Ώρα Ευρωπαϊκού για Αρβανίτη και Καραγκούνη

Ώρα Ευρωπαϊκού για Αρβανίτη και Καραγκούνη

Στη Μόσχα οι Ελληνίδες αθλήτριες του μπιτς βόλεϊ.

Τρία χρόνια απουσίας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μπιτς βόλεϊ για την Ελλάδα ήταν πολλά. Η Βίκυ Αρβανίτη και η Πένυ Καραγκούνη ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για τη Μόσχα, εκεί όπου από τις 5 έως τις 11 Αυγούστου θα φιλοξενηθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της άμμου για το 2019.

Μία μόλις εβδομάδα μετά την κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος στον Άγιο Νικόλαο και ενώ παράλληλα μεσολάβησε το τουρνουά πέντε αστεριών στην Βιέννη, Βίκυ και Πένυ (Νο36 στον κόσμο) αναχωρούν την Δευτέρα (5/8) για την πρωτεύουσα της Ρωσίας και την Τρίτη ρίχνονται στη μάχη του Α' ομίλου με αντιπάλους τις Τσέχες Χερμάνοβα/Σλούκοβα (No14 στον κόσμο), τις Γαλλίδες Πλασέ/Ρισάρ (Νο55 στον κόσμο) κα τις Ιταλίδες Μενεγκάτι/Όρσι (Νο17 στον κόσμο).

Η Βίκυ Αρβανίτη, το 2005 και το 2007 με συμπαίκτρια την Βάσω Καραντάσιου και προπονητή τον Μανώλη Ρουμελιώτη (νυν τεχνικός σύμβουλος Εθνικών ομάδων μπιτς βόλεϊ) κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης. Το 2005 η διοργάνωση έγινε πάλι στη Μόσχα και το 2007 στην Βαλένθια.

Η Βίκυ Αρβανίτη θα αγωνιστεί για 14η φορά σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ. Η παρθενική της συμμετοχή ήταν το 2003 και έδινε το παρών ανελλιπώς μέχρι το 2016, με μόνη εξαίρεση το 2010 που λόγω υψηλού πυρετού αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Η Αρβανίτη με συμπαίκτρια την Πένυ Καραγκούνη θα συμμετέχουν ως δίδυμο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για τρίτη φορά. Η πρώτη ήταν το 2013 στο Κλάγκενφουρτ της Αυστρίας όπου κατέκτησαν την 5η θέση και το 2016 στην Βιέννη και κατέλαβαν την 17η θέση.

«Κάθε διοργάνωση είναι σημαντική. Έχουμε αγωνιστικό ρυθμό από τις διεθνείς διοργανώσεις που παίζουμε με την Πένυ και σε συνδυασμό με το πανελλήνιο πρωτάθλημα που συμμετείχαμε πριν μία εβδομάδα έχουμε επιπλέον αγώνες στα πόδια μας. Το έργο μας θα είναι δύσκολο, κάθε ομάδα που συμμετέχει στη διοργάνωση είναι δυνατή και θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό» δήλωσε η Βίκυ Αρβανίτη και η Πένυ Καραγκούνη είπε από την πλευρά της:

«Υπάρχει μία μικρή κούραση από τα συνεχή ταξίδια και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, όμως υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός και το κίνητρο είναι υψηλό. Κάθε αθλητής θέλει να συμμετέχει σε τέτοιου είδους διοργανώσεις και ήταν ένας από τους στόχους μας όταν ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια τον Οκτώβριο. Στον όμιλό μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ δυνατές όμαδες, όμως θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να είμαστε και έτοιμες για το τετράστερο τουρνουά που ακολουθεί αμέσως μετά το ευρωπαϊκό, πάλι στη Μόσχα».

Αρβανίτη και Καραγκούνη μαζί με τον Βραζιλιάνο ομοσπονδιακό προπονητή Τίε Σαντάνα θα αναχωρήσουν από την Αθηνά το μεσημέρι της Δευτέρας (05/08, 13.30) με απευθείας πτήση για την Μόσχα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη 6 Αυγούστου

11.00: Χερμάνοβα/Σλούκοβα (Τσεχία) - Πλασέ/Ρισάρ (Γαλλία)
11.00: Μενεγκάτι/Όρσι (Ιταλία) - Αρβανίτη/Καραγκούνη (Ελλάδα)

Τετάρτη 7 Αυγούστου

11.00: Χερμάνοβα/Σλούκοβα (Τσεχία) - Αρβανίτη/Καραγκούνη (Ελλάδα)
11.00: Μενεγκάτι/Όρσι (Ιταλία) - Πλασέ/Ρισάρ (Γαλλία)

Πέμπτη 8 Αυγούστου

10.30: Χερμάνοβα/Σλούκοβα (Τσεχία) - Μενεγκάτι/Όρσι (Ιταλία)
10.30: Αρβανίτη/Καραγκούνη (Ελλάδα) - Πλασέ/Ρισάρ (Γαλλία)



Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved