ΠΑΟΚ: Τριπλό «χτύπημα» με Χιμένεθ, Σαφράνοβιτς και Εφραιμίδη

ΠΑΟΚ: Τριπλό «χτύπημα» με Χιμένεθ, Σαφράνοβιτς και Εφραιμίδη

Σε γνώριμα λημέρια επιστρέφει ο Χαβιέ Χιμένεθ, καθώς έπειτα από έναν χρόνο θα αγωνίζεται και πάλι με την φανέλα του ΠΑΟΚ, ο οποίος ανακοίνωσε την παραμονή του Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς και την απόκτηση του Νικήτα Εφραιμίδη.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται ο μεταγραφικός σχεδιασμός του «Δικέφαλου του Βορρά» για τη νέα σεζόν και οι «ασπρόμαυροι», την Παρασκευή (29/6) ανακοίνωσαν την επιστροφή του Κουβανού ακραίου, την παραμονή του Ουκρανού ακραίου και την μεταγραφή του Έλληνα λίμπερο.

Η ανακοίνωση του «Δικέφαλου» για τον Χαβιέ Χιμένεθ:

«Παίκτης του ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν 2018-19 ο Javier Ernesto Scull Jimenez.

Η διοίκηση του Τ.Α.Π. ΠΑΟΚ προχώρησε, με τη σύμφωνη γνώμη του προπονητή, στην ανανέωση συνεργασίας με τον διεθνή, ύψους 1,98μ., Κουβανό ακραίο, ο οποίος βοήθησε σημαντικά στην κατάκτηση των δυο πρωταθλημάτων (2015 & 2016) και του κυπέλλου (2015) από τον Δικέφαλο.

Ο Χιμένεθ γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1989 στην πόλη Matanzas της Κούβας. Αποτελεί τον πρώτο εν ενεργεία διεθνή αθλητή από την Κούβα που έχει μεταγραφεί σε ξένο σύλλογο (ΠΑΟΚ) νομότυπα, με έγκριση από το Υπουργείο Αθλητισμού και της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας του.

Η πορεία του…

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Matanzas (2013-14) της Κούβας. Τον Δεκέμβριο του 2014 πήρε μεταγγραφή για την ομάδα του ΠΑΟΚ, αποτελώντας ένας από τους παίκτες κλειδιά για τις επιτυχίες του συλλόγου, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάκτηση του νταμπλ του 2015, καθώς και του πρωταθλήματος του 2016. Την αγωνιστική περίοδο 2016-17 αγωνίστηκε με τα χρώματα της Ιταλικής Pallavolo Molfetta, ενώ το 2017-18 έπαιξε στην Αργεντινή για την Obras Sanitarias de San Juan.

Είναι αναπόσπαστο μέλος της Εθνικής Ομάδας της Κούβας, με την οποία αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς αγώνεςτου Ρίο (2016) ενώ αναδείχθηκε καλύτερος υποδοχέας στους Παναμερικανικούς αγώνες το 2015».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση για τον Νικήτα Εφραιμίδη:

«Το Τ.Α.Π. ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη συνεργασία με τον Νικήτα Εφραιμίδη.

Ο έμπειρος αθλητής (ύψος 1.91 μ.) είναι γεννημένος στις 11 Φεβρουαρίου 1989 στη Θεσσαλονίκη και αγωνίζεται στη θέση του λίμπερο.

Ο Νικήτας Εφραιμίδης, στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Δικεφάλου, ανέφερε:

“Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση και τιμή που θα αγωνίζομαι στον ΠΑΟΚ. Είναι ένας σύλλογος με τεράστια ιστορία και πολύ βαριά φανέλα. Έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια και από τον αδερφό μου για την ομάδα και τον κόσμο. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου να φέρουμε τον ΠΑΟΚ και πάλι στην κορυφή και να πανηγυρίσουμε μαζί με τους φιλάθλους μας!”

Η πορεία του…

Ξεκίνησε την αθλητική του σταδιοδρομία από τις ακαδημίες του Ηρακλή (2002-07) και ακολούθησε ο Επίκουρος Πολίχνης (2007-08) και τα Νέα Μουδανιά (2008-09). Επιστρέφει στον Ηρακλή (2009-11) και μετέπειτα θα φορέσει τη φανέλα της Νίκης Αιγινίου (2011-13), της Λαμίας (2013-14), του Φοίνικα Σύρου (2014-15), του Παμβοχαϊκού (2015-16) και της Κηφισιάς (2016-18).

Είναι διεθνής με την Εθνική Ομάδα».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση για τον Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς:

«Το Τ.Α.Π. ΠΑΟΚ ανακοινώνει την ανανέωση συνεργασίας με τον Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς.

Ο ακραίος του Δικεφάλου, ο οποίος έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα με τον ΠΑΟΚ, αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην προσπάθεια των Κυπελλούχων Ελλάδος για επιστροφή στην κορυφή!

O Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς, ο οποίος γεννήθηκε στο Πριλούκι της Ουκρανίας, έχει σπουδαία καριέρα αγωνιζόμενος σε μεγάλα πρωταθλήματα όπως αυτά της Γαλλίας και Γερμανίας. Το 2005 αγωνίστηκε στην γεμανική Φριντριχσχάφεν, με την οποία κατέκτησε το νταμπλ. Την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα με την Ε.Α. Πατρών, ενώ το καλοκαίρι του 2006 μετεγγράφηκε στην ουκρανική Μαριουπόλ. Την περίοδο 2007-2010 αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Γαλλίας με δύο ομάδες. Αρχικά στην Μποβέ, με την οποία κατέκτησε το κύπελλο του 2008 και τις επόμενες χρονιές στην Μονπελιέ.

Το καλοκαίρι του 2010 μετεγγράφη στην Μπούντβα και το πρωτάθλημα Μαυροβουνίου, με την οποία κατέκτησε το νταμπλ του 2011, ενώ την περίοδο 2011-2013 επέστρεψε στο γερμανικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Ουντερχάκινγκ, με την οποία κατέκτησε ένα κύπελλο (2013). Την επόμενη περίοδο αγωνίστηκε ξανά στο πρωτάθλημα της Γαλλίας με την Ναντ Ρεζέ ενώ το καλοκαίρι του 2014 μετεγγράφη στον ΠΑΟΚ όπου συνέβαλλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρώτου νταμπλ στην ιστορία του συλλόγου της Θεσσαλονίκης. Την περίοδο 2015-2016 αγωνίστηκε στο πολωνικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Βέγκελ, ενώ τον Μάιο του 2016 επέστρεψε στον ΠΑΟΚ όπου κατέκτησε ξανά το πρωτάθλημα Ελλάδος (2016-17), κερδίζοντας παράλληλα τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του πρωταθλήματος, και το κύπελλο Ελλάδος (2018)».



Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved