Η ελπίδα πάει στο Μάτι! (photos)

Η ελπίδα πάει στο Μάτι! (photos)

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ξιφασκίας με αμαξίδιο στο Μάτι, με τον προπονητή του Παναθηναϊκού και Ομοσπονδιακό προπονητή, Δημήτρη Κάζαγλη, που μίλησε στην «Π» και τους αθλητές, οι οποίοι ξέρουν να ξεπερνούν τις δυσκολίες, να τίθενται εμπράκτως στο πλευρό των πυρόπληκτων

Ο αθλητισμός είναι ελπίδα. Ο αθλητισμός γίνεται πρότυπο για όλους όσοι μάχονται καθημερινά. Ο αθλητισμός μπορεί να γίνει αρωγός σε οποιαδήποτε προσπάθεια, ώστε να βελτιωθεί η κοινωνία μας και κατ’ επέκταση η ζωή μας!

Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Ξιφασκίας με αμαξίδιο και προπονητής ξιφασκίας Παναθηναϊκού ΑΟ, Δημήτρης Κάζαγλης είχε την ιδέα, η οποία έγινε αμέσως αποδεκτή από την διοίκηση της ΕΑΟΜ ΑΜΕΑ, και τον πρόεδρο κ. Γιώργο Φουντουλάκη, ούτως ώστε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ξιφασκίας με αμαξίδιο 2018 να διεξαχθεί την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στο Μάτι, την περιοχή που το καλοκαίρι κάηκε συθέμελα στην φονική πυρκαγιά.

Με στόχο η πρωτοβουλία αυτή να είναι το έναυσμα ώστε και άλλες διοργανώσεις να πραγματοποιηθούν στην πυρόπληκτη περιοχή της Ανατολικής Αττικής, οι αθλητές και αθλήτριες ξιφασκίας με αμαξίδιο, που ξέρουν να «μάχονται», στηρίζουν έτσι τους κατοίκους, στην προσπάθεια που κάνουν ώστε να αναγεννηθεί το Μάτι!

Ο πόνος για τους 99 ανθρώπους, που έχασαν τις ζωές τους στην φονική πυρκαγιά δεν θα σβήσει. Ωστόσο οι αθλητές αυτοί, που δεν λύγισαν στις δυσκολίες της ζωής τους και συνέχισαν να αθλούνται, κάνοντας μάλιστα πρωταθλητισμό, θα αγωνιστούν στο ξενοδοχείο Cabo Verde, αποδεικνύοντας πως με πείσμα και θέληση το Μάτι θα μπορέσει να αναγεννηθεί από τις στάχτες του.

Ο Παναθηναϊκός θα εκπροσωπηθεί εκτός από τον προπονητή του, Δημήτρη Κάζαγλη και από τον ψυχολόγο του συλλόγου, Δημήτρη Πετρούνια, ο οποίος είναι παράλληλα και συνεργάτης της Παραολυμπιακής Εθνικής ομάδας.

«Το Μάτι θα επιβιώσει»!

Οι 15 αθλητές και αθλήτριες ξιφασκίας, μέλη της Εθνικής Παραολυμπιακής ομάδας ξιφασκίας, συμπεριλαμβανομένου του Πάνου Τριανταφύλλου, που ήταν αργυρός Παραολυμπιονίκης στο Ρίο, του Βασίλη Ντούνη, που ήταν χάλκινος Παγκόσμιος πρωταθλητής στη Ρώμη το 2017 και της Κέλλυς Λουφάκη, θα συμμετάσχουν, αύριο, Κυριακή στις 11π.μ. στη διοργάνωση, με στόχο να στείλουν το μήνυμα της ελπίδας και της αγάπης στους κατοίκους της περιοχής, που «παλεύουν» καθημερινά.

Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Ξιφασκίας με αμαξίδιο και προπονητής ξιφασκίας Παναθηναϊκού ΑΟ, Δημήτρης Κάζαγλης, ο οποίος έχει καταγωγή το Μάτι, μίλησε στην «Πράσινη» για την πρωτοβουλία του αυτή, λέγοντας: «Αυτό το πρωτάθλημα είναι μια συμβολική κίνηση, καθώς μας άγγιξε όλους αυτή η τραγωδία. Εγώ είμαι και Ματιώτης, και η ιδέα αυτή ήρθε στο μυαλό μου κατευθείαν μόλις επισκέφτηκα το Μάτι. Ήθελα να κάνω κάτι γι’ αυτούς, έστω συμβολικό, έστω και ψυχολογικής σημασίας. Το πρότεινα αμέσως στα παιδιά, κα όλοι συμφώνησαν, και η Ομοσπονδία που είναι ευαισθητοποιημένη σε τέτοια θέματα. Έτσι άμεσα εγκρίθηκε το αίτημά μου, για να γίνει το πρωτάθλημα στο Μάτι, και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Cabo Verde, στο οποίο είχαμε κάνει την προετοιμασία μας στο παρελθόν».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, που για μία ακόμη φορά δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο, εκπροσωπώντας τον συλλόγου, συνέχισε λέγοντας: «Θέλουμε να στηρίξουμε την τοπική κοινωνία. Και γι’ αυτό πήραμε αυτήν τη πρωτοβουλία. Όλα τα παιδιά που αγωνίζονται, είναι επιβιώσαντες από δύσκολες καταστάσεις και έτσι στέλνουν το καλύτερο μήνυμα ότι το Μάτι θα επιβιώσει».

Εν κατακλείδι ο Δημήτρης Κάζαγλης, υποστήριξε: «Θα θέλαμε να είμαστε οι πρώτοι που πήραν αυτήν την πρωτοβουλία, με σκοπό να γίνει εφαλτήριο ώστε και άλλες διοργανώσεις να διεξαχθούν εκεί. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχαστούν τα 99 θύματα».

Να υπενθυμίσουμε ότι οι αθλητές ξιφασκίας με αμαξίδιο, κάνουν προπόνηση στην αίθουσα ξιφασκίας του ΠΑΟ και αυτό αποτελεί ευγενή χορηγία του Παναθηναϊκού.



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved