκτη θέση για την Εθνική γυναικών

Με ήττα ολοκλήρωσε η Εθνική γυναικών τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο της Βουδαπέστης.

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών έχασε 7-5 από την Ιταλία, περιορίστηκε στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο προ-ολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης, όπου θα πρέπει να εμφανίσει σαφώς βελτιωμένο αγωνιστικό πρόσωπο, αν θέλει να κερδίσει ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Η Εθνική άνοιξε το σκορ με την Κότσια, αλλά στη συνέχεια δέχθηκε σερί 3-0, με την Γκαριμπότι να σκοράρει δις και την Έμολο άλλη μία φορά και να δίνουν προβάδισμα στην ομάδα τους. Η Ελευθεριάδου σε παίκτρια παραπάνω και η Μαργαρίτα Πλευρίτου με σουτ από την περιφέρεια αποκατέστησαν την ισορροπία στο τέλος της πρώτης περιόδου, η οποία ολοκληρώθηκε με μεγάλη απόκρουση της Χρυσής Διαμαντοπούλου, σε επίθεση των Ιταλίδων με δύο παίκτριες παραπάνω. Η «σετερόζα» πήρε εκ νέου πλεονέκτημα δύο τερμάτων (5-3) στο δεύτερο οκτάλεπτο, με την Ελευθερία Πλευρίτου να μειώνει και τη Χρυσή Διαμαντοπούλου να κάνει ξανά μεγάλη απόκρουση στο φινάλε, αυτή τη φορά σε τετ-α-τετ με την Αβένιο στην κόντρα.

Στην τρίτη περίοδο η κλειστή ιταλική άμυνα μπλόκαρε τελείως τις Ελληνίδες διεθνείς, που είχαν κακές επιλογές και δεν κατάφεραν να κερδίσουν ούτε μία αποβολή, καθώς η Ξενάκη ήταν εγκλωβισμένη. Αμυντικά, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στάθηκε καλά, αλλά η Ιταλία εκμεταλλεύθηκε μία από τις δύο αποβολές που κέρδισε και με γκολ της Ταμπάνι έκανε το 6-4. Η Αβένιο στο ξεκίνημα του τελευταίου οκταλέπτου ανέβασε τη διαφορά στο +3 και ουσιαστικά «τελείωσε» τον αγώνα, αφού η εθνική κατάφερε να σκοράρει μόνο μία φορά, κι αυτή σε φάση με δύο παίκτριες παραπάνω.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-2, 0-1, 1-1

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Κότσια (μπάσιμο), 1-1 Γκαριμπότι (περιφέρεια), 1-2 Γκαριμπότι (πέναλτι), 1-3 Έμολο (περιφέρεια), 2-3 Ελευθεριάδου (π.π.), 3-3 Μαργ. Πλευρίτου (περιφέρεια), 3-4 Μπιανκόνι (πέναλτι), 3-5 Κιαπίνι (περιφέρεια), 4-5 Ελευθ. Πλευρίτου (περιφέρεια), 4-6 Ταμπάνι (π.π.), 4-7 Αβένιο (περιφέρεια), 5-7 Ξενάκη (π.π.).

Η Εθνική είχε 2/4 με παίκτρια παραπάνω, 2 γκολ από την περιφέρεια και 1 με μπάσιμο.

Η Ιταλία είχε 1/4 με παίκτρια παραπάνω, 2/2 πέναλτι και 4 γκολ από την περιφέρεια.

Διαιτητές: Ντρέβαλ (Ρωσία), Χέντσελ (Γερμανία)

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Χρ. Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά, Β. Διαμαντοπούλου, Ελευθεριάδου 1, Μαργ. Πλευρίτου 1, Αβραμίδου, Μυριοκεφαλιτάκη, Μπενέκου, Κότσια 1, Νίνου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Σταματοπούλου.

ΙΤΑΛΙΑ (Πάολο Τζίτσα): Γκορλέρο, Ταμπάνι 1, Γκαριμπότι 2, Αβένιο 1, Κεϊρόλο, Αϊέλο, Μαρλέτα, Μπιανκόνι 1, Έμολο 1, Παλμιέρι, Κιαπίνι 1, Καρέγκα, Σπαράνο



Οι νέες φανέλες του Παναθηναϊκού για το «Παύλος Γιαννακόπουλος»
Οι νέες φανέλες του Παναθηναϊκού για το «Παύλος Γιαννακόπουλος»
Η είσοδος του Παναθηναϊκού με τον ύμνο του "τριφυλλιού"
Η είσοδος του Παναθηναϊκού με τον ύμνο του "τριφυλλιού"
Κίνδυνος για κεκλεισμένων το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού
Κίνδυνος για κεκλεισμένων το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού
Παναθηναϊκός - Παρτιζάν: Ένας φιλικός αγώνας ορισμός της γιορτής
Παναθηναϊκός - Παρτιζάν: Ένας φιλικός αγώνας ορισμός της γιορτής
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved