Έξαλλος ο Τσιτσιπάς: Ξέσπασε για την ήττα από τον Κύργιο... στον πατέρα του (video+photos)

Έξαλλος ο Τσιτσιπάς: Ξέσπασε για την ήττα από τον Κύργιο... στον πατέρα του (video+photos)

Tην ήττα με 2-1 από τον Κύργιο γνώρισε ο Τσιτσιπάς με την Ελλάδα να αποκλείεται από τη συνέχεια του τουρνουά τένις ATP Cup, το οποίο διεξάγεται σε Περθ, Σίδνεϊ και Μπρισμπέιν και αυτό στάθηκε αφορμή για να έχει πολλά νεύρα ο Έλληνας τενίστας. 

Με ήττα 3-0 κόντρα στην «οικοδέσποινα» Αυστραλία ολοκλήρωσε η ελληνική ομάδα τις υποχρεώσεις της στο «παρθενικό» τουρνουά τένις ATP Cup, το οποίο διεξάγεται σε Περθ, Σίδνεϊ και Μπρισμπέιν. Η «γαλανόλευκη» είχε απολογισμό τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες στη διοργάνωση, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός των ομάδων που θα συνεχίσουν στους προημιτελικούς.

Δεδομένου ότι η ελληνική ομάδα είχε ήδη αποκλειστεί από τους «8», μετά τις ήττες από τον Καναδά και τη Γερμανία, ενώ η Αυστραλία είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, η σημερινή αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Μπρισμπέιν για την 3η αγωνιστική του 6ου ομίλου ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.

Στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας ο Μιχάλης Περβολαράκης προσπάθησε, αλλά ηττήθηκε με 6-4, 1-6, 6-7(1) από τον Τζον Μίλμαν που αντικατέστησε τον Νικ Κύργιο, ο οποίος αντιμετώπισε τον Στέφανο Τσιτσιπά και επικράτησε με 2-1. Ο Κύργιος πήρε το πρώτο σετ με 7-6(7), ο Τσιτσιπάς «απάντησε» επικρατώντας στο δεύτερο με 7-6(3), ωστόσο ο Ελληνοαυστραλός πήρε το τρίτο σετ και τη νίκη με 7-6(5), ύστερα από αγώνα διάρκειας περίπου 2 ωρών και 35 λεπτών.

Άξιο αναφοράς σε αυτό το παιχνίδι ήταν και ένα... ξέσπασμα του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος, ύστερα από έναν χαμένο πόντο, έβγαλε το... άχτι του στη ρακέτα του, την οποία έσπασε σε κομμάτια, με ένα εξ αυτών να «βρίσκει» τον πατέρα του στο χέρι.

Μάλιστα ο πατέρας του Έλληνα αθλητή αποχώρησε από τον πάγκο της ομάδας όντας εκνευρισμένος με την μητέρα του να του κάνει παρατηρήσεις για τη συμπεριφορά του.

«Ήταν ατύχημα», είπε ο νεαρός τενίστας μετά την ήττα από τον Ελληνοαυστραλό στο Μπρίσμπεν. «Δεν το ήθελα και το ξέχασα αμέσως, κοίταξα μπροστά. Συμβαίνει. Δεν ήθελα να το κάνω, απλά ξέφυγε, δυστυχώς».

Μετά, μάλιστα, έκανε και χιούμορ... «Ίσως με κλείσει για τρεις μέρες στο δωμάτιό μου, για τιμωρία». Ο Απόστολος έφυγε στη συνέχεια από τον πάγκο και κάθισε με τους υπόλοιπους παίκτες της αποστολής. Δεν ήταν, πάντως, επιθυμία του Στέφανου. «Μάλλον ήταν δική του ιδέα. Ίσως εκνευρίστηκε, δεν τον ρώτησα. Θα του μιλήσω μετά». Το συμβάν, όμως, υποβάθμισε και ο Νικ Κύργιος. «Δεν το είδα. Δε νομίζω να το ήθελε. Δε νομίζω να πρέπει να δίνετε τόση σημασία, για να είμαι ειλικρινής. Κι εγώ έχω κάνει ηλίθια πράγματα στην ένταση της στιγμής, προφανώς και ήταν ατύχημα».

Στη συνέχεια, Ελλάδα και Αυστραλία αναμετρήθηκαν και στο διπλό, όπου οι Μάρκος Καλοβελώνης και Πέτρος Τσιτσιπάς αντιμετώπισαν τους Κρις Γκουτσιόνε και Τζον Πιρς. Το δίδυμο από την Αυστραλία πήρε τη νίκη με 6-3, 6-4, ύστερα από αγώνα διάρκειας περίπου 65 λεπτών, και «σφράγισε» τη νίκη 3-0 για τους οικοδεσπότες, οι οποίοι πέρασαν αήττητοι στους «8», καθώς στο πλαίσιο του γκρουπ μέτρησαν τρεις νίκες, χωρίς μάλιστα να χάσουν παιχνίδι στα εννέα συνολικά που έδωσαν στον 6ο όμιλο.

Υπενθυμίζεται ότι την πρόκριση στους «8» παίρνουν οι ομάδες που θα κατακτήσουν την πρώτη θέση σε κάθε έναν από τους έξι ομίλους της διοργάνωσης, καθώς και οι δύο καλύτεροι δεύτεροι από όλα τα γκρουπ.



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved