«Έπεσε» με το κεφάλι ψηλά η Εθνική!

«Έπεσε» με το κεφάλι ψηλά η Εθνική!

Την τέταρτη θέση της τελικής κατάταξης κατέλαβε η εθνική πόλο των ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε 11-8 από τη Σερβία στον «μικρό» τελικό της διοργάνωσης και δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το χάλκινο μετάλλιο που είχε κατακτήσει πριν δύο χρόνια στο Καζάν.

Εφιαλτικό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα για την Eθνική, που βρέθηκε να χάνει 3-0 στο πρώτο δίλεπτο (!), με τους Σέρβους να πετυχαίνουν τρία πολύ εύκολα γκολ, δύο στην κόντρα κι ένα με τελείωμα του Ραντέλοβιτς που είχε «κόψει» στα 2μ. Ο Θοδωρής Βλάχος πήρε τάιμ-άουτ και έβαλε τις φωνές στους παίκτες του και αυτό έφερε κάποιο αποτέλεσμα, καθώς με δύο μακρινά σουτ του Φουντούλη η ελληνική ομάδα μείωσε σε 3-2.

Ακολούθησε όμως μία χαμένη επίθεση (λάθος πάσα) με παίκτη παραπάνω και οι «πλάβι» ανέκτησαν τον έλεγχο, σκόραραν ακόμη δύο εύκολα γκολ και ξέφυγαν 5-2, πριν μειώσει ο Βλαχόπουλος με γρήγορη εκτέλεση στον παίκτη παραπάνω (5-3). Στο δεύτερο οκτάλεπτο οι διεθνείς βελτιώθηκαν κάπως αμυντικά, κυρίως στον παίκτη λιγότερο, αλλά στην επίθεση δεν είχαν λύσεις και η διαφορά ανέβηκε στα τέσσερα γκολ (7-3). Ο Γενηδουνιάς έδωσε μία «ανάσα» στον παραπάνω, αλλά στο φινάλε του ημιχρόνου η εθνική δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί το αριθμητικό πλεονέκτημα και να πλησιάσει στο -2, αν και το σουτ του Δερβίση έγινε υπό πολύ καλές προϋποθέσεις.

 Στο τρίτο οκτάλεπτο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατάφερε δύο φορές να μειώσει στα δύο γκολ (8-6 και 9-7), όμως στην πρώτη περίπτωση ο Φιλίποβιτς απάντησε άμεσα, ενώ στη δεύτερη η εθνική έχασε επίθεση με παίκτη παραπάνω και ο Ραντέλοβιτς στα τελευταία δευτερόλεπτα σκόραρε, ενώ με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου η Σερβία κέρδισε αποβολή, ο Πρλαϊνοβιτς αξιοποίησε την ευκαιρία και «καθάρισε» οριστικά το ματς. Το τελικό 11-8 έδωσε στους απερχόμενους πρωταθλητές κόσμου την... παρηγοριά του χάλκινου μεταλλίου και άφησε την ελληνική ομάδα να αναρωτιέται αν τελικά η υπέρβαση ήταν εκτός των δυνατοτήτων της ή αν η ίδια δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων στα δύο τελευταία ματς, και ιδιαίτερα στον ημιτελικό με την Ουγγαρία.

Τα οκτάλεπτα: 3-5, 1-2, 3-3, 1-1

Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Μάντιτς (κόντρα), 0-2 Ραντέλοβιτς (φουνταριστός), 0-3 Ντ. Πιγέτλοβιτς (κόντρα), 1-3 Φουντούλης (περιφέρεια), 2-3 Φουντούλης (περιφέρεια), 2-4 Ντ. Πιγέτλοβιτς (π.π.), 2-5 Ούμποβιτς (φουνταριστός), 3-5 Βλαχόπουλος (π.π.), 3-6 Αλεξιτς (π.π.), 3-7 Τσουκ (περιφέρεια), 4-7 Γενηδουνιάς (π.π.), 4-8 Ράσοβιτς (π.π.), 5-8 Φουντούλης (πέναλτι), 6-8 Δελακάς (π.π.), 6-9 Φιλίποβιτς (π.π.), 7-9 Ποντικέας (π.π.), 7-10 Ραντέλοβιτς (π.π.), 7-11 Πρλαϊνοβιτς (π.π.), 8-11 Βλαχόπουλος (περιφέρεια).


ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Γενηδουνιάς 1, Δελακάς 1, Δερβίσης, Φουντούλης 3, Καπότσης, Ποντικέας 1, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας, Βλαχόπουλος 2, Ζερδεβάς

ΣΕΡΒΙΑ (Ντέγιαν Σάβιτς): Γκ. Πιγέτλοβιτς, Μάντιτς 1, Ράσοβιτς 1, Ραντέλοβιτς 2, Τσουκ 1, Ντ. Πιγέτλοβιτς 2, Ούμποβιτς 1, Αλεξιτς 1, Γιάκσιτς, Φιλίποβιτς 1, Πρλαϊνοβιτς 1, Στ. Μίτροβιτς, Μπρ. Μίτροβιτς



Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved