Αποκάλυψη Βασιλειάδη: «Ξεκινάμε επαφές για να φέρουμε μεγάλη διοργάνωση στην Ελλάδα»

Αποκάλυψη Βασιλειάδη: «Ξεκινάμε επαφές για να φέρουμε μεγάλη διοργάνωση στην Ελλάδα»

Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία θα έχει επαφές με την Παγκόσμια και την Ευρωπαϊκή προκειμένου τον Μάιο να φιλοξενηθεί στη χώρα μας μεγάλη διοργάνωση.

Στο πάγιο αίτημα της οικογένειας της ενόργανης γυμναστικής, να καταφέρει και η χώρα μας να φιλοξενήσει μια μεγάλη διοργάνωση στην Ελλάδα, ώστε και ο κόσμος να δει επιτέλους τους αθλητές να αγωνίζονται εδώ, καθώς μόνο από την τηλεόραση τους βλέπει, αλλά και για τους ίδιους τους αθλητές, να έχουν την ευκαιρία να μετέχουν σε αγώνες και να αποκτήσουν διεθνείς εμπειρίες, στάθηκε στις δηλώσεις του ο Θανάσης Βασιλειάδης. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας, λίγη ώρα μετά την άφιξη της ελληνικής αποστολής από τον Μόντρεαλ, τόνισε:

«Ο Λευτέρης είναι αυτή τη στιγμή ένας μύθος, δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα, όμως εμείς πρέπει να βλέπουμε και τα άλλα παιδιά, που βρίσκονται πίσω, τα οποία δουλεύουν το ίδιο και πρέπει να έχουν την ευκαιρία να διακριθούν, όπως δώσαμε σε όλα τα παιδιά την ευκαιρία μέχρι τώρα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να λάβουν τις ίδιες ευκαιρίες, δυστυχώς όμως δεν μπορούν, κυρίως λόγω οικονομικών δυσκολιών. Έχω πει ότι δεν έχουμε κάποια συνταγή για να βγάζουμε πρωταθλητές. Αυτό που γνωρίζουμε είναι τι θέλουν οι αθλητές και ότι η μεγάλη προετοιμασία, η καλή προετοιμασία και οι αγώνες, να μετέχουν αυτοί οι αθλητές σε αγώνες, θα μας φέρει το μεγάλο αποτέλεσμα. Αν μπορέσουμε και το κατορθώσουμε αυτό, θα είναι όλα καλά. Εάν όμως δεν μπορέσουμε να προβάλουμε τις απαιτήσεις αυτών των παιδιών, νομίζω ότι -και λυπάμαι γι΄ αυτό που λέω- θα πρέπει να καταλάβουν ότι κάποια στιγμή η γυμναστική θα απέχει πλέον από τα μεγάλα αποτελέσματα».

Σχετικά με τη συζήτηση που είχε με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, για την προσπάθεια ανάληψης μιας μεγάλης διοργάνωσης, ο πρόεδρος της ΕΓΟ σχολίασε: «Του είπα χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει τη δική της δυναμική, πρέπει να κάνει τη δική της εμφάνιση στη γυμναστική. Όχι μόνο για τη χώρα, αλλά και για το διεθνές στερέωμα. Όλοι λοιπόν λένε ότι ωραία, η Ελλάδα έχει παγκόσμιους πρωταθλητές, έχει Ολυμπιονίκες, δεν δικαιούμαστε να ερχόμαστε και σε μια διοργάνωση στην Ελλάδα; Εμείς λέμε, ναι. Αλλά δεν είναι πολύ εύκολο, γιατί γνωρίζετε ότι ο εξοπλισμός είναι πανάκριβος. Το έχουμε συζητήσει αρκετές φορές, αλλά νομίζω ότι σήμερα βρέθηκε η "χρυσή τομή", μπορούμε πλέον να το κάνουμε. Λοιπόν, την επόμενη ημέρα, από αύριο κιόλας εγώ, ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, θα έχω τις επαφές μου στην Παγκόσμια Ομοσπονδία και στην Ευρωπαϊκή, για να μπορέσω να το φέρω τον Μάιο στη χώρα μας».

Θα μπορέσουν δηλαδή οι Έλληνες φίλαθλοι να δουν από κοντά τον Πετρούνια να αγωνίζεται; «Αυτό είναι το βασικό μας μέλημα. Δηλαδή ένας αθλητής που έχει κατακτήσει τα πάντα, να μην τον βλέπουν στην Ελλάδα μόνο σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Νομίζω ότι το δικαιούται και προς τιμήν του, και των άλλων αθλητών και του Μάρα, αυτά τα παιδιά να δώσουν έναν αγώνα εδώ μέσα, μπροστά στο ελληνικό κοινό. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να το κάνουν αυτό».

Στο τέλος ο Θανάσης Βασιλειάδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόσθεσε: «Θα τη φέρουμε τη μεγάλη διοργάνωση στην Ελλάδα».



Γκριμάου: «Ο μεγαλύτερος αγώνας που έχουμε δώσει φέτος»
Γκριμάου: «Ο μεγαλύτερος αγώνας που έχουμε δώσει φέτος»
Παναθηναϊκός Aktor: Σλούκας σημαίνει… Final-4
Παναθηναϊκός Aktor: Σλούκας σημαίνει… Final-4
Παναθηναϊκός Aktor: Τα 11 +1 Final-4 του “τριφυλλιού”
Παναθηναϊκός Aktor: Τα 11 +1 Final-4 του “τριφυλλιού”
Στο Βερολίνο θα είναι ωραία με το 7ο παρέα -Οι "πράσινοι" επέστρεψαν στο Final-4
Στο Βερολίνο θα είναι ωραία με το 7ο παρέα -Οι "πράσινοι" επέστρεψαν στο Final-4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved