Ολυμπιακός: Τη γλίτωσε με… 800 ευρώ για όσα έγιναν κόντρα στον ΠΑΟΚ!

Ολυμπιακός: Τη γλίτωσε με… 800 ευρώ για όσα έγιναν κόντρα στον ΠΑΟΚ!

Παρότι στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ έγιναν αρκετά πράγματα στο κλειστό του Ρέντη, οι «ερυθρόλευκοι» έπεσαν… στα μαλακά.

Μόλις 800 ευρώ πρόστιμο θα κληθεί να πληρώσει ο Ολυμπιακός για όσα έγιναν στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ πριν από αρκετό καιρό. Τα… ρούβλια στον αγωνιστικό χώρο αλλά κυρίως τα χυδαία συνθήματα και πανό σε βάρος του Ντίμα Φιλίποφ, τόσο… κοστολογήθηκαν από το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΣΑΠ που εξέδωσε τη Δευτέρα τη σχετική απόφαση.

Αναλυτικά:

Η πρόεδρος του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου ΕΣΑΠ μετά την εκδίκαση της υπόθεσης των επεισοδίων στον αγώνα Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - ΠΑΟΚ για τον ημιτελικό του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς εξέδωσε την ακόλουθη απόφαση:

Έχοντας υπ’ όψη τις διατάξεις των άρθρων 1, 14, 17, 18, 19, 20, 21, 26, 27, 28, 37, 38, 49, 50 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π.       Λαμβάνοντας υπ’ όψη τους ισχυρισμούς του εγκαλούμενου αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.», όπως αναπτύχθηκαν προφορικά και αναλυτικά από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του. Και...

Από την εκτίμηση των εγγράφων της σχηματισθείσας δικογραφίας (φύλλο αγώνα, το έντυπο καταγραφής Κομισάριου αγώνα, το υπ’ αριθμ. πρωτ. 1003/7/45/1/11/1-ζ΄/14-12-2018 έγγραφο της Δ/νσης Αστυνομίας Πειραιά (Τμήμα Γενικής Αστυνόμευσης), τα έγγραφα που προσκόμισε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του εν λόγω ΤΑΑ).

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ

στο ως άνω σωματείο (α) την ποινή του χρηματικού προστίμου των διακοσίων (200,00 €) ευρώ (άρθρο 17 παρ. 2 περ. Α υποπερ. β του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π.), καθόσον το περιγραφόμενο στο ανωτέρω έγγραφο της Αστυνομίας Πειραιά και αποδιδόμενο στο εν λόγω σωματείο παράπτωμα της ανάρτησης πανό με εξυβριστική/δυσφημιστική φράση δεν χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερης βαρύτητας, πρόκειται δε για μεμονωμένο περιστατικό, που έλαβε χώρα με την έναρξη του αγώνα και δεν έλαβε έκταση ή δημοσιότητα, ώστε να καθίσταται ιδιαιτέρως δυσφημιστικό για το άθλημα της πετοσφαίρισης, ενόψει και του ότι ναι μεν ο συγκεκριμένος αγώνας διέθετε τηλεοπτική κάλυψη, πλην, όμως, λόγω της ιδιομορφίας και ιδιαιτερότητας του συγκεκριμένου γηπέδου, η εμβέλεια της κάλυψης αυτής περιορίζεται συγκεκριμένα εντός του αγωνιστικού χώρου και δεν καταλαμβάνει και τις κερκίδες του γηπέδου αυτού, η ανάρτηση του συνθήματος σε πανό δεν προκάλεσε την υποβολή συστάσεων, προειδοποιήσεων ή τη διακοπή του αγώνα εκ μέρους των διαιτητών, το δε πανό αποσύρθηκε άμεσα και αυθόρμητα από τους φιλάθλους, χωρίς την παρέμβαση των διαιτητών ή του αντίπαλου ΤΑΑ, λίγα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα, (β) την ποινή του χρηματικού προστίμου των επτακοσίων (700 €) ευρώ (άρθρο 20 περ. α του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π.), αναφορικά με το αποδιδόμενο στο ανωτέρω σωματείο παράπτωμα της πρόκλησης επεισοδίων από οπαδούς του στον αμέσως περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου κατά τη διάρκεια του αγώνα, λαμβάνοντας ιδιαιτέρως υπόψη την περιορισμένη έκταση των επεισοδίων, την απουσία τραυματισμών, την μη πρόκληση ζημιών στο γήπεδο, τη μη διατάραξη του αγώνα. Συνολικά δε, κατά συγχώνευση των ανωτέρω χρηματικών ποινών, επιβάλλεται στο εγκαλούμενο ΤΑΑ το χρηματικό πρόστιμο των οκτακοσίων (800,00 €) ευρώ (αναλογική εφαρμογή άρθρου 13 Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π.).Προσαγωγές αλλά όχι συλλήψεις στο Βερολίνο
Προσαγωγές αλλά όχι συλλήψεις στο Βερολίνο
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (26/05) - Πού θα δείτε το Παναθηναϊκός AKTOR - Ρεάλ Μαδρίτης
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (26/05) - Πού θα δείτε το Παναθηναϊκός AKTOR - Ρεάλ Μαδρίτης
Διέφυγε τον κίνδυνο το άτομο που ήταν σε κρίσιμη κατάσταση στο Βερολίνο
Διέφυγε τον κίνδυνο το άτομο που ήταν σε κρίσιμη κατάσταση στο Βερολίνο
Παναθηναϊκός: Από τον Βόλο στον Ιακωβίδη – Το «έκαψαν» οι Κυπελλούχοι
Παναθηναϊκός: Από τον Βόλο στον Ιακωβίδη – Το «έκαψαν» οι Κυπελλούχοι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved