Συγχρονισμένη Κολύμβηση: Ο απολογισμός του Εθνικού Πρωταθλήματος στο Χαϊδάρι

Συγχρονισμένη Κολύμβηση: Ο απολογισμός του Εθνικού Πρωταθλήματος στο Χαϊδάρι

Με απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία έγινε το περασμένο τριήμερο (17-19/4) στο δημοτικό κολυμβητήριο Χαϊδαρίου το Εθνικό Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης (ΟΠΕΝ) με πρωταθλητή και πολυνίκη τον ΑΝΟ Μεταμόρφωσης και με το επίπεδο των αγώνων να κρίνεται ιδιαιτέρως υψηλό.

Ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Δημήτρης Διαθεσόπουλος δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Είναι το ανώτερο πρωτάθλημα που διοργανώνουμε με ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει το άθλημα από έμψυχο υλικό στον ελλαδικό χώρο. Ο ανταγωνισμός ήταν ιδιαίτερα υψηλός διότι τουλάχιστον τέσσερις-πέντε ομάδες από τις συμμετέχουσες βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο. Και αν εξαιρέσουμε την πρώτη, οι υπόλοιπες εναλλάσσονται στις θέσεις με ελάχιστες διαφορές σε όλα τα αγωνίσματα. Αυτό το πρωτάθλημα σηματοδοτεί, εξάλλου, μια ισχυρή Εθνική ομάδα η οποία μπορεί να διεκδικεί σπουδαίες διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Οργανωτικά όλα πήγαν καλά. Ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους του κολυμβητηρίου του Χαϊδαρίου που με κάθε τρόπο στήριξαν τη διοργάνωση. Δείχνουν ότι αγαπούν το άθλημα. Είχαμε και μεγάλη προσέλευση του κόσμου που συμπαραστέκεται φανατικά, αλλά με πολύ κόσμιο τρόπο».

Ο Ταμίας της ΚΟΕ και έφορος του αθλήματος Ηλίας Ξιάρχος τόνισε από την πλευρά του: «Έγινε ένα σπουδαίο πρωτάθλημα και από διοργανωτικής πλευράς, αλλά και από πλευράς ποιότητας των αγώνων που ήταν σε ψηλό επίπεδο με ανταγωνισμό. Η μεγάλη συμμετοχή, το ήθος και η πολύ καλή τεχνική και καλλιτεχνική κατάρτιση των αθλητριών από όλα τα σωματεία που συμμετείχαν, αλλά και η θετική ανταπόκριση του κόσμου είναι στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το άθλημα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και μπορεί να φέρει νέες σπουδαίες διεθνείς διακρίσεις μέσω των Εθνικών μας ομάδων».

Η τεχνική σύμβουλος Ελένη Κουγιά δήλωσε: «Κατ’ αρχάς πρέπει να πω ότι η διοργάνωση ήταν απολύτως επιτυχημένη με τη συμβολή της Ομοσπονδίας και των ανθρώπων του δημοτικού κολυμβητηρίου του Χαϊδαρίου. Επίσης, η συμμετοχή ήταν παραπάνω από ικανοποιητική και το επίπεδο των αγώνων σπουδαίο. Η εξέλιξη του αθλήματός μας είναι σημαντική. Ήταν ένα καλό τεστ για τις αθλήτριες που θα αποτελέσουν τον κορμό της Εθνικής Ομάδας που θα μετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν, αλλά γι αυτές που θα πάνε στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο της Ολλανδίας και τις νεότερες που θα μετέχουν στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού. Ήταν επίσης εξαιρετικά θεαματικός ο αριθμός συμμετοχών στις ημερίδες Αστεριών και αυτό σημαίνει ότι έχουμε να περιμένουμε πολλά και στο μέλλον. Το άθλημα διευρύνεται όλο και περισσότερο».


Η ομοσπονδιακή προπονήτρια Μαρία Θηβαίου είπε: «Είχαμε μεγάλη συμμετοχή κοριτσιών από τα σωματεία που καλλιεργούν το άθλημα στην Ελλάδα και ανάμεσά τους ήταν παρούσες οι καλύτερες αθλήτριες στη χώρα μας. Το πρωτάθλημα αυτό ήταν μια καλή δοκιμασία και για την Εθνική ομάδα που αντλεί το καλύτερο υλικό από αυτόν τον ανταγωνισμό. Γίνεται καλή δουλειά στα περισσότερα σωματεία και αυτό έχει θετικό αντίκτυπο στην πρόοδο του αθλήματος. Ο πρωταθλητής ΑΝΟΜ ξεχώρισε, αφού εκτός από τις κορυφαίες αθλήτριες που διαθέτει, έδειξαν πολύ καλά στοιχεία και οι νεότερες. Όλα πήγαν τέλεια σε αυτήν τη διοργάνωση. Υπήρχε ηρεμία και αποδοχή ως προς την ποιότητα, με αξιολογικά κριτήρια των επιδόσεων. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την Ομοσπονδία και με την επιμόρφωση των κριτών για να βρίσκονται σε καλό επίπεδο γνώσεων εμπειρίας».

Η προπονήτρια του πρωταθλητή ΑΝΟ Μεταμόρφωσης Δέσποινα Θεοδωρίδου δήλωσε: «Η σκληρή δουλειά έπιασε τόπο. Έχει δέσει η ομάδα, με τις κοπέλες που υπήρχαν στο σύλλογο και με αυτές που ήρθαν από μεταγραφή. Οι μεγαλύτερες αθλήτριες –ηλικιακά, αλλά και σαν ονόματα- έχουν βοηθήσει τις νεότερες και τις έχουν τραβήξει ψηλά. Είναι ομαδικό το άθλημα οπότε είναι βασικό στοιχείο ότι έχουμε δέσει σαν ομάδα και με τη συμβολή του προπονητικού τιμ που επίσης είναι πολύ δεμένο. Κι αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στο νερό. Είμαι ευχαριστημένη και από τον τρόπο εκτέλεσης των προγραμμάτων και από τα αποτελέσματα. Το επίπεδο των αγώνων ήταν υψηλό. Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή και οι άνθρωποι του κολυμβητηρίου βοήθησαν τα μέγιστα, τους ευχαριστούμε».



Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved