«Πουθενά αλλού δεν υπάρχει αυτός ο κόσμος του Παναθηναϊκού»! (photos)

«Πουθενά αλλού δεν υπάρχει αυτός ο κόσμος του Παναθηναϊκού»! (photos)

Αποστολία Νούσια και Πέννυ Ρόγκα, επέστρεψαν στον Παναθηναϊκό με μοναδικό στόχο να επιστρέψει η ομάδα βόλεϊ στα μεγάλα σαλόνια της Volleyleague Γυναικών, ενώ αμφότερες ονειρεύονται γεμάτο το κλειστό στο Χολαργό, και έναν τίτλο με το «τριφύλλι» στην καρδιά!

Δύο από τα… φίνα κορίτσια του Παναθηναϊκού, οι Αποστολία Νούσια και Πέννυ Ρόγκα, επέστρεψαν στην ομάδα της καρδιάς τους, με μοναδικό στόχο να την ξαναφέρουν στα μεγάλα σαλόνια, της Α1, και λίγο πριν το πρώτο σερβίς έδωσαν μια αλλιώτικη συνέντευξη στην «Πράσινη», έχοντας φόντο όλη την Αθήνα!

Η 27χρονη ακραία, Αποστολία Νούσια και η 31χρονη λίμπερο, Πέννυ Ρόγκα, μίλησαν για τους λόγους που επέστρεψαν στο «τριφύλλι», για τους στόχους τους με την πράσινη φανέλα, για το πώς ονειρεύονται να γίνει η νέα έδρα του Χολαργού, το «σπίτι» τους και φυσικά για τον κορυφαίο… συμπαίκτη τους, που είναι ο απίστευτος κόσμος του Παναθηναϊκού, που θέλουν να του χαρίσουν πολλές νίκες και φυσικά την άνοδο!

8

Οι δυο αθλήτριες του Παναθηναϊκού ΑΟ με τη συντάκτρια της «Π», Δήμητρα Πολυχρονοπούλου

Τι σας έκανε να επιστρέψετε στον Παναθηναϊκό;

Ρόγκα: «Το γεγονός ότι η διοίκηση άλλαξε και έγινε ένα καινούριο ξεκίνημα. Η αλήθεια είναι πως πάντοτε στο πίσω μέρος του μυαλού μου, ήλπιζα ότι ο Παναθηναϊκός θα ξανακάνει ομάδα και ήθελα να είμαι και εγώ κομμάτι αυτής της καινούριας προσπάθειας».

Νούσια: «Όταν είχα φύγει, στενοχωρήθηκα πάρα πολύ και πάντα το είχα μέσα στο μυαλό μου ότι θα ξαναγυρίσω, αλλά μόνο όταν θα είναι τα πράγματα πιο υγιή, όπως είναι τώρα. Ήθελα να γυρίσω και τώρα ήρθε η κατάλληλη στιγμή να επιστρέψω για να κάνω κάτι καλό σε αυτόν το σύλλογο».

Έχοντας περάσει από την ομάδα στο παρελθόν τι βλέπετε να έχει αλλάξει;

Νούσια: «Κάποια άτομα από την προηγούμενη διοίκηση είχαν σταθεί ως οικογένεια για μένα, όμως γενικά τα πράγματα δεν ήταν καλά για την ομάδα κάτι που έχει αλλάξει τώρα. Εμείς οι αθλήτριες του βόλεϊ θέλουμε το άθλημα να γίνει πιο επαγγελματικό, να μην είμαστε ερασιτέχνες. Τώρα στον σύλλογο μας φέρονται ως επαγγελματίες, τόσο οικονομικά, όσο και από θέμα οργάνωσης. Ο Παναθηναϊκός ξεκινάει πολύ καλά στο να γίνει επαγγελματικό και το γυναικείο βόλεϊ. Σε μια υγιή ομάδα πρέπει να λειτουργούν σωστά πολλοί παράγοντες, για να μπορέσει να πετύχει τους στόχους της. Πρέπει ο καθένας να έχει τον ρόλο του και να τον σέβεται. Η διοίκηση, το τεχνικό τιμ και οι αθλητές, πρέπει όλοι να κάνουν τη δουλειά τους για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Ρόγκα: «Ποτέ κανένας παράγοντας δεν ήθελε ο Παναθηναϊκός να φτάσει σε αυτό το σημείο, όμως με λάθος διαχείριση και οργάνωση, δυστυχώς έφεραν την ομάδα σε αυτό το σημείο. Ίσως να έπρεπε να μηδενίσει, για να μπουν πιο γερές βάσεις. Τα μηνύματα φέτος είναι πολύ ενθαρρυντικά, τα πράγματα είναι πολύ επαγγελματικά σε όλα τα επίπεδα. Λίγο το θέμα του γηπέδου είναι ένα θέμα που βασανίζει τον ΠΑΟ εδώ και χρόνια. Δυστυχώς αλλού προπονούμαστε και αλλού έχουμε έδρα, πράγμα το οποίο δε μας ευνοεί. Παρόλα αυτά το Χολαργό είναι ένα πολύ όμορφο γήπεδο και βρίσκεται σε μια άκρως Παναθηναϊκή περιοχή. Έτσι πιστεύω ότι θα το αγκαλιάσει ο κόσμος και θα το κάνει έδρα».

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας και τι θέλετε εσείς να πετύχετε με τον Παναθηναϊκό;

Νούσια: «Οι στόχοι της ομάδας είναι η άνοδός της στην Α1 εκεί που πρέπει να βρίσκεται ο Παναθηναϊκός και που ήταν τα προηγούμενα χρόνια και πρωταγωνιστούσε. Έχω πει και σε προηγούμενες συνεντεύξεις όταν ήμουν σε άλλες ομάδες της Α1, μου κακοφαινόταν πολύ η απουσία του Παναθηναϊκού. Όπως θεωρώ ότι έλειπε και σε όλους όσους ασχολούνται με το γυναικείο βόλεϊ. Στόχος προσωπικός είναι να ανεβάσω την ομάδα στα μεγάλα σαλόνια και γι’ αυτό μόνο γύρισα. Ήταν πολύ δελεαστικό να επιστρέψω καθώς θέλω όταν αγωνίζομαι να έχω κάποιον στόχο. Και αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει έναν πολύ δυνατό στόχο, όπως είναι η επιστροφή της στην Α1 και αυτό είναι που με ιντριγκάρει περισσότερο και με κάνει να γουστάρω ακόμη περισσότερο το να αγωνίζομαι γι’ αυτόν τον στόχο».  

Ρόγκα: «Ο στόχος της ομάδας είναι το Πρωτάθλημα για να ανέβει κατηγορία ο Παναθηναϊκός. Ενώ πιστεύω επίσης θέλουμε να κάνουμε και μια καλή πορεία στο Κύπελλο. Έχουμε δώσει αρκετά φιλικά και με ομάδες της Α1, όπου τα έχουμε πάει πολύ καλά, και δείξαμε ότι είμαστε μια ανταγωνιστική ομάδα, που μπορεί να προσχωρήσει και σε αυτόν το θεσμό. Στόχος πάνω από όλα είναι να έχουμε υγεία. Ενώ για μένα προσωπικά είναι… στοίχημα να επανέλθω αγωνιστικά, όπως ήμουν πριν από δύο χρόνια, να μπορέσω να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό να πετύχει τους στόχους του, που είναι πρωταρχικά το Πρωτάθλημα». 

Πόσο δύσκολο και ανταγωνιστικό είναι το πρωτάθλημα της Pre League, όπου εκτός από τον Παναθηναϊκό, αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ και αυτές οι τρεις ομάδες θα διεκδικήσουν τα δύο «εισιτήρια» που οδηγούν στα μεγάλα σαλόνια;

Ρόγκα: «Εγώ είμαι της άποψης ότι το πρωτάθλημα της Pre League θα είναι πολύ πιο δυνατό και θα προσφέρει πολύ πιο όμορφο θέαμα σε σχέση με αυτό της Α1. Έχουμε να ανταγωνιστούμε τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, χωρίς φυσικά να υποτιμούμε τις άλλες ομάδες, που έχουν πολύ αξιόμαχες παίκτριες και αδιαμφισβήτητα μπορούν να κάνουν πολλές «ζημιές»! Πιστεύω πως θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ. Τίποτα δεν είναι εύκολο, τίποτα δεν κατακτιέται εύκολα και θεωρώ ότι μόνο με σκληρή δουλειά θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Νούσια: «Το πρωτάθλημά μας είναι πολύ ανταγωνιστικό. Στην ουσία έχει δημιουργηθεί μια λίγκα με πολύ αξιόλογες ομάδες, οι οποίες έχουν καταβάλει τεράστια προσπάθεια ώστε να δημιουργηθεί ένα πρωτάθλημα, όπου θα παιχτεί ωραίο βόλεϊ. Οι περισσότερες ομάδες είναι πολύ ανταγωνιστικές, δεν θα έχουμε εύκολο έργο για την άνοδο στην Α1. Εμείς ως αθλήτριες του Παναθηναϊκού συνεχίζουμε να δουλεύουμε πολύ σκληρά. Δεν έχουν πάρει τα μυαλά μας… αέρα. Θέλουμε να προπονηθούμε σωστά, να προσφέρουμε όμορφο θέαμα και να επικεντρωθούμε στον στόχο μας, που είναι μόνο η νίκη, ώστε να κάνουμε αυτό που πρέπει στο τέλος»!  

Πόσο σημαντική είναι η παρουσία του κόσμου σε κάθε αγώνα;

Νούσια: «Εγώ πιστεύω πως ο κόσμος του ΠΑΟ πάντα είναι ο έξτρα παίκτης σε όλα τα τμήματα, όπου και αν παίζουν. Είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας και έχει δείξει με την πάροδο των χρόνων πως πάντοτε στήριζε αυτήν την ομάδα και στα άσχημα και στα καλά. Προσωπικά ως παίκτρια χαίρομαι πολύ που έρχονται στο γήπεδο για να στηρίξουν την προσπάθειά μας και θέλω να συνεχιστεί αυτό και στο νέο μας «σπίτι» στο Χολαργό για να είναι κοντά μας σε αυτό το δύσκολο έργο».

Ρόγκα: «Για μένα ο Παναθηναϊκός είναι συνυφασμένος με τους οπαδούς του. Τους εκτιμώ απεριόριστα καθώς όπου και αν παίζαμε, είτε εμείς είτε οι υπόλοιπες ομάδες του συλλόγου, ήταν πάντα δίπλα μας, είτε 100 είτε 1000 άτομα. Νιώθω πολύ τυχερή που είμαι σε αυτήν την ομάδα. Ειλικρινά έχω ζήσει σε άλλες ομάδες οπαδούς που δεν υπάρχει καμία σύγκριση με τους οπαδούς μας. Ο κόσμος αυτός με έκανε να αγαπήσω αυτήν την ομάδα πολύ. Πάντα πίστευα ότι είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Παναθηναϊκού ο κόσμος του».

Τι θέλετε να τους πείτε μέσω της «Πράσινης»;

Ρόγκα: «Τους χρειαζόμαστε δίπλα μας να έρχονται στο γήπεδο να μας στηρίξουν. Εγώ βάζω και το χέρι μου στη φωτιά ότι σαν σύνολο και κάθε παίκτρια ξεχωριστά θα δώσουμε το 110% των δυνατοτήτων μας για να σας ευχαριστήσουμε και να σας χαρίσουμε πολλές νίκες και θέαμα ώστε στο τέλος όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε την άνοδο».

Νούσια: «Εκτιμώ πάρα πολύ τον κάθε οπαδό, που έρχεται στο γήπεδο και δίνει το 5ευρω σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της κρίσης, προκειμένου να μας στηρίξει. Εύχομαι πάνω από όλα υγεία και να καταφέρουμε να τους δώσουμε χαρά, γιατί έχουν πονέσει από αυτήν την ομάδα τα τελευταία χρόνια. Θέλω να έρχονται και να λένε πέρασα καλά στο γήπεδο, άξιζε που ήρθα για τα κορίτσια, για την ομάδα. Θέλω να τους κάνουμε να χαίρονται που έρχονται να μας δουν»! 

Τι θα θέλατε να έχετε πετύχει όταν αποφασίσετε να σταματήσετε;

Ρόγκα: «Θα ήθελα να πάρω έναν τίτλο τουλάχιστον μέχρι να τελειώσω την καριέρα μου. Είναι μια ελάχιστη επιβράβευση για όλα αυτά τα χρόνια και την προσπάθεια που έχω καταβάλλει και τις θυσίες. Αρκετές φορές έχω φτάσει στην πηγή και δεν έχω πιει νερό. Θεωρώ πως ίσως με έναν τίτλο και με μια επιτυχία θα ήμουν γεμάτη και θα έπαιρνα απόφαση και να σταματήσω».

Νούσια: «Θα ήθελα να είμαι ολοκληρωμένη αθλήτρια όταν αποφασίσω πως θα σταματήσω. Ένας τίτλος είναι πάντα όμορφος οπότε δε θα με έκανε να σταματήσω, ίσα ίσα θα ήθελα και άλλους. Προσωπικά θέλω όταν πάρω την απόφαση να σταματήσω, να είμαι γεμάτη από το βόλεϊ, ώστε στη συνέχεια να μπορώ να μεταφέρω τις γνώσεις μου και τις εμπειρίες μου στα παιδιά, που θα προπονώ, ακόμη και στα παιδιά μου».

Αν γυρίζατε τον χρόνο πίσω και δεν επιλέγατε να ασχοληθείτε με το βόλεϊ, τι θα θέλατε να κάνετε;

Νούσια: «Θα ήμουν αυτό που επέλεξα να σπουδάσω, θα ήμουν γυμνάστρια. Μου αρέσει πολύ η ενασχόληση με τον αθλητισμό και τα παιδιά, οπότε θα ήθελα αυτή να είναι η δουλειά μου».

Ρόγκα: «Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ. Μάλλον θα ήμουν κάτι, όπου θα είχα ηγετικό ρόλο. Θα έκανα μια επιχειρηματική κίνηση. Επειδή μου αρέσει να μαγειρεύω θα μου άρεσε να ήμουν σεφ, ή να έχω μια τέτοιου είδους επιχείρηση».

13

Νούσια και Ρόγκα, μίλησαν και για το τι κάνουν... εκτός τάραφλεξ!

«Μαγειρική και ταξίδια»!

Η Θεσσαλονικιά, Πέννυ Ρόγκα και η Λαρισαία, Αποστολία Νούσια αποκαλύπτουν και άλλα στοιχεία του χαρακτήρα τους και της καθημερινότητάς τους με τους αναγνώστες της «Πράσινης»!

Τα ταξίδια έχουν μέρος στην ζωή σας; Που πήγατε τελευταία και που θέλετε να πάτε;

Νούσια: «Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια. Ειδικά τώρα που οι γονείς μου ζουν στην Γερμανία, είμαι πάντα έτοιμη να μπω στο αεροπλάνο και να φύγω. Το τελευταίο μου ταξίδι ήταν στην Γαλλία στον σύντροφό μου, Θάνο (σ.σ. Μαρούλη). Ενώ θα ήθελα να πάω Αμερική, και στο Μεξικό».

Ρόγκα: «Εγώ είμαι πολύ του… roadtrip, έχω και τροχόσπιτο και μου αρέσει να πηγαίνω σε διάφορα μέρη. Θέλω να οργανώσω ένα τέτοιο ταξίδι στην Ιταλία. Τελευταία πήγα το καλοκαίρι διακοπές στην Ήπειρο και Λευκάδα. Ενώ όνειρό μου είναι να ταξιδεύσω στην Αμερική, ιδιαίτερα λατινική Αμερική».

Είστε από Λάρισα, Θεσσαλονίκη όμως είστε αρκετά χρόνια στην Αθήνα. Πως σας φαίνεται αυτή η πόλη; Έχετε κάποιο αγαπημένο μέρος;

Νούσια: «Πρέπει να συνηθίσω να λέω το σουβλάκι, καλαμάκι και το τυρί, φέτα. Πλέον μπορώ να πω όμως ότι έχω αρχίσει να παραγγέλνω σωστά. Το αγαπημένο μου μέρος στην Αθήνα είναι το ιστορικό κέντρο, Ψυρρή, Μοναστηράκι, Πλάκα, Θησείο. Αυτό όμως που δε μπορώ να συνηθίσω είναι η κίνηση. Εγώ στη Λάρισα έβγαινα με το ποδηλατάκι μου»!

Ρόγκα: «Μετά από 13 χρόνια στην Αθήνα, τώρα αρχίζω να τη συνηθίζω. Στην αρχή ήμουν πολύ αρνητική, όμως έχω αρχίσει να τη γουστάρω λίγο. Σαν την Θεσσαλονίκη δεν είναι και σαν τη Χαλκιδική δεν έχει! Αν μου βάλεις να διαλέξω Θεσσαλονίκη ή Αθήνα, πάλι Θεσσαλονίκη θα διάλεγα, όμως έχω αποδεχτεί ότι θα ζήσω εδώ το υπόλοιπο της ζωής μου. Αγαπώ την Κηφισιά, και εκτός από την κίνηση δε μπορώ την πολυκοσμία της Ερμού».

Όταν δεν κάνετε προπόνηση τι κάνετε;

Νούσια: «Είμαι σπιτόγατος. Θέλω να έχω κόσμο στο σπίτι μου να μαγειρεύω».

Ρόγκα: «Μου αρέσουν οι μονοήμερες εκδρομές και οι βόλτες. Και το ωραίο φαγητό οπότε συνήθως ή κάνω βόλτες για καφέ ή για φαγητό, ή πηγαίνω σε σπίτια φίλων».

Αγαπημένη Κουζίνα και ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας;

Νούσια: «Μαγειρεύω πολύ, και έχω πολλές σπεσιαλιτέ. Παστίτσιο, και το φαγητό του συντρόφου μου μοσχαράκι με δαμάσκηνα και ρύζι».

Ρόγκα: «Εγώ είμαι της Μεξικάνικης κουζίνας. Σπεσιαλιτέ μου όμως είναι το κοτόπουλο με πιπεριές, ενώ κάνω και πολύ ωραία μαγειρίτσα».

14

Εκτός από το βόλεϊ, υπάρχει και η προσωπική ζωή για τις δυο αθλήτριες του Παναθηναϊκού

«Ο Διαμαντίδης και τα παιδιά του Δώνη»!

Τα… γούστα της Αποστολίας Νούσια και της Πέννυς Ρόγκα που δεν έχουν σχέση με το φιλέ!

Τι προτιμάτε μπάλα ή μπάσκετ;

Ρόγκα: «Γενικά προτιμώ το μπάσκετ. Αν και τον Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο τον παρακολουθώ φέτος, γιατί τα γουστάρω τα παιδιά του Γιώργου Δώνη».

Νούσια: «Εγώ προτιμώ το μπάσκετ».

Αγαπημένη Ομάδα και αθλητής;

Ρόγκα: «Μπαρτσελόνα και Μέσι»

Νούσια: «Θαύμασα και θαυμάζω τον Διαμαντίδη, οπότε αυτός είναι ο αθλητής πρότυπο για μένα».

Ρόγκα: «Και εγώ τον αγαπώ τον Διαμαντίδη για όλη την αθλητική του φιλοσοφία, όχι μόνο γι’ αυτά που έχει πετύχει».

Μπύρα ή κρασί;

Ρόγκα: «Κρασί»!

Νούσια: «Μπύρα το καλοκαίρι και κρασί το χειμώνα».

Σουβλάκι ή πίτσα;

Ρόγκα: «Δεν λέγεται σουβλάκι (σ.σ. γελώντας). Πιτόγυρο».

Νούσια: «Πιτόγυρο, πίτσα και κρέπα»!

Μηχανή ή αυτοκίνητο;

Ρόγκα και Νούσια: «Αυτοκίνητο».

Σκύλος ή γάτα;

Ρόγκα και Νούσια: «Σκύλος».

Γόβες ή αθλητικά;

Ρόγκα και Νούσια: «Αθλητικά και για να βγούμε έξω θα βάλουμε γόβες αλλά θα πάρουμε μαζί και αθλητικά»!



Παναθηναϊκός AKTOR: «Απομένουν 5 παιχνίδια κι όλα είναι σαν τελικοί» - Οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν
Παναθηναϊκός AKTOR: «Απομένουν 5 παιχνίδια κι όλα είναι σαν τελικοί» - Οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν
Ντιέγκο Μαραντόνα: Δικάζονται οι ύποπτοι για το θάνατό του
Ντιέγκο Μαραντόνα: Δικάζονται οι ύποπτοι για το θάνατό του
Θρήνος στον αθλητισμό: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του ο σύντροφος της τενίστριας Αρίνα Σαμπαλένκα
Θρήνος στον αθλητισμό: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του ο σύντροφος της τενίστριας Αρίνα Σαμπαλένκα
O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved