Βασιλειάδης: «Η κυβέρνηση κάνει παρεμβάσεις εκσυχρονισμού των αθλητικών εγκαταστάσεων»

Βασιλειάδης: «Η κυβέρνηση κάνει παρεμβάσεις εκσυχρονισμού των αθλητικών εγκαταστάσεων»

Μηνύματα που αφορούν την οικονομική στήριξη της κυβέρνησης για τις υποδομές των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη την Ελλάδα έστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας (ΕΑΚΛ).

Κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση του ΕΑΚΛ, ο κ. Βασιλειάδης ανέφερε ότι χρειάζεται συστράτευση της τοπικής αυτοδιοίκησης με την κυβέρνηση και τους φορείς του αθλητισμού, «ώστε κάθε ευρώ, το οποίο δαπανάται για τις αθλητικές υποδομές, να εντάσσεται σε έναν γενικότερο σχεδιασμό νομιμοποίησης και ασφαλούς άθλησης για εμάς τους ίδιους και τα παιδιά μας».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βασιλειάδης σημείωσε πως «η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει όσες παρεμβάσεις είναι δυνατό, ώστε να παρέχει ασφαλείς συνθήκες άθλησης, αλλά και να κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις εκσυχρονισμού των αθλητικών εγκαταστάσεων που έχουν ανάγκη ο τόπος, οι αθλητές και τα σωματεία».

Αναφερόμενος στην κατανομή των επιχορηγήσεων στον αθλητισμό, ο υφυπουργός τόνισε ότι «τέλειωσαν οι εποχές που έρχονταν οι επιχορηγήσεις σε άσχετα πράγματα σε σχέση με τον σκοπό της επιχορήγησης» για να συμπληρώσει πως «η οργάνωση του αθλητικού συστήματος είναι προβληματική και πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα».

Ο κ. Βασιλειάδης μίλησε για τις παρεμβάσεις που χρειάζονται οι αθλητικές υποδομές του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας, υποστηρίζοντας πως αναζητούνται λύσεις ώστε να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα εκσυχρονισμού, αλλά και τα ζητήματα που υπάρχουν σχετικά με τις αδειοδοτήσεις τους.

«Τα προβλήματα ανά την επικράτεια είναι περίπου τα ίδια. Θέλω να πιστεύω πως η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη από το παρελθόν. Είμαι αισιόδοξος ότι βγαίνοντας από τη μνημονιακή καταχνιά και έχοντας τη δυνατότητα να οργανώσουμε μόνοι μας το μέλλον μας θα μπορέσουμε να κάνουμε όσες παρεμβάσεις χρειάζονται και να αποδώσουμε στους πολίτες και της Λάρισας τις εγκαταστάσεις που αρμόζουν σε αυτήν την πόλη» επισήμανε.

Σημειώνεται, ότι ο κ. Βασιλειάδης νωρίς το πρωί επισκέφτηκε τον Δήμο Τεμπών και τον Δήμο Τυρνάβου για να συζητήσει με τους δημάρχους τα θέματα που αφορούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις των περιοχών, ενώ αργότερα επισκέφτηκε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, για τα ζητήματα των υποδομών που αφορούν ολόκληρη τη Θεσσαλία.Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (29/01)
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (29/01)
Elite League: Πήρε το ντέρμπι το Μαρούσι
Elite League: Πήρε το ντέρμπι το Μαρούσι
Πόλο Γυναικών: Προβάδισμα για τη Βουλιαγμένη κόντρα στην Εγκερ
Πόλο Γυναικών: Προβάδισμα για τη Βουλιαγμένη κόντρα στην Εγκερ
Εκλογές 2023: Οι διάσημοι υποψήφιοι των κομμάτων
Εκλογές 2023: Οι διάσημοι υποψήφιοι των κομμάτων