Τζούντο: O Μιχαήλ Τσουτλασβίλι χάρισε την πρωτιά στην Ελλάδα

Τζούντο: O Μιχαήλ Τσουτλασβίλι χάρισε την πρωτιά στην Ελλάδα

Το χρυσό μετάλλιο του Μιχαήλ Τσουτλασβίλι στο φινάλε του 1st Chania Cadets European Judo Cup 2019, χάρισε στην Ελλάδα, την πρωτιά στο τουρνουά που φιλοξενήθηκε το τελευταίο διήμερο στο κλειστό γυμναστήριου Κλαδισού, με τη συμμετοχή αθλητές και αθλητριών από 18 χώρες. 

Με το μετάλλιο του «χάλκινου» πρωταθλητή Ευρώπης στους U8 πριν από λίγους μήνες στην Βαρσοβία, η χώρα μας έφτασε τα τρία χρυσά, όσα και η Κύπρος, η οποία όμως είχε λιγότερες δεύτερες και τρίτες θέσεις.

Συγκεκριμένα η Ελλάδα ολοκλήρωσε τη διοργάνωση με τρία χρυσά, δύο ασημένια και πέντε χάλκινα, την ίδια στιγμή που η Κύπρος είχε τρία χρυσά και ένα χάλκινο. Την τρίτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων πήρε η Ρουμανία με ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο, ενώ ακολούθησε η Τσεχία (1-1-1). Αργεντινή, Μ. Βρετανία και Λίβανος είχαν επίσης από ένα χρυσό μετάλλιο.

Ο Tσουτλασβίλι, στην παρθενική του παρουσία στα -73 κιλά κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου που ήταν και το πρώτο στην καριέρα του σε διεθνείς αγώνες. Ο σημαιοφόρος της Ελλάδας στους Ευρωπαϊοκούς Αγώνες Ολυμπιακής Νεότητας (ΕΥΟF) που έγιναν στον Μπακού τον περασμένο Ιούλιο, με αφορμή το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στα Χανιά, έκανε έναν «μίνι» απολογισμό της εφετινή του πορείας.

«Έχω δουλέψει πολύ για να φτάσω μέχρι εδώ, με εξαιρετικά σκληρή προετοιμασία με τον δάσκαλό μου. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U8 έχασα στις λεπτομέρειες μια θέση στα μετάλλια, όμως μέσα από αυτήν την άτυχη στιγμή, έγινα πιο δυνατός και είμαι σίγουρος ότι τα μαθήματα αυτά θα με βοηθήσουν στο άμεσο μέλλον».

Ο Τσουτλασβίλι την επόμενη χρονιά θ` αγωνιστεί στα juniors και σε μια διαφορετική κατηγορία από αυτήν που έχει συνηθίσει: τα -73 κιλά.

«Έχουμε προγραμματίσει ν` αλλάξουμε τον τρόπο προπονήσεων, αφού πρόκειται για μια ηλικιακή κατηγορία διαφορετική, ενώ και τα κιλά είναι περισσότερα, κάτι που σημαίνει ότι και οι αντίπαλοι θα πρέπει να έχουν διαφορετική αγωνιστική αντιμετώπιση. Χρειάζεται καλύτερη φυσική κατάσταση κι αυτό θα το δουλέψουμε ακόμη περισσότερο».

Ο νεαρός πρωταθλητής γνωρίζει ότι από -73 κιλά ξεκίνησε την τεράστια καριέρα του ο Ηλίας Ηλιάδης, τον οποίο αν και δεν είχε την τύχη να γνωρίσει δια ζώσης, έχει άριστη γνώση των κατορθωμάτων του.

«Για τους περισσότερους αθλητές, ο Ηλίας Ηλιάδης είναι πρότυπο. Θα ήθελα να τον συναντήσω. Γνωρίζω την πορεία του. Είναι ένας υπεραθλητής με πείσμα και πάθος γι` αυτό του κάνει. Ξέρω ότι γνυμαζόταν πάρα πολλές ώρες για να καταφέρει να φτάσει στο σημείο να κατακτήσει τα πάντα. Ήταν γεννημένος νικητής. Μακάρι σε λίγα χρόνια, να βρεθώ κι εγώ στην ίδια θέση. Και γιατί όχι και με ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο κρεμασμένο στο στήθος μου».

Εκτός του Τσουτλασβίλι, μετάλλιο κατά τη διάρκεια της 2ης ημέρας των αγώνων κατέκτησαν και οι Βασιλεία Σαρογλάκη (χάλκινο -70κ.) και Σταύρος Δούμας (χάλκινο -73κ.),

Οι τρεις πρώτοι ανά κατηγορία και η κατάταξη των υπόλοιπων Ελλήνων:

Κορίτσια

-57 κιλά

1. Ισομπέλ Κίτσεν (Μ. Βρετανία)

2. Βερένα Χίντεν (Αυστρία)

3. Γκαμπριέλα Κβάσνι (Πολωνία)

3. Σαρλότ Φον Λέουπολντ (Γερμανία)

...

5. Άννα Ιωάννου (Ελλάδα)

7. Ραφαέλα Μαρινάκη (Ελλάδα)

-63 κιλά

1. Αγκουλίνα Τσαγιέμπ (Λίβανος)

2. Άννα Σκάλσκα (Τσεχία)

3. Σάρα Κόρμπο (Ιταλία)

3. Λίσα Τρέντνγιακ (Αυστρία)

...

7. Αρετή Αβραμίδου (Ελλάδα)

-70 κιλά

1. Λούσι Πουστεγιόφσκα (Τσεχία)

2. Λάουρα Ζάμερ (Αυστρία)

3. Ματίλντε Νότι (Ιταλία)

3. Βασιλεία Σαρογλάκη (Ελλάδα)

...

7. Βασιλική Γεωργία Κρέμου (Ελλάδα)

7. Μάρθα Πίσχου (Ελλάδα)

Αγόρια

-73 κιλά

1. Μιχαήλ Τσουτλασβίλι (Ελλάδα)

2. Βέλιμιρ Κόσοβιτς (Σερβία)

3. Σταύρος Δούμας (Ελλάδα)

3. Βίκτορ Κισέλεφ (Ρωσία)

...

7. Κωνσταντίνος Καλαϊτσίδης (Ελλάδα)

7. Ιωάννης Βουλγαρίδης (Ελλάδα)

-81 κιλά

1. Τομπίας Ντίσλ (Αργεντινή)

2. Γεώργιος Ρέζο Γκογκολαουρί (Γεωργία)

3. Λούκα Μίλγιτς (Σερβία)

3. Βλάντ Τοπάλα (Ρουμανία)

...

5. Κωνσταντίνος Νικηφόρος Καζαντζόπουλος (Ελλάδα)

5. Στυλιανός Κωστελίδης (Ελλάδα)

7. Αλέξανδρος Ζαϊμίδης (Ελλάδα)



Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved