Κύπελλο Χάντμπολ: Όλα έτοιμα για τον τελικό Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή-ΑΕΚ στην Πάτρα

Κύπελλο Χάντμπολ: Όλα έτοιμα για τον τελικό Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή-ΑΕΚ στην Πάτρα

Τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές του τελικού στη συνέντευξη Τύπου.

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Παμπελλοπονησιακό Στάδιο η επίσημη συνέντευξη Τύπου, ενόψει του 37ου τελικού του κυπέλλου χάντμπολ των ανδρών, που θα γίνει το Σάββατο (16/3, 17:00), στο κλειστό γυμναστήριο «Κουκούλι», ανάμεσα σε Ολυμπιακό/Όμιλος Ξυνή και ΑΕΚ.

Το παρών έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Τάκης Πετρόπουλος, ο γενικός γραμματέας της ΟΧΕ Κώστας Σταματιάδης και ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ Νίκος Κανελλάκης. Στη συνέντευξη Τύπου εκπροσωπήθηκαν και οι δύο φιναλίστ, Ολυμπιακός και ΑΕΚ, με τους προπονητές και τους αρχηγούς τους.

Την εκδήλωση άνοιξε ο γενικός γραμματέας της ΟΧΕ Κώστας Σταματιάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Ήρθαμε στην πόλη της Πάτρας για έναν πολύ μεγάλο αγώνα, ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες από όλες τις απόψεις. Είναι ένα παιχνίδι σε μια πολύ όμορφη πόλη με τεράστια αθλητική παράδοση. Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που μας έδωσαν τη δυνατότητα να βρεθούμε στην Πάτρα για το συγκεκριμένο παιχνίδι, όπως είναι ο Δήμος, η Περιφέρεια και οι χορηγοί μας. Θέλω να ευχηθώ να γίνει ένα παιχνίδι αντάξιο της φήμης των δύο ομάδων, σε αθλητικά πλαίσια, και να είναι μια γιορτή».

Ακολούθως το λόγο πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε: «Όπως είπε και ο κύριος γενικός, είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για την πόλη της Πάτρας, όπου το χάντμπολ κατέχει μια εξέχουσα θέση με μία πορεία δεκαετιών. Εμείς σαν Περιφέρεια στοχεύουμε πάντα να στηρίζουμε τέτοια γεγονότα. Προσπαθούμε να φύγουμε έξω από τα όριά μας φιλοξενώντας πάντα τόσο μεγάλα γεγονότα όσο και ανθρώπους που θέλουν να τα παρακολουθήσουν».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Ζαραβίνας, δήλωσε: «Ευχαριστούμε τους φορείς των δύο ομάδων, καθώς και όλους όσοι βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί ο τελικός κυπέλλου. Βρισκόμαστε σε μια πόλη που γνωρίζει από χάντμπολ κι ευχόμαστε τώρα η Πάτρα να έρθει ακόμη πιο κοντά στο άθλημά μας. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι, αντάξιο των δύο ομάδων, και να κερδίσει ο καλύτερος».

Ο τεχνικός της ΑΕΚ Νίκος Γραμματικός, είπε: «Η Πάτρα είναι μια πόλη που έχει παράδοση στο χάντμπολ. Εμείς έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα κι ελπίζω να πάρει το κύπελλο ο καλύτερος. Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Σίγουρα στηριζόμαστε σε όσα έχουν συμβεί τη χρονιά, αλλά θα αντιμετωπίσουμε τον αυριανό αγώνα σαν ένα ξεχωριστό παιχνίδι».

Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» Κώστας Τσιλιμπάρης, ανέφερε: «Φτάσαμε πλέον στο σημείο που τα παιχνίδια αρχίζουν και μετράνε το καθένα ξεχωριστά χωρίς να υπάρχει επιστροφή. Το αυριανό παιχνίδι θα κρίνει έναν από τους δύο μεγάλους στόχους της χρονιάς και με αφετηρία αυτό θα βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα για τον απολογισμό της χρονιάς. Έχουμε δουλέψει πολύ κι έχουμε έρθει στην Πάτρα για να πάρουμε το κύπελλο στον Πειραιά. Είμαστε σαφώς έτοιμοι, και κυρίως ψυχολογικά. Αυτό είναι που θα κρίνει και τον νικητή. Ο τίτλος θα κριθεί στη συγκέντρωση και στην εμπειρία».

Τέλος, ο αρχηγός της ΑΕΚ Διονύσης Γεωργιάδης, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φτάσαμε στον τελικό. Έχουμε προετοιμαστεί σωματικά και ψυχολογικά και στόχος μας είναι το κύπελλο και το πρωτάθλημα. Σπούδασα τέσσερα χρόνια στην Πάτρα κι έπαιξα δύο χρόνια εδώ. Σίγουρα είμαι συγκινημένος που επιστρέφω, αλλά σημασία έχει ο τελικός και το μυαλό μου είναι συγκεντρωμένο εκεί».



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved