Ο Απόλλων Σμύρνης αποχαιρετά το 2019

Ο Απόλλων Σμύρνης αποχαιρετά το 2019

Το 2019 πλησιάζει προς το τέλος του και ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης… θυμάται κάποιες εκ των κορυφαίων στιγμών του Τμήματος Υδατοσφαίρισης στη διάρκεια της χρονιάς που φεύγει και η οποία ήταν μόλις η 5η από την ημέρα ίδρυσής του (το 2014). 

Στις 23 Φεβρουαρίου του 2019 ο Απόλλων Σμύρνης στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Α1 των Ανδρών νικά 11-3 των ΟΦΘ NEOTEX παραμένει 3ος στο… κατόπι – με μόλις έναν βαθμό διαφορά - της δεύτερης Βουλιαγμένης και πέντε στροφές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος εξασφαλίζει μαθηματικά για 2η διαδοχική χρονιά, στη δεύτερη παρουσία του στην Α1, τη συμμετοχή του στα πλέι οφ, έχοντας διαφορά 16 βαθμών από τον 7ο ΑΝΟ Γλυφάδας.

Στις 16 Μαρτίου η «ελαφρά ταξιαρχία» νικά 8-7 τον Υδραϊκό στο Γουδή με γκολ του αρχηγού Γιώργου Παπαδόπουλου στα 32’’ για τη λήξη, αφήνει τον 4ο της κατάταξης αντίπαλό της 15 βαθμούς πίσω της τρεις «στροφές» πριν το φινάλε και εξασφαλίζει και μαθηματικά την 3η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος πίσω από Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη.

Στις 21 Απριλίου οι Νέοι Άνδρες του Απόλλωνα Σμύρνης επικρατούν στον μικρό Τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με 6-5 του Παλαιού Φαλήρου στο δημοτικό κολυμβητήριο του Χαϊδαρίου και κατακτούν το χάλκινο μετάλλιο! Είναι το πρώτο σε πρωτάθλημα ηλικιακής κατηγορίας για την «ελαφρά ταξιαρχία».

Στις 5 Μαΐου του 2019 ο Απόλλων Σμύρνης εξασφαλίζει την ιστορική παρθενική έξοδό του στην Ευρώπη (είτε στο Champions League είτε  στο Len Trophy). Νικά με 8-7 τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, κάνει το 2-0 στη σειρά της πρώτης φάσης των πλέι οφ ενάντια στο «δικέφαλο» του βορρά και προκρίνεται στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος, όπου και θα τεθεί αντιμέτωπος με τον ΝΟ Βουλιαγμένης.

Στις 11 Μαΐου ο Απόλλων Σμύρνης πετυχαίνει την πρώτη του ιστορική (μέχρι την επόμενη) νίκη επί του ΝΟ Βουλιαγμένης. Επικρατεί στο κολυμβητήριο του Πάρκου Γουδή της ομάδας των Νοτίων Προαστίων με 12-11 στα πέναλτι, έχοντας ισοφαριστεί σε 6-6 στην κανονική διάρκεια με γκολ στα 20’’ πριν το φινάλε. Ισοφαρίζει σε 1-1 τη σειρά των ημιτελικών του Πρωταθλήματος και στέλνει την πρόκριση στον Τελικό σε τρίτο παιχνίδι στο Λαιμό. Αυτό διεξάγεται τρεις μέρες αργότερα με την ομάδα μας να πραγματοποιεί μεγάλη εμφάνιση αλλά να ηττάται με 8-7, χωρίς κανείς εκ των δύο αντιπάλων να βρίσκει δίχτυα στην 4η και τελευταία περίοδο.

Στις 24 Μαΐου, μόλις πέντε χρόνια μετά τη συμμετοχή στη Γ’ Εθνική το 2014, ο Απόλλων Σμύρνης νικά 9-5 τον Εθνικό Πειραιώς στο Γουδή, ανεβαίνει στο βάθρο ως τρίτος του Πρωταθλήματος 2018-19 της Α1 των Ανδρών και εξασφαλίζει την παρουσία του στο Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Μια ακόμη ιστορική στιγμή με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, που πανηγυρίστηκε έντονα και από τους φιλάθλους της ομάδας μας. Εκείνοι από το ξεκίνημα στηρίζουν την προσπάθεια, δίνοντας ξεχωριστό χρώμα με την πολυάριθμη παρουσία τους στις εξέδρες κάθε κολυμβητηρίου (εντός και εκτός έδρας).

Στις 29 Αυγούστου στο Σάμπατς της Σερβίας πραγματοποιείται το ιστορικό ντεμπούτο του Απόλλωνα Σμύρνης στο Champions League της Υδατοσφαίρισης.  Η ομάδα του Γιάννη Κατρουζανάκη ξεκινά νωχελικά στο ματς με την ρουμανική Οραντέα ευρισκόμενη πίσω στο σκορ με 4-0. Ανεβάζει την απόδοσή της στη συνέχεια, αλλά η ήττα (7-6) δεν αποφεύγεται.

Ήταν η δεύτερη παρουσία οποιουδήποτε τμήματος της «ελαφράς ταξιαρχίας» στην Ευρώπη μετά τα διπλά ματς της ομάδας ποδοσφαίρου με αντίπαλο την Ολίμπια Λουμπλιάνας τον Αύγουστο του 1995 (νίκη 1-0 εντός με γκολ του Μπλένταρ Κόλα, ήττα 3-1 στη ρεβάνς).

Στις 31 Αυγούστου οι «κυανόλευκοι» γράφουν εκ νέου ιστορία επικρατώντας με 17-8 της Γαλατασαράι στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου της Α’ Προκριματικής Φάσης του Champions League. Αυτή είναι η πρώτη ευρωπαϊκή νίκη του Απόλλωνα Σμύρνης.

Στις 26 Σεπτεμβρίου με πρωτοβουλία του ΓΣ Απόλλων Σμύρνης και με την αποδοχή του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ., οι δύο ιστορικές εκ Σμύρνης ορμώμενες ομάδες ένωσαν τις δυνάμεις τους με… νικήτρια τη Σμύρνη. Ήταν μια λαμπρή εκδήλωση στη μνήμη του εθνο-ιερομάρτυρα Χρυσοστόμου Σμύρνης με αφορμή την επέτειο της καταστροφής της Σμύρνης το 1922, η οποία συνοδεύτηκε από αγώνα πόλο μεταξύ των ανδρικών ομάδων των δυο Σωματείων, παρουσία αθλητών των τμημάτων Υποδομής και φιλάθλων των δύο ομάδων που κάθισαν δίπλα δίπλα στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

«Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί παράδειγμα για όλες τις ομάδες, καθώς αποδεικνύεται ότι μπορούμε να συνδυάσουμε το αθλητικό δρώμενο μαζί με τη μνήμη και το κοινωνικό» δηλώνει χαρακτηριστικά τότε ο Γ.Γ. Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος έδωσε το «παρών» κι έκανε και τη σέντρα στον φιλικό αγώνα Υδατοσφαίρισης.

Στις 6 Νοεμβρίου σε νοκ άουτ αγώνα στο Λαιμό για την Α’ Φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ο Απόλλων Σμύρνης, επιστρέφοντας από το εις βάρος του 3-0 των πρώτων λεπτών, νικά με 6-5 τη Βουλιαγμένη. Είναι το πρώτο ιστορικό διπλό επί του ΝΟΒ και εξ αυτού ιστορική είναι και η πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Εκεί όπου η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει στις 29 Ιανουαρίου του 2020 τον Υδραϊκό στο Γουδή, διεκδικώντας την πρώτη της παρουσία στο Final-4 του θεσμού!

Στις 27 Νοεμβρίου η «ελαφρά ταξιαρχία», προερχόμενη από την εκτός έδρας ήττα (8-7) από το Παλαιό Φάληρο που την έχει ρίξει από τη 2η θέση της βαθμολογίας, αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον ευρισκόμενο έναν πόντο από πάνω της Υδραϊκό στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Α1 των Ανδρών. Το ξεκίνημα στον Άλιμο είναι νωθρό. Η ομάδα μας στα μισά της 2ης περιόδου βρίσκεται πίσω στο σκορ με 8-3. Τότε, όμως, ξεκινά η… αντεπίθεση διαρκείας. Λίγο πριν το φινάλε το σκορ έχει γίνει 10-14 και τελικώς ο Απόλλων Σμύρνης πανηγυρίζει μια σπουδαία και πολύτιμη νίκη με 14-12.

Το 2020 έρχεται και θεωρούμε, δεδομένο, πως τέτοιες μέρες σ’ έναν χρόνο από τώρα η… επικείμενη ανασκόπηση θα περιλαμβάνει νέες κορυφαίες στιγμές στην ιστορία του Συλλόγου. Αυτό είναι υπόσχεση, που θα δουλέψουμε, όπως κάνουμε έως τώρα, για να γίνει πράξη.

Το ταξίδι της επιστροφής στη γενέτειρά του Συλλόγου μας Σμύρνη στις αρχές του νέου χρόνου είναι, εξάλλου, μια εξαιρετική αρχή…



Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved