Champions League πόλο: Νίκησε και τη Σίντεζ Καζάν ο Ολυμπιακός

Champions League πόλο: Νίκησε και τη Σίντεζ Καζάν ο Ολυμπιακός

Με δύο νίκες ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο Champions League ο Ολυμπιακός στο πόλο.

Ο Ολυμπιακός διπλασίασε τις νίκες του στον Α΄ όμιλο του Champions League πόλο, επικρατώντας 10-8 της Σίντεζ Καζάν στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής. Η ρωσική ομάδα αποδείχθηκε πολύ αξιόμαχη (όπως είχε δείξει και στο ματς της πρεμιέρας με την Τσόλνοκι στην Ουγγαρία), αλλά οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύθηκαν εμπειρία και την πληθώρα εναλλακτικών λύσεων που διαθέτουν και έφτασαν στη νίκη.

Το παιχνίδι πήρε από την αρχή γρήγορο ρυθμό, με τον Ολυμπιακό να προηγείται 5-2, δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, αλλά τη Σίντεζ Καζάν να αντιδρά και να μειώνει σε 5-4 στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου και σε 6-5 στις αρχές του δεύτερου. Σταδιακά, οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου βελτίωσαν την άμυνά τους και εδραίωσαν ένα προβάδισμα 2-3 τερμάτων, παρά το γεγονός ότι από ένα σημείο κι έπειτα ήταν τραγικοί στον παίκτη παραπάνω (ξεκίνησαν με 4/6 και στη συνέχεια έχασαν εννέα διαδοχικές επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα!).

Στα μέσα της τρίτης περιόδου οι Ρώσοι έχασαν ευκαιρία να πλησιάσουν στο γκολ, καθώς ο Λαζάρεφ αστόχησε σε πέναλτι, και αμέσως μετά ο Γενηδουνιάς στην κόντρα «έγραψε» το 9-6, για να ολοκληρωθεί το οκτάλεπτο 10-7. Ο Ριζόφ-Αλενίτσεφ μείωσε σε 10-8, περίπου έξι λεπτά πριν τη λήξη, οι γηπεδούχοι έμοιαζαν «μπλοκαρισμένοι» επιθετικά, αλλά κράτησαν το προβάδισμα χάρη στην άμυνά τους. Τα δοκάρια των Μπουγκάιτσουκ και Ριζόφ-Αλενίτσεφ σε επιθέσεις με παίκτη παραπάνω υπήρξαν επίσης καθοριστικά, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να παίρνουν τελικά τη νίκη, έστω κι αν έμειναν «άσφαιροι» στη τελευταία περίοδο.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Στέφαν Ζιβογίνοβιτς, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο τη θέση του πήρε ο Μάνος Ζερδεβάς. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από ρωσικής πλευράς απολβήθηκαν συνολικά τέσσερις παίκτες (με τρεις ποινές οι Οντίντσοφ, Μιρόνοφ και Λατίποφ και απευθείας με αντικατάσταση ο Λαζάρεφ), ενώ από τους γηπεδούχους μόνο ο Μπουλιούμπασιτς.

Επόμενη υποχρέωση των «ερυθρολεύκων» στο Champions League είναι το παιχνίδι με τη Γιάντραν Χέρτσεγκ Νόβι στον Πειραιά, την Τρίτη 29/10.

Τα οκτάλεπτα: 5-4, 3-2, 2-1, 0-1

Διαιτητές: Μαργκέτα (Σλοβενία), Σβαρτς (Ισραήλ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 3, Γιόκοβιτς 2, Μπουλιούμπασιτς, Δερβίσης, Κάκαρης 1, Μουρίκης 1, Γούνας, Αργυρόπουλος 2, Μίτροβιτς 1, Ζιβογίνοβιτς.

ΣΙΝΤΕΖ ΚΑΖΑΝ (Αλεξάντερ Ερίσοφ): Αντόνοφ, Λαζάρεφ 2, Ζινούροφ 1, Οντίντσοφ, Μπουγκάιτσουκ, Κράσνοφ, Ντερεβιάνκιν 1, Αντριούκοφ 1, Μιρόνοφ, Ριζόφ-Αλενίτσεφ 1, Λισούνοφ, Λατίποφ 2, Μάκας.



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved