Ξέσπασε και πήγε στους «8» η Εθνική πόλο ανδρών!

Ξέσπασε και πήγε στους «8» η Εθνική πόλο ανδρών!

Χάρη σε ένα ξέσπασμα διαρκείας στην τρίτη περίοδο, η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών ξεπέρασε το κάκιστο ξεκίνημά της και επικράτησε 14-7 της Ρουμανίας, εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης.

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς κράτησε “όρθια” την ελληνική ομάδα στο κακό της πρώτο ημίχρονο και ήταν ο κορυφαίος με έξι γκολ συνολικά, ο Αλέξανδρος Γούνας και ο Μάριος Καπότσης πρωταγωνίστησαν στο ξέσπασμα της ομάδας του Θοδωρή Βλάχου, που όμως θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοσή της για να καταφέρει να διεκδικήσει τη νίκη στον προημιτελικό της Τετάρτης (22/1, 21:30), απέναντι στην Κροατία. Με την είσοδό του στην οκτάδα της διοργάνωσης, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο προ-ολυμμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ (εφόσον φυσικά δεν εξασφαλίσει από το Ευρωπαϊκό το εισιτήριο για το Τόκιο).

Ο Θοδωρής Βλάχος ξεκίνησε με τον Κώστα Γαλανίδη κάτω από τα δοκάρια και φουνταριστό τον Χριστόδουλο Κολόμβο, ο οποίος μάλιστα άνοιξε το σκορ, παίρνοντας το ριμπάουντ μετά από απόκρουση του Τικ σε σουτ του Φουντούλη σε παίκτη παραπάνω. Στη συνέχεια, όμως, οι Ρουμάνοι εκμεταλλεύθηκαν τις δύο πρώτες τους επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα (η πρώτη εξ αυτών με δύο παίκτες παραπάνω), πέτυχαν κι άλλο ένα γκολ στα ίσια και προηγήθηκαν 3-1 στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου. Η εθνική ήταν πολύ κακή επιθετικά, έχασε τρεις επιθέσεις με παίκτη παραπάνω και παραλίγο να βρεθεί στο -3, όμως ο Φουλέα αστόχησε σε φάση όπου η ελληνική ομάδα είχε πάλι χρεωθεί δύο αποβολές.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ο Οάντα ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 4-1, αλλά ο Ντίνος Γενηδουνιάς με τρία προσωπικά γκολ (δύο με μακρινά σουτ και ένα με ατομική ενέργεια) κράτησε μόνος του στο παιχνίδι την εθνική, που ήταν τραγική στον παίκτη παραπάνω (1/7 στο πρώτο ημίχρονο). Ακόμη κι έτσι, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα μπορούσε να ισοφαρίσει, αλλά ο εξαιρετικός Τικ απέκρουσε πέναλτι του Βλαχόπουλου (αρνητικός, όπως και ο Φουντούλης) και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Σάκη Κεχαγιά να προηγείται 5-4.

Στα παιχνίδια του ομίλου το τρίτο οκτάλεπτο ήταν η αχίλλειος πτέρνα της εθνικής, αλλά αυτή τη φορά η ιστορία αντιστράφηκε. Βελτιώνοντας αισθητά την άμυνά της και βρίσκοντας επιτέλους λύσεις στον παραπάνω, η ελληνική ομάδα, με πρωταγωνιστές τους Γούνα και Καπότση, πήρε προβάδισμα 7-5, για να ξεφύγει ακόμη περισσότερο με το τέταρτο γκολ του Γενηδουνιά, αυτή τη φορά σε κόντρα. Ο Μάριος Καπότσης με σουτ απ΄ έξω και ο Παπαναστασίου στην κόντρα ολοκλήρωσαν το επιμέρους 6-0 της εθνικής στην τρίτη περίοδο, που έκρινε οριστικά το παιχνίδι και την πρόκριση στα προημιτελικά. Εκεί, βέβαια, περιμένει η Κροατία, η οποία δεν πρόκειται να συγχωρήσει ένα τόσο κακό ημίχρονο από πλευράς αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ρουμανία): 3-1, 2-3, 0-6, 2-4

Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Κολόμβος (π.π.), 1-1 Νεγκρεάν (π.π.), 2-1 Γκεόργκε (π.π.), 3-1 Πριοτεάσα (περιφέρεια), 4-1 Οάντα (περιφέρεια), 4-2 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 4-3 Γενηδουνιάς (μπάσιμο), 5-3 Γκεοργκέσκου (π.π.), 5-4 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 5-5 Γούνας (π.π.), 5-6 Καπότσης (περιφέρεια), 5-7 Γούνας (π.π.), 5-8 Γενηδουνιάς (κόντρα), 5-9 Καπότσης (περιφέρεια), 5-10 Παπαναστασίου (κόντρα), 6-10 Νεγκρεάν (π.π.), 6-11 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 6-12 Γενηδουνιάς (π.π.), 6-13 Παπαναστασίου (κόντρα), 7-13 Ράντου (φουνταριστός), 7-14 Μουρίκης (π.π.).

Η εθνική είχε 5/14 με παίκτη παραπάνω, 0/1 πέναλτι, 5 γκολ από την περιφέρεια, 1 με μπάσιμο και 3 στην κόντρα.

Η Ρουμανία είχε 4/11 με παίκτη παραπάνω, 2 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Οάντα (7΄05΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα), ο Σκουμπάκης (4΄07΄΄ πριν το τέλος του παιχνιδιού), ο Γκίμπαν (1΄12΄΄ πριν τη λήξη της αναμέτρησης) και ο Πριοτεάσα (12΄΄ πριν το τέλος του ματς)

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Σάκης Κεχαγιάς): Τικ, Ράντου 1, Νεγκρεάν 2, Γκεόργκε 1, Αντίπα, Πριοτεάσα 1, Γκεοργκέσκου 1, Φουλέα, Γκεργκελίφι, Οάντα 1, Γκίμπαν, Βάντσικ, Αμπρουντάν

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 6, Σκουμπάκης, Καπότσης 2, Φουντούλης, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης

 



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved