Τσιτσιπάς - Φέντερερ η μεγάλη μάχη!

Τσιτσιπάς - Φέντερερ η μεγάλη μάχη!

Σε εξέλιξη η μεγάλη μάχη Τσιτσιπάς - Φέντερερ στο Australian Open!

Μια εξαιρετική πορεία μέχρι τους «16» του Αυστραλιανού Open έχει κάνει ο Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς. Στον δρόμο του, ο Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ελβετός μύθος του αθλήματος, ένας από τους καλύτερους αθλητές όλων των εποχών που αποτελεί και το ίνδαλμα του Στέφανου Τσιτσιπά. Οι δυο τους είχαν βρεθεί αντιμέτωποι στο Hopman Cup πριν από λίγο καιρό, με το παιχνίδι να είναι πολύ κλειστό και τον Φέντερερ να κερδίσει 2-0 (7-6, 7-6)τον Τσιτσιπά.

Μάλιστα πέρσι στη Μελβούρνη όπου είχαν βρεθεί, Στέφανος Τσιτσιπάς και Ρότζερ Φέντερερ είχαν προπονηθεί μαζί, σε ένα από τα όνειρα του Έλληνα τενίστα που πραγματοποιήθηκε αφού όπως αναφέραμε ο τεράστιος Ελβετός αποτελεί το πρότυπό του!

Για άλλη μια φορά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει στο πλευρό του πάρα πολλούς Έλληνες που βρίσκονται στη Μελβούρνη. Οι σημαίες της Ελλάδας έχουν... κυριαρχήσει στο κεντρικό κορτ και μετά την ολοκλήρωση της προθέρμανσης ο αγώνας ξεκίνησε. Εν τω μεταξύ, οι διοργανωτές κάνουν poll για το ποιος θα είναι ο νικητής.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σέρβιρε πρώτος. Στο πρώτο game έγινε μεγάλη μάχη αλλά ο Έλληνας τενίστας κράτησε το σερβίς του και προηγήθηκε 1-0.

Απάντησε πάρα πολύ γρήγορα για το 1-1 ο Φέντερερ. Πολύ εύκολα έκανε το 2-1 ο Στέφανος Τσιτσιπάς και πήρε ξανά προβάδισμα. Τεράστια η μάχη των δυο αθλητών, στο 3-2 ο Τσιτσιπάς μετά από ωραία προσπάθεια. Ο Φέντερερ ισοφάρισε 3-3. Στα πρώτα έξι games, δεν έγινε κανένα break σε σερβίς. Εκπλητικός ο Τσιτσιπάς, έκανε το 4-3 χωρίς να πάρει κανένα πόντο ο Φέντερερ.

Ο Τσιτσιπάς έφτασε κοντά στο break, αλλά ο Φέντερερ κράτησε το σερβίς του και έκανε το 4-4. Με νέα κυριαρχία στο game, o Τσιτσιπάς έκανε το 5-4. Απάντησε ο Φέντερερ, κράτησαν το σερβίς τους και οι δυο και με το 6-6 οδηγήθηκαν στο τάι-μπρέικ...

Σκληρή μάχη στη Μελβούρνη, πόντο-πόντο στο τάι μπρέικ Τσιτσιπάς και Φέντερερ. Ο Ελβετός τελικά παίρνει το σετ, επικρατώντας 13-11 του Τσιτσιπά!

Ο Ρότζερ Φέντερερ με 7-6 πήρε το πρώτο σετ, στο οποίο ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε πως μπορεί να ανταγωνιστεί τον Ελβετό μύθο του αθλήματος. Η μάχη καλά κρατεί, με τους δυο τενίστες να είναι στο 2-2 στο δεύτερο σετ. Ο Φέντερερ προηγήθηκε 3-2 του Τσιτσιπά στο δεύτερο σετ.

Ο Τσιτσιπάς κατάφερε να ισοφαρίσει 3-3, όμως, ο Φέντερερ δείχνει σε καλή κατάσταση και έκανε το 4-3.

Συγκλονιστική μάχη στο επόμενο game, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να φτάνει στο 4-4 μετά από απίστευτους πόντους. Ο Φέντερερ απάντησε πολύ γρήγορα και προηγήθηκε 5-4. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνέχισε να είναι ανταγωνιστικός και έκανε το 5-5. Βρήκε ρυθμό ο Φέντερερ, προηγήθηκε ξανά 6-5. Η απάντηση από τον Τσιτσιπά ήρθε εντυπωσιακά και με 6-6 οδηγήθηκε και πάλι στο τάι μπρέικ το σετ!

Στο τάι μπρέικ ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν συγκλονιστικός. Με τρομερή εμφάνιση επικράτησε 7-3 και ισοφάρισε 1-1 σετ τον μεγάλο Ρότζερ Φέντερερ! Ο Στέφανος κατάφερε να κάνει το 1-0 στο τρίτο σετ. Η μάχη εξακολούθησε να είναι αμφίρροπη, οι δυο τενίστες έφτασαν στο 2-2. Με εξαιρετικούς πόντους, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε στο 3-2 αλλά ο Ρότζερ Φέντερερ ισοφάρισε 3-3.

Μετά από ένα απίστευτο game με ανεπανάληπτους πόντους, ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε 4-3! Ο Φέντερερ απάντησε, αλλά ο Στέφανος πέρασε και πάλι μπροστά 5-4! Η απάντηση ήρθε από τον Ελβετό σούπερ σταρ, αλλά ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 6-5 στο δικό του σερβίς και στη συνέχεια έκανε το break για το 2-1 στα σετ!

Στο ξεκίνημα του τρίτου σετ, ο Τσιτσιπάς σέρβιρε και αυτό τον βοήθησε να κάνει το 1-0 κόντρα στον Φέντερερ. Ο Ελβετός ισοφάρισε, αλλά ο Στέφανος με καρδιά και αυτοπεποίθηση έκανε το 2-1. Η κλάση του Φέντερερ μίλησε και έγινε το 2-2, όμως, ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε ξανά 3-2. Τρομερό το παιχνίδι στη Μελβούρνη, μετά και το 3-3 του Φέντερερ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με άσσο έκανε το 4-3 κόντρα στον Φέντερερ!

Ο Ελβετός κατάφερε να ισοφαρίσει 4-4 τον Έλληνα τενίστα, ο οποίος κατάφερε να πάρει πάλι προβάδισμα 5-4!

Σημαντικό αυτό το σερβίς για τον Φέντερερ, που κατάφερε όμως να ισοφαρίσει 5-5 τον Τσιτσιπά. Ο Στέφανος, όμως, κατάφερε να πάρει πάλι προβάδισμα 6-5 και να αγγίξει τη νίκη! Ο Φέντερερ κατάφερε να ισοφαρίσει 6-6 και έτσι κι αυτό το σετ πήγε στο τάι μπρέικ... 

Προηγήθηκε 2-0 ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μείωσε 2-1 ο Ρότζερ Φέντερερ και η ματσάρα... συνεχίζεται! Ο Φέντερερ έδειξε τη μεγάλη του κλάση, ισοφάρισε 2-2 αλλά ο Στέφανος προηγήθηκε ξανά πριν κάνει το 3-3 ο Ελβετός! Συγκλονιστική η εξέλιξη, με τον Φέντερερ να περνάει μπροστά 4-3, αλλά τον Στέφανο Τσιτσιπά να κάνει αντεπίθεση και να προηγείται 5-4. Ισοφάρισε με άσσο ο Ελβετός, πήρε ξανά προβάδισμα 6-5 ο Στέφανος! Απίστευτο! Ο Στέφανος απέκλεισε τον Φέντερερ! 



Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved