A weekend to remember: Το 8ο Spetses mini Marathon ξεπέρασε κάθε προσδοκία!

A weekend to remember: Το 8ο Spetses mini Marathon ξεπέρασε κάθε προσδοκία!

Εντυπωσίασε το κοινό για άλλη μία φορά το κορυφαίο multi-sport event στην Ελλάδα

Ξεπερνώντας κάθε προηγούμενη διοργάνωση, δεκαεννιά χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών, από 42 διαφορετικές χώρες, βρέθηκαν ξανά φέτος στις Σπέτσες για να λάβουν μέρος ή να παρακολουθήσουν την πληθώρα των αθλητικών, και όχι μόνο, εκδηλώσεων του 8ου Spetses mini Marathon που διεξήχθη μεταξύ 5-7 Οκτωβρίου 2018 υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και του Ε.Ο.Τ.

Η αυλαία άνοιξε την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου με τους παιδικούς κολυμβητικούς αγώνες στην παραλία του Αγίου Μάμαντος, με το πλήθος να καταχειροκροτεί τους μικρούς μας φίλους, και συνεχίστηκε το Σάββατο 6 Οκτωβρίου με την πλειοψηφία των αγωνισμάτων της διοργάνωσης. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, η μέρα ξεκίνησε με τον νέο αγώνα των 1500 μέτρων κολύμβησης με προσκεκλημένους elite αθλητές τους Νόρα Δράκου (Ομάδα «Herbalife Nutrition»), Απόστολο Παπαστάμο (Ομάδα LG «Αθλητές του Αύριο», στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΚΕ), Απόστολος Χρήστου (Ομάδα «Charity4U») και Γιώργο Σπανουδάκη (Ομάδα «Herbalife Nutrition») αλλά και τον brand ambassador του θεσμού Γιάννη Δρυμωνάκο να δίνει δυναμικά το παρών στην γραμμή της εκκίνησης με εξαιρετικό χρόνο τερματισμού. Στη συνέχεια δόθηκε η εκκίνηση του ιδιαίτερα απαιτητικού αγώνα των 5 χλμ. με προσκεκλημένους elite αθλητές τους Στέφανο Δημητριάδη (Team Garmin Greece), Ρωμανό Αλυφαντή (Ομάδα «Arla Protein») και Δημήτρη Κουλούρη (Ομάδα «Arla Protein»). Από την παραλία της Κόστας, και με την ομάδα της BIOTHERM που φρόντισε για την αντιηλιακή προστασία τόσο των αθλητών όσο και των εθελοντών, ξεκίνησε ο αγώνας των 3 χλμ. κολύμβησης με προσκεκλημένους elite αθλητές τους Δημήτρη Μάρκο (Ομάδα «CBSwimming»), Νίκο Σημαντήρα (Ομάδα «Interwetten»)  και Κριστέλ Βουρνά (Ομάδα «Melissa»).

Τους κολυμβητικούς αγώνες ακολούθησαν το «Bootcamp» από τα Holmes Place και το Spetses SUP Event by BIC®,  μία μοναδική ευκαιρία διασκέδασης για τους συμμετέχοντες και τους θεατές, αλλά και οι παιδικοί δρομικοί αγώνες, ενώ πραγματοποιήθηκε και ο αγώνας των 10 χλμ. τρέξιμο, με προσκεκλημένους elite αθλητές τους Κώστα Γκελαούζο (Ομάδα «Arla Protein» και Team Garmin Greece) και Γκλόρια Πριβιλέτζιο (Team Garmin Greece). Το βράδυ του Σαββάτου η Πλατεία Ποσειδωνίου γέμισε από τους ήχους της μοναδικής acoustic συναυλίας του συγκροτήματος INCO, που ενθουσίασε το κοινό των Σπετσών παράλληλα με το καθιερωμένο Melissa Pasta Party, με τους αθλητές να απολαμβάνουν ένα νόστιμο όσο και απαραίτητο γεύμα υδατανθράκων ενόψει της επόμενης ημέρας!

Την Κυριακή το πρωί διοργανώθηκαν τα 5 χλμ. τρέξιμο με προσκεκλημένους elite αθλητές τους Ανθή Κυριακοπόυλου (Team Garmin Greece) και Θάνο Καλάκο (Team Garmin Greece) αλλά και την πολυπληθή ομάδα της Under Armour, η οποία συμμετείχε με τους, μεταξύ άλλων, Νάσο Παπαργυρόπουλο, Ηλία Γκότση, Ροδάνθη Καπαρού, Φελίσια Τσαλαπάτη, Κατερίνα Χαλικιά, Ντάρια Τουρόβνικ, Εύη Σαλταφερίδου και Γιώργο Καβακάκη, που μοίρασαν πλήθος αυτογράφων, ενώ στα 25 χλμ. τρέξιμο προσκεκλημένοι elite αθλητές ήταν οι Χριστόφορος Μερούσης (Team Garmin Greece και DHL), Μιχάλης Καλομοίρης (Ομάδα «HSBC») και Ράνια Ρεμπούλη (Team Garmin Greece). Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή στα 25 χλμ. ήταν η συμμετοχή του Βασίλη Γερογιάννη με την κόρη του Μαριλένα αλλά και του Γιώργου Δρακόπουλου με τον γιο του Δημήτρη, τους οποίους καταχειροκρότησε το πλήθος των επισκεπτών, ενώ συμμετείχαν, επίσης και οι Μάκης Καλαράς (Ομάδα «Herbalife Nutrition» και TeamGarminGreece) και Σεζόν Φερνάντες, καταγράφοντας ρεκόρ διαδρομής με αμαξίδιο, καθώς και ο Αντώνης Παππάς από τον Σύλλογο «ΙΩΝΑΣ».

Επιπλέον, από τις 35 εταιρικές ομάδες που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση, την 1η θέση κατέλαβε η ομάδα της CBSwimming, 2η η Α.Ο. Κάλλιστος και 3η η ομάδα της «Σχολής Μωραΐτη».

Μεταξύ των καταξιωμένων αθλητών που βρέθηκαν το τριήμερο στις Σπέτσες ήταν και οι  Μαρία Σαμαρίνου, Νίκος Τσικούρας (Ομάδα «HSBC»), Νάντια Συντζανάκη (Ομάδα «HSBC») ενώ το «παρών» έδωσε και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, με τις Κλέλια και Άννυ Πανταζή, Ευή Μωραϊτίδου και Νέρι Νιανγκουάρα να αγωνίζονται για καλό σκοπό. Επιπλέον, στο νησί των Σπετσών βρέθηκε, πέρα από τον ποδηλάτη Νίκο Παπαγγελή, και ο σημαιοφόρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας στο Ρίο 2016, Γρηγόρης Πολυχρονίδης.

Ταυτοχρόνως, ο κόσμος διασκέδασε για μία ακόμη φορά με το πλούσιο πρόγραμμα των κοινωνικών και πολιτιστικών δράσεων, άρρηκτα συνδεδεμένων με το ετήσιο πρόγραμμα των αθλητικών εκδηλώσεων. Την Παρασκευή, με το πέρας των αθλητικών εκδηλώσεων, ο κολυμβητής Στέφανος Δημητριάδης έδωσε χρήσιμες διατροφικές συμβουλές σε γονείς και παιδιά σε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση στο κινηματογράφο Τιτάνια, που διοργανώθηκε από την Χρυσή Ζύμη. Παράλληλα, ο αγαπημένος χορηγός των καθιερωμένων Σπετσιώτικων Κερασμάτων που δημιουργούν οι γυναίκες του Συλλόγου Σπετσών με τα παραδοσιακά φύλλα Χρυσή Ζύμη, παρουσίασε και την ενέργεια «Τρέχουμε με την Καρδιά μας», με την οποία η Χρυσή Ζύμη στήριξε το έργο του οργανισμού «Μαζί για το παιδί», προσφέροντας μία συσκευασία προϊόντος για κάθε μπλουζάκι με την κόκκινη καρδιά που φορέθηκε κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Αναλυτικότερα μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των αγώνων στο www.spetsesmarathon.com

Η ιδρύτρια του θεσμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δρ. Μαρίνα - Λύδα Κουταρέλλη σχολίασε την επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα επισημαίνοντας: «Νιώθω πολύ χαρούμενη για την τεράστια επιτυχία άλλης μίας διοργάνωσης του μεγαλύτερου multi-sport event της χώρας, η οποία φέτος σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών και επισκέψεων! Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση, την ομάδα μου, τον Δήμο και τους εθελοντές αλλά και τους χορηγούς για τις μοναδικές δράσεις και πρωτοβουλίες τους! Ευχόμαστε να σας δούμε όλους και στο Spetsathlon, 17-19 Μαΐου 2019!».

Χορηγοί του Spetses mini Marathon 2018 ήταν η ARLA PROTEIN, μία πρωτοποριακή σειρά που αποτελείται από τρία ροφήματα γάλακτος, επιδόρπια γάλακτος, cottage cheese και κίτρινο τυρί σε φέτες, προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και χαμηλά λιπαρά, τα οποία αποτελούν έναν εύκολο τρόπο να ενισχύσετε τον οργανισμό σας, μετά την άσκηση, με μέλη της ομάδας της τους Κώστα Γκελαούζο, Δημήτρη Κουλούρη, Γρηγόρη Σουβατζόγλου και Ρωμανό Αλυφαντή, η BIC®, η κορυφαία εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των γραφικών, αναπτήρων, ξυριστικών, καλσόν και θαλασσίων σπορ μετέφερε τους παρευρισκόμενους σ’ ένα μικρό πλανήτη, χαρίζοντας τους ένα μοναδικό αναμνηστικό και πολλά προϊοντικά δώρα, ενώ η BIC®Sport έδωσε τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει και να δοκιμάσει το άθλημα του SUP και να συμμετάσχει στο Spetses SUP event by BIC®, η DHL, ο ηγέτης των διεθνών ταχυμεταφορών, που με την αξιοπιστία και την ταχύτητά της φρόντισε να βρίσκεται στο νησί έγκαιρα όλο το απαραίτητο υλικό του αγώνα, η HERBALIFE NUTRITION, κορυφαία εταιρεία στον χώρο της διατροφής με προϊόντα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν τον υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής, με την ομάδα της οποίας συμμετείχαν οι Νόρα Δράκου, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου, Γιώργος Σπανουδάκης και Μάκης Καλαράς, η INTERWETTEN, η πρώτη εταιρεία στο χώρο του Online Gaming, η οποία μπήκε στον κόσμο του διαδικτύου το 1996, ενώ 2 χρόνια αργότερα έγινε και η πρώτη που έκανε την εμφάνισή της στην Ελληνική αγορά, που στήριξε τον Νίκο Σημαντήρα και την Κατερίνα Σάπαρη και η εταιρεία αθλητικών ειδών UNDER ARMOUR, με τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο του παγκόσμιου αθλητισμού να την προτιμούν για τις προπονήσεις τους, η οποία έδωσε την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να δουν και να δοκιμάσουν ρούχα και παπούτσια επίδοσης από την πιο πρόσφατη κολεξιόν. Μαζί μας ήταν και η καμπάνια της εταιρείας Novartis για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα, «Βήμα Μπροστά», υπό την  αιγίδα της «Επιστημονικής Εταιρείας για τη Μυοσκελετική Υγεία – ΕΠΕΜΥ», η οποία ενημέρωσε το κοινό, διανέμοντας έντυπο υλικό από ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο.

Τα ελληνικά ζυμαρικά Melissa, ήταν και πάλι χορηγός του Pasta Night, προσφέροντας σε όλους τους παρευρισκόμενους τους απαραίτητους υδατάνθρακες και την ενέργεια που χρειάστηκαν πριν και μετά τους αγώνες, αλλά και απολαυστικές στιγμές χαλάρωσης.

Beauty Partner του 8ου Spetses mini Marathon ήταν η Biotherm, που φρόντισε  για την ενυδάτωση και την αντηλιακή προστασία των αθλητών και των θεατών με μια σειρά από καινοτόμα -στην τεχνολογία, αλλά και στην υφή- φυσικά προϊόντα. H σύνθεσή τους περιέχει την ευεργετική δύναμη του μοναδικού συστατικού Life Plankton™ που αναβλύζει στα Γαλλικά Πυρηναία Όρη.

Τα Holmes Place, η διεθνής αλυσίδα premium Fitness & Wellness Clubs, για ακόμη μία χρονιά προσέφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στους αθλητές, ως Wellness Partner της διοργάνωσης.

Η κορυφαία εταιρεία τεχνολογικών προϊόντων για το τρέξιμο, την ποδηλασία, την κολύμβηση και όχι μόνο, GARMIN, ήταν ο Timing Sponsor των αγώνων και συμμετείχε με την elite ομάδα της Τeamgarmingreece, αποτελούμενη από τα μεγαλύτερα ονόματα του Ελληνικού αθλητισμού και συγκεκριμένα τους Κώστα Γκελαούζο, Χριστόφορο Μερούση, Ράνια Ρεμπούλη, Στέφανο Δημητριάδη, Νίκο Παπαγγελή, Γρηγόρη Σουβατζόγλου, Ανθή Κυριακοπούλου, Θάνο Καλάκο, Γκλόρια Πριβιλέτζιο, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου και Μάκη Καλαρά καθώς και την ομάδα του Συλλόγου «ΙΩΝΑΣ».

Η HSBC, ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στον κόσμο, ήταν ο Financial Partner της διοργάνωσης και συμμετείχε με ομάδα 45 ατόμων, μέλη της οποίας αποτελούσαν οι Μιχάλης Καλομοίρης, Νίκος Τσίκουρας και Νάντια Συντζανάκη.

Υποστηρικτές του αγώνα ήταν: το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, που φρόντισε την ΑΥΡΑ όλων των αγωνιζομένων προσφέροντας σωστή ενυδάτωση στους αθλητές, ο Μακεδονικός Χαλβάς, που χάρισε δύναμη και ενέργεια σε αθλητές και όχι μόνο, η πρωτοπόρος στην κατηγορία της και Νο1 εταιρεία ειδών αθλητικής διατροφής στον κόσμο GU Energy με τα πολύτιμα ενεργειακά gels, το αθλητικό ισοτονικό ποτό των μεγαλύτερων αθλητικών διοργανώσεων παγκοσμίως, POWERADE, η Coca-Cola, η Α. Ισμαήλος Α.Ε., εξουσιοδοτημένος Διανομέας & Επισκευαστής Μercedes-Benz που προσέφερε τα οχήματα υποστήριξης των αγώνων, οι κινηματογράφοι ODEON που προέβαλαν το διαφημιστικό σποτ του Spetses mini Marathon πριν τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες, η κορυφαία εταιρεία στο χώρο της ασφάλισης MetLife, η DOLE, η εταιρεία φρέσκων φρούτων που φρόντισε τους αθλητές μας με τη διανομή μπανάνας και φρέσκου ανανά καθώς και η Amstel Free, η μοναδική μπίρα με 0,0% αλκοόλ και όλη τη γεύση, για απόλαυση χωρίς όρια!

Η Hellenic Seaways ήταν ο Transportation Partner της διοργάνωσης προσφέροντας έκπτωση 10% σε όλους τους συμμετέχοντες που ταξίδεψαν ακτοπλοϊκώς στο νησί.

O Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, με την υπερσύγχρονη κινητή μονάδα του και την αποστολή εξειδικευμένης ομάδας ιατρών και νοσηλευτών, ανέλαβε την ιατρική κάλυψη του αγώνα και όχι μόνο, ενώ η παρουσία της κινητής μονάδας στις Σπέτσες συνδυάστηκε και με δράσεις εταιρικής ευθύνης προς την τοπική κοινωνία. Παράλληλα, ναυαγοσωστικές υπηρεσίες παρείχε η LifeguardHellas.

Η LG Electronics Hellas, πρωτοπόρος εταιρεία στο χώρο της τεχνολογίας, πρεσβεύοντας τη φιλοσοφία «Η ζωή είναι ωραία όταν συμμετέχεις», υποστήριξε για μία ακόμη χρονιά τη διοργάνωση του Spetses mini Marathon ως “Τechnology Ρartner”.

Χορηγός κερασμάτων για ακόμη μία χρονιά ήταν η Χρυσή Ζύμη που, μαζί με τις γυναίκες του τοπικού Συλλόγου Σπετσών, δημιούργησε παραδοσιακές Σπετσιώτικες συνταγές και προσέφερε λαχταριστές γευστικές δημιουργίες, καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης!

Φορέας Πρωτοβουλιών ήταν το Poseidonion Grand Hotel, και αρωγοί του αγώνα ο Εμπορικός Σύλλογος Σπετσών και το Μουσείο Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες.

Media Partner της διοργάνωσης ήταν η INNEWS.

Χορηγοί Επικοινωνίας του Spetses mini Marathon ήταν το Hello, το Sport24.gr, το Shape, το Ladylike και το Sport24 Radio 103,3



ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved