Αποκάλυψη-σοκ: Ξυλοδαρμοί ανήλικων αθλητριών από προπονήτρια!
SHARE

Αποκάλυψη-σοκ: Ξυλοδαρμοί ανήλικων αθλητριών από προπονήτρια!

Πέντε χρόνια εκτός αθλητικής δραστηριότητας η προπονήτρια για άσκηση λεκτικής και σωματικής βίας

Σάλος έχει προκληθεί με τη βίαιη συμπεριφορά προπονήτριας στους κόλπους της ΕΓΟ, που ουκ ο λίγες φορές μας έχει απασχολήσει στο παρελθόν. Τόσο με την περίπτωση της Μορφούλας Ντώνα όσο και με το φαγοπότι στα οικονομικά της Ομοσπονδίας και τις μυστήριες-αποσπάσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Onsports ομοσπονδιακή προπονήτρια που προετοίμαζε αθλήτριες για να μας εκπροσωπήσουν στις κορυφαίες διοργανώσεις συμπεριλαμβανομένων και των Ολυμπιακών Αγώνων χρησιμοποιούσε μεθόδους που δε συνάδουν με το αθλητικό πνεύμα. Πόσο μάλλον με το «ευ αγωνίζεσθαι» που πρεσβεύει ένα ολυμπιακό άθλημα το οποίο μας έχει χαρίσει μετάλλια και διακρίσεις.

Το νήμα ξετυλίχθηκε έπειτα από την εξόχως σοβαρή καταγγελία που κατέθεσαν στην ΕΦΙΠ γονείς ανήλικης αθλήτριας της εθνικής ομάδας ρυθμικής γυμναστικής κατά της προπονήτριας και της ΕΓΟ, με αποτέλεσμα η υπόθεση να πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Με βάση την καταγγελία προξενήθηκε τραυματισμός της αθλήτριας με πράξεις και παραλείψεις των καταγγελλόμενων τον Φλεβάρη του 2015.

Από τη ακροαματική διαδικασία στην ΕΦΙΠ κι από από τις ένορκες καταθέσεις προκύπτει ότι η προπονήτρια υπέδειξε «πρωτίστως ανάρμοστη, αντιπαιδαγωγική και άκρως επικίνδυνη συμπεριφορά για τους αθλητές και δευτερευόντως φαλκίδευσε και υπονόμευσε τον ίδιο τον αθλητισμό με το να στερεί ένεκα αμελούς συμπεριφοράς την ενασχόληση νέων με τον αθλητισμό».

Επιπλέον, από την εξέταση των στοιχείων εκ μέρους της ΕΦΙΠ και σύμφωνα πάντα με την ετυμηγορία της προέκυψε ακόμη «όχι μόνο η ενοχή της (σ.σ. της προπονήτριας) για περιγραφόμενα και καταμαρτυρόμενα, αλλά και η εξακολουθητική συμπεριφορά της. Ήτοι επίδειξη συνεχιζόμενης ενάσκησης τόσο ψυχολογικής, λεκτικής, όσο και και σωματικής βίας σε βάρος αθλητριών που είχαν ως αποτέλεσμα σοβαρότατους τραυματισμούς για κάποιες εκ των ανωτέρω».

Η πενταετής καμπάνα και το... αρχείο

Τα περιστατικά βίαιης συμπεριφοράς επιβεβαιώθηκαν ακόμη και από μέλος της Δικαστικής Επιτροπής της ΕΓΟ καθώς κι από μέλος του ΔΣ της ΕΓΟ. Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται στο έγγραφο-φωτιά με το σκεπτικό της απόφασης της ΕΦΙΠ που επέβαλε ποινή πενταετούς στέρησης της Φιλάθλου Ιδιότητας για την προπονήτρια, η οποία δεν θα έχει δικαίωμα να παίρνει μέρος σε αθλητικές εκδηλώσεις «υπό οποιαδήποτε ιδιότητα» καθώς προέκυψε «πως ήταν ηθικός αυτουργός σε ύβρεις κατά τεσσάρων αθλητριών, ομοίως σε φαινόμενα άσκησης σωματικής βίας».

Εν ολίγοις γνώριζαν την παραβατική και ανάρμοστη συμπεριφορά στην Ομοσπονδία αλλά εθελοτυφλούσαν. Προέβησαν πάντως στην απομάκρυνσή της από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως και τον Αύγουστο του 2015, όταν και υπό αδιευκρίνιστο λόγο επαναπροσλήφθηκε στην ίδια θέση. Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι πως κατά την αποδεικτική διαδικασία των καταγγελλόμενων ζητήθηκε με υπόδειξη της ΕΓΟ να μπει η καταγγελία-σοκ στο αρχείο, κάτι που ασφαλώς δεν έλαβε υπόψη η ΕΦΙΠ, η οποία ερεύνησε το θέμα μέχρι τέλους, απαλλάσσοντας την Ομοσπονδία.

Η απόφαση της ΕΦΙΠ κοινοποιήθηκε ήδη στη ΓΓΑ, στο υπουργείο Παιδείας, την ΕΓΟ, στους καταγγέλλοντες και στους καταγγελλόμενους και έχει άμεση ισχύ. Για ευνόητους λόγους δεν αναφέρουμε τα ονόματα των εμπλεκομένων.

3 PHOTOS

Τρομερή κίνηση Πιτίνο και αποθέωση στο αεροπλάνο! (video)
Τρομερή κίνηση Πιτίνο και αποθέωση στο αεροπλάνο! (video)
«Εμφύλιος» στην οικογένεια Παπανδρέου: Κόντρα Γιώργου – Νίκου για το Σκοπιανό
«Εμφύλιος» στην οικογένεια Παπανδρέου: Κόντρα Γιώργου – Νίκου για το Σκοπιανό
Euroleague: Πολυτιμότερος ο Κλάιμπερν
Euroleague: Πολυτιμότερος ο Κλάιμπερν
Η θέση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ μετά την ήττα στο Κάουνας (photos)
Η θέση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ μετά την ήττα στο Κάουνας (photos)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies