Τσιτσιπάς-Τζόκοβιτς LIVE: Η «μάχη» του Στέφανου για την κορυφή της Μαδρίτης

Τσιτσιπάς-Τζόκοβιτς LIVE: Η «μάχη» του Στέφανου για την κορυφή της Μαδρίτης

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την επική πρόκριση κόντρα στον Ράφαελ Ναδάλ αντιμετωπίζει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον μεγάλο τελικό του Όπεν της Μαδρίτης

Τα βλέμματα όλου του πλανήτη συνεχίζει να συγκεντρώνει πάνω του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος για μια ακόμα φορά στην καριέρα του ρίχνεται σε έναν τελικό. Αυτή τη φορά στη Μαδρίτη με τον Έλληνα τενίστα μετά τη μεγάλη πρόκριση κόντρα στον Ράφαελ Ναδάλ αντιμετωπίζει σήμερα τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό της διοργάνωσης.

Ταυτόχρονα, ο Τσιτσιπάς έγινε μόλις ο 14ος αθλητής που κατάφερε να νικήσει τον Ισπανό άσο. Στον τελικό της Κυριακής (12/5, 19:30) ο 20χρονος άσος θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, τον οποίο έχει νικήσει στη μία και μοναδική φορά που συναντήθηκαν ως τώρα.

Παράλληλα, με τη νίκη του αυτή ολοκλήρωσε την «εξολόθρευση» των «Big 3», αφού το νέο τρομερό παιδί του παγκόσμιου τένις δεν έχει αφήσει... αλώβητο ούτε τον Ρότζερ Φέντερερ.

«Η πιο ωραία νίκη μου»

Με το...χαμόγελο μέχρι τ΄ αυτιά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος, λίγο μετά την ιστορική νίκη του επί του Ράφα Ναδάλ, στον ημιτελικό του διεθνούς τουρνουά τένις, που φιλοξενείται στην Μαδρίτη.

«Είναι ένας από τους καλύτερους αγώνες της ζωής μου», δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής και πρόσθεσε: «Παίκτες όπως ο Ναδάλ, παίζουν και με το μυαλό σου. Έχεις πάντοτε την αίσθηση, ότι πρέπει να παίξεις το καλύτερο τένις απέναντι του, να κάνει την ιδανική προσέγγιση. Παίκτες όπως ο Ράφα, είναι πολύ δύσκολοι αντίπαλοι. Είναι η πιο όμορφη νίκη μου και ο δυσκολότερος αγώνας που έχω παίξει. δεν μπορείτε να φαντασθείτε την ανακούφιση μου (για την πρώτη νίκη μετά από τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες). Είναι απίστευτο. Είμαι αληθινά χαρούμενος που διαχειρίστηκα την κατάσταση σε πνευματικό επίπεδο. Και είναι ακόμη πιο σημαντικό, ότι τον νίκησα στο χώμα».

Υποκλίθηκε ο Ναδάλ

Ο Ράφα Ναδάλ έβγαλε το καπέλο στον Έλληνα πρωταθλητή και δεν έψαξε δικαιολογίες μετά την ήττα του. «Δεν έκανα καλό παιχνίδι. Δεν ένιωσα καλά σε καμία φάση του παιχνιδιού και ο Τσιτσιπάς ήταν καλύτερος από μένα. Ήξερα καλά τον αντίπαλο και γνώριζα τι ήθελα να κάνω, αλλά είτε δεν μπορούσα να το κάνω σωστά, είτε δεν είχα την κατάλληλη πνευματική κατάσταση για να το πετύχω. Έχασα μια ευκαιρία να κερδίσω ένα σημαντικό τουρνουά, που μου αρέσει τόσο πολύ, μπροστά σε τόσο κόσμο στη Μαδρίτη. Θα πρέπει να αποδεχτώ την ήττα, όπως κάνω και με τις νίκες. Μπορώ να βρω πολλές δικαιολογίες, αλλά η ουσία είναι πως δεν απέδωσα καλά και δεν κέρδισα», τόνισε ο Ισπανός. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μέσα στο «σπίτι» του θρυλικού τενίστα πήρε, έτσι, και τη ρεβάνς για τον χαμένο τελικό από τον Ναδάλ στο Αυστραλιανό Όπεν, εκεί όπου είχε κάνει το πρώτο μεγάλο… μπαμ της σεζόν κερδίζοντας τον «βασιλιά» Ρότζερ Φέντερερ.



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved