Εθνική βόλεϊ γυναικών: «Χαστούκι» από τη Σλοβενία

Εθνική βόλεϊ γυναικών: «Χαστούκι» από τη Σλοβενία

Την ήττα με 3-0 σετ γνώρισε στο Βραχάτι η Εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών από τη Σλοβενία για τη δεύτερη αγωνιστική του Silver European League

Η Εθνική Γυναικών δεν κατόρθωσε να διπλασιάσει τις νίκες της στο Β΄ όμιλο του Silver European League. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε στο κλειστό του Βραχατίου με 0-3 από τη Σλοβενία, με συνέπεια οι πιθανότητες για την κατάληψη της πρώτης θέσης να μειωθούν.

Νωθρό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα για την Εθνική ομάδα. Η Σλοβενία μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα λάθη των ελληνίδων διεθνών για το 12-6. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός από τα μέσα του σετ είχε ήδη χρησιμοποιήσει τα δύο τάιμ άουτ που δικαιούται και ενώ το σκορ ήταν 16-11 για τις Σλοβένες, πέρασε στο παιχνίδι τις Οικονομίδου, Παπαφωτίου στη θέση των Βασιλαντωνάκη και Χριστοδούλου. Η Οικονομίδου μείωσε σε 18-15, όμως η ίδια δέχθηκε το μπλοκ λίγο αργότερα για το +5 των Σλοβένων (20-15). To καλό σερβίς της Οικονομίδου έφερε την κόντρα επίθεση της Ελλάδας, με την Παπαφωτίου να μειώνει στους δύο (20-18), όμως δύο συνεχόμενα λάθη της Εθνικής επανέφεραν την διαφορά και πάλι στους 5 (23-18). Το 1-0 σετ για την Σλοβενία έγινε με κόντρα επίθεση της Έρζεν για το 25-19.

Με πασέρ την Παπαφωτίου ξεκίνησε το δεύτερο σετ ο ομοσπονδιακός τεχνικός, με την Βασιλαντωνάκη να μπαίνει ζεστή και δίνοντας τον ρυθμό από το σερβίς και την επίθεση, ανάγκασε τον Ιταλό προπονητή της Σλοβενίας Κιαπίνι να καλέσει τάιμ άουτ στο 6-2. Το σερβίς για την ελληνική ομάδα συνέχισε να δημιουργεί προβλήματα στην αντίπαλη υποδοχή και με πάιπ της Βασιλαντωνάκη έγινε το 10-4. Σιγά σιγά οι φιλοξενούμενες έβρισκαν και αυτές ρυθμό μέσω του σερβίς και σταδιακά μείωναν την διαφορά, για να περάσουν μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά στο δεύτερο σετ με 19-18. Η Εθνική έκανε δύο λάθη από το σερβίς και ένα από την επίθεση, η Βασιλαντωνάκη κρατούσε την Ελλάδα στο σετ (22-22), όμως η Σλοβενία είχε δύο σετ μπολ (24-22) μετά από κόντρα της Έρζεν. Η Λαμπρούση έκανε το 24-23 και στην επόμενη φάση η Έρζεν κάρφωσε πάνω στο φιλέ για το 24-24. Τα λάθη συνεχίστηκαν όμως για την Εθνική. Αρχικά από την Τοτσίδου στο σερβίς για το 25-24 και στη συνέχεια η Οικονομίδου κάρφωσε άουτ για το 26-24 και το 2-0 σετ της Σλοβενίας.

Με την Βλαχάκη στα άκρα στη θέση της Τοτσίδου, 7-5 άσσος της Λαμπρούση, 9-6 Μερτέκη, +4 13-9 πάιπ Μερτέκη, τάιμ άουτ Σλοβενία, Βλαχάκη 14-10, 16-13, 16-15, 16-16 άσσος το 6 της Σλοβενίας, τάιμ άουτ Ναράνχο, 17-16 Ανθή, 19-17 ράλι με τελείωμα της Βλαχάκη

Σπουδαίο παιχνίδι έγινε στο τρίτο σετ, με την Ελλάδα και πάλι να είναι μπροστά στο σκορ (13-9) και την Σλοβενία να βγάζει αντίδραση. Η Βλαχάκη έδωσε προβάδισμα δύο πόντων στην Ελλάδα (19-17), η Βασιλαντωνάκη μετά από ράλι έκανε το 20-18, όμως η Σλοβενία με τα σερβίς της Σκούκα «έτρεξε» σερί 6-0 (με έναν άσσο και δύο άουτ επίθέσεις της Βασιλαντωνάκη) για το 24-20. Η Βασιλαντωνάκη μείωσε σε 24-21 αλλά η Πλάνισετς με πρώτο χρόνο διαμόρφωσε το τελικό 3-0 σετ με 25-21.

 Τα σετ: 19-25, 24-26, 21-25.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Κιαπίνι): Μόρι 3 (2/4 επ., 1 μπλοκ), Γκρούντινα 6 (4/5 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ), Ζντοβτς 7 (3/8 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ, 18% υπ. - 9% άριστες), Σκούκα 11 (7/26 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ, 50% υπ. - 38% άριστες), Έρζεν 11 (10/26 επ., 1 μπλοκ), Πλάνινσετς 11 (5/9 επ., 1 άσος, 5 μπλοκ) / Γιάνεζιτς (λ, 36% υπ. - 9% άριστες), Μικλ (λ), Ζάτκοβιτς, Σόμποτσαν (30% υπ. - 10% άριστες).
ΕΛΛΑΔΑ (Ναράνχο): Λαμπρούση 6 (5/8 επ., 1 άσος), Στράντζαλη 7 (4/17 επ., 1 άσος, 2 μπλοκ, 13% υπ. - 13% άριστες), Μερτέκη 7 (7/25 επ., 32% υπ. - 23% άριστες), Βασιλαντωνάκη 21 (19/38 επ., 2 άσοι), Χριστοδούλου, Εμμανουηλίδου 2 (2/4 επ.) / Κονόμι (λ, 40% υπ. - 40% άριστες), Οικονομίδου 1 (1/9 επ.), Παπαφωτίου 1 (1/3 επ.), Τοτσίδου, Βλαχάκη 4 (4/11 επ., 20% υπ. - 10% άριστες).

 



Πλευρίτου: «Μας λείπει το χρυσό μετάλλιο και θα παλέψουμε για να το κατακτήσουμε»
Πλευρίτου: «Μας λείπει το χρυσό μετάλλιο και θα παλέψουμε για να το κατακτήσουμε»
Σκληρά, ολονύκτια επεισόδια στο Παρίσι μετά την νίκη της Σενεγάλης
Σκληρά, ολονύκτια επεισόδια στο Παρίσι μετά την νίκη της Σενεγάλης
Ολυμπιακός: «Σε συζητήσεις με τον Φρεντ»
Ολυμπιακός: «Σε συζητήσεις με τον Φρεντ»
Ο Ντράγκαν Σάκοτα έφτασε τα 250 παιχνίδια στον πάγκο της ΑΕΚ
Ο Ντράγκαν Σάκοτα έφτασε τα 250 παιχνίδια στον πάγκο της ΑΕΚ
©2011-2026 Onsports.gr - All rights reserved