Κόντρα στην Ιαπωνία για την οκτάδα η εθνική υδατοσφαίρισης ανδρών

Κόντρα στην Ιαπωνία για την οκτάδα η εθνική υδατοσφαίρισης ανδρών

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης καλείται να εξασφαλίσει την Κυριακή (23/7) η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών.

Η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει στις 21:30 την Ιαπωνία, στον χιαστί αγώνα της Β΄ φάσης για είσοδο στην τελική οκτάδα της διοργάνωσης. Η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να κάνει χθες την υπέρβαση απέναντι στην πανίσχυρη Σερβία και να πάρει το απευθείας εισιτήριο για τα προημιτελικά, όμως έχει μπροστά της μία δεύτερη ευκαιρία και δεν θα πρέπει να τη χάσει.

Το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου είναι το ξεκάθαρο φαβορί της αυριανής αναμέτρησης, καθώς υπερτερεί σε ποιότητα και εμπειρία, και το στοιχείο που πρέπει να προσέξει είναι το ιδιότυπο παιχνίδι των Ασιατών, που δεν έχει καμία σχέση με το ευρωπαϊκό πόλο: οι Ιάπωνες κολυμπούν αδιάκοπα, πιέζουν πολύ στην άμυνα, αφήνοντας συνήθως τον αντίπαλο φουνταριστό με μόνο έναν παίκτη να τον μαρκάρει, και επιδιώκουν συνεχώς να βγουν στην κόντρα, καθώς σε οργανωμένες επιθέσεις (ακόμη και με παίκτη παραπάνω) δεν είναι ιδιαίτερα απειλητικοί.

Η εθνική γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες του αντιπάλου, καθώς πέρυσι στο Ρίο, στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού τουρνουά, απειλήθηκε με... παροιμιώδες πατατράκ, πριν νικήσει τελικά 8-7 (κι ενώ έχανε 7-4 στο τέλος της τρίτης περιόδου). Οι ΗΠΑ την... πάτησαν στην Α΄ φάση, συνετρίβησαν 15-7 από την Ιαπωνία και έμειναν 12άδας, οι Κροάτες όμως εμφανίστηκαν πιο υποψιασμένοι και νίκησαν με συνοπτικές διαδικασίες (16-6). Το ματς αυτό μπορεί να αποτελέσει οδηγό για την ελληνική ομάδα, ώστε να αποφύγει τις... κακοτοπιές.

Σημειώνεται ότι, εφόσον όλα πάνε καλά αύριο για την εθνική, αντίπαλός της στον προημιτελικό της Τρίτης θα είναι το Μαυροβούνιο, το οποίο προκρίθηκε απευθείας στην οκτάδα, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση του Α΄ ομίλου.
Στην «Duna arena» αρχίζουν αύριο και τα αγωνίσματα κολύμβησης του 17ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, με την πρεμιέρα να περιλαμβάνει έξι ελληνικές συμμετοχές.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στα 4Χ100μ. ελεύθερο ανδρών, όπου οι Κριστιάν Γκολομέεβ, Οδυσσέας Μελαδίνης, Απόστολος Χρήστου και Χρήστος Κατραντζής αγωνίζονται στην 1η από τις δύο προκριματικές σειρές (διαδρομή 6) και είναι σε θέση να διεκδικήσουν πρόκριση στον απογευματινό τελικό, καθώς έχουν τον όγδοο χρόνο (3:14.42) μεταξύ των 20 χωρών που συμμετέχουν. Αν και η αγωνιστική κατάσταση, τουλάχιστον των δύο εξ αυτών (Μελαδίνης, Κατραντζής), είναι ερωτηματικό, η πρόκληση είναι μεγάλη, καθώς η Ελλάδα δεν έχει προκριθεί σε τελικό ομαδικού αγωνίσματος από το 2005.

Η πρώτη χρονικά ελληνική συμμετοχή θα είναι αυτή της Αννας Ντουντουνάκη στην 5η και τελευταία σειρά των 100μ. πεταλούδα (διαδρομή 8), όπου με 58.27 έχει συνολικά τον 22ο χρόνο. Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια θέλει να διεκδικήσει θέση στη 16άδα, αλλά φέτος δεν έχει καταφέρει να πλησιάσει τον περσινό της χρόνο, που αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ.

Την πρώτη... κρυάδα θα πάρουν οι «πρωτάρηδες» σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Δημήτρης Δημητρίου και Ηλέκτρα Λεμπλ, με στόχο να βελτιώσουν τα ατομικά τους ρεκόρ: ο πρώτος θα αγωνιστεί στην 4η προκριματική σειρά των 400μ. ελεύθερο (διαδρομή 8), όπου με 3:50.48 έχει συνολικά τον 28ο χρόνο, ενώ η Λεμπλ θα «πέσει» στην 3η σειρά των 200μ. μικτή ατομική (διαδρομή 9), έχοντας την 29η επίδοση με 2:16.36. Ο Γκολομέεβ, πριν τα 4Χ100μ. ελεύθερο, θα μετάσχει και στα προκριματικά των 50μ. πεταλούδα, όπου αγωνίζεται στην 7η σειρά (διαδρομή 1) και έχει τον 21ο χρόνο με 23.74, δηλαδή το πανελλήνιο ρεκόρ που πέτυχε τον Μάιο στο «Ακρόπολις». Στα 100μ. πρόσθιο, τέλος, θα αγωνιστεί ο Γιάννης Καρπουζλής, ο οποίος έχει συνολικά την 40η επίδοση με 1:01.70 και θα μετάσχει στην 5η σειρά (διαδρομή 9).



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved