Εθνική βόλεϊ γυναικών: Νίκησε Φινλανδία και ετοιμάζεται για τους «16»

Εθνική βόλεϊ γυναικών: Νίκησε Φινλανδία και ετοιμάζεται για τους «16»

Η Ευρώπη γνωρίζει την Ελλάδα! Η Εθνική ομάδα με μια ακόμη μεστή εμφάνιση νίκησε 3-1 σετ (26-24, 15-25, 25-21, 27-25) την Φινλανδία και πλέον μόνο με θαύμα χάνει την παρουσία της στις 16 καλύτερες ομάδες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η «γαλανόλευκη» πήρε το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο στη διοργάνωση με τις Βασιλαντωνάκη και Στράντζαλη να κερδίζουν τους 49 από τους 59 πόντους στην επίθεση.

Η ομάδα του Ναράνχο ακόμη και όταν έκανε ένα κακό δεύτερο σετ (πρόβλημα στην υποδοχή) είχε την υπομονή και την συγκέντρωση για να γυρίσει και να πάρει το ματς. Καθοριστική η συμβολή του Ισπανού κόουτς ο οποίος στο τρίτο σετ έριξε στο ματς πασέρ την Παπαφωτίου που άλλαξε το ρυθμό και την Καλαντάτζε που βοήθησε στο μπλοκ. Η Εθνική μπορεί να είχε χειρότερα στατιστικά από την Φινλανδία ωστόσο είχε καρδιά, ψυχή και πείσμα, στοιχεία που της έδωσαν τη νίκη που ισοδυναμεί με πρόκριση.

Ανατροπή και 1-0 από 19-23

Το πρώτο σετ είχε σενάριο χίτσκοκ. Η Εθνική έχοντας πρόβλημα στην υποδοχή (δέχθηκε 3 άσσους) και χωρίς δύσκολο σερβίς κυνηγούσε διαρκώς την Φινλανδία στο σκορ. Ο Ναράνχο βλέποντας στο 8-12 την Βλαχάκη να έχει πρόβλημα στην πίσω ζώνη έριξε στο ματς την Μερτέκη. Η Φινλανδία αύξησε τη διαφορά στους 5 πόντους (19-14) με την Εθνική να βρίσκει λύσεις επιθετικά μόνο από τις Βασιλαντωνάκη (9π.) και Στράντζαλη (8π.). Η Εθνική βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο 23-19. Στο σερβίς πήγε η Μερτέκη με καλό σερβίς που δημιούργησε πρόβλημα στην υποδοχή της Φινλανδίας η Εθνική έγραψε σερί 5-0 για να φθάσει στο σετ μπολ. Η Φινλανδία ισοφάρισε με λάθος σερβίς της Μερτέκη, η Στράντζαλη έγραψε το 25-24 και η Λαμπρούση με άσσο το 26-24 για το ελληνικό 1-0 στα σετ.

Πρόβλημα στην υποδοχή και 1-1

Το δεύτερο σετ τελείωσε πριν καν …ξεκινήσει για την ελληνική ομάδα. Η Φινλανδία προηγήθηκε 4-2 και με σέρβερ την Πόρχονεν διέλυσε την υποδοχή της Ελλάδας (λάθη Μερτέκη) με το σκορ να εκτινάσσεται στους 9 πόντους (11-2) και την Εθνική να μην μπορεί να επιστρέψει στο σετ. Τα λάθη στην υποδοχή (δεχθήκαμε 6 άσσους) δεν σταμάτησαν, η Εθνική δεν είχε ρυθμό και η Φινλανδία με καλό μπλοκ (5 σύνολο στο σετ) έφθασε στο επιβλητικό 25-15 ισοφαρίζοντας τα σετ σε 1-1. Ο Ναράνχο στο 6-17 αντικατέστησε Χριστοδούλου (Παπαφωτίου) και Βασιλαντωνάκη (Οικονομίδου) και στο 11-20 την Λαμπρούση (Καλαντάτζε) προκειμένου να τις έχει πιο φρέσκιες στη συνέχεια.

Βασιλαντωνάκη και 2-1

Στο τρίτο σετ ο Ναράνχο ξεκίνησε με δύο αλλαγές στην πάσα (Παπαφωτίου αντί Χριστοδούλου) και στο κέντρο (Καλαντάτζε αντί Εμμανουηλίδου). Τα προβλήματα του δεύτερου σετ στην υποδοχή μειώθηκαν για την Εθνική η οποία όμως και πάλι βρέθηκε και πάλι πίσω στο σκορ με 11-9. Σε εκείνο το σημείο η Βασιλαντωνάκη από θέση σερβίς έκανε τη διαφορά. Από το 9-11 πήγαμε στο 15-11 με την διαγώνια της Εθνικής να χαλάει την υποδοχή της Φινλανδίας που άρχισε να πιέζεται και να κάνει λάθη με την «γαλανόλευκη» να ανεβάζει τη διαφορά στο +5 (19-14). Η Φινλανδία μας έφθασε σε απόσταση δύο πόντων (19-17) αλλά με την Βασιλαντωνάκη να μην χάνει επίθεση η Εθνική έφθασε πρώτη σε 4 σετ μπολ (24-20). Το σετ πέρασε σε «γαλανόλευκα» χέρια από τον …πάγκο. Στο 24-21 η Βασιλαντωνάκη σύμφωνα με τους διαιτητές κάρφωσε άουτ, η ελληνική ομάδα ζήτησε βίντεο ρέφερι και δικαιώθηκε για το 25-21. Η Βασιλαντωνάκη τελείωσε το σετ με 8 πόντους, η Φινλανδία έκανε 10 λάθη και η Παπαφωτίου ισορρόπησε το παιχνίδι της Εθνικής.

Φιλί ζωής από την Βλαχάκη

Το τέταρτο σετ ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς. Βασιλαντωνάκη και Στράντζαλη είχαν το επιθετικό πρόσταγμα της Εθνικής που προηγήθηκε 21-18 και έδειχνε να έχει τον έλεγχο. Η Φινλανδία όμως βρήκε τρόπο και πάλι από το σερβίς για να τρέξει σερί 3-0 και να ισοφαρίσει σε 21-21. Μάλιστα με άσσο πάνω στην Στράντζαλη προηγήθηκε με 23-22. Η ακραία της Εθνικής ισοφάρισε με την Φινλανδία να έχει δύο σετ μπολ (23-24, 24-25). Η Βασιλαντωνάκη με επίθεση έβαλε και πάλι την Εθνική μπροστά με 26-25 με την Βλαχάκη να δίνει το φιλί της ζωής και τις Ελληνίδες να πανηγυρίζουν τη νίκη με 3-1.



Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved