Σκάκι: Οι κορυφαίοι των Ενόπλων Δυνάμεων

Σκάκι: Οι κορυφαίοι των Ενόπλων Δυνάμεων

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σκακιστικό Πρωτάθλημα των Στρατιωτικών Σχολών ΕΔ & ΣΑ 2015, το οποίο διεξήχθη το τριήμερο 1 έως 3 Απριλίου στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στον Πειραιά.

Η πολύ όμορφη εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) και τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), με τη συνεργασία της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ), φιλοξενήθηκε στην Αίθουσα Τροπαίων της Σχολής.

Συμμετείχαν σ’ αυτήν 31 αθλητές και 1 αθλήτρια από έξι σχολές : τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), τη Σχολή Ικάρων (ΣΙ), τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), τη Σχολή Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (ΣΑΠΣ) και τη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ).

Το Πρωτάθλημα περιελάμβανε 9 γύρους, ενώ οι αγώνες έγιναν με κανονισμούς Γρήγορου Σκακιού και είχαν χρόνο σκέψης μισή ώρα για κάθε παίκτη, σε κάθε παρτίδα.

Πρωταθλητής, σημειώνοντας 9 βαθμούς και κερδίζοντας και τους 9 αγώνες, αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος, της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ). Δεύτερη με 7.5 βαθμούς αναδείχθηκε η Κριστίνα Μπάτσιτς, της Σχολής Ικάρων (ΣΙ), που ήταν και η μοναδική αθλήτρια των αγώνων και τρίτος με 7 βαθμούς αναδείχθηκε ο Ιωάννης Τσιολάκης της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και αυτός.

Στην Ομαδική βαθμολογία, που προέκυπτε από το άθροισμα των βαθμών των τριών (3) καλύτερων αθλητών της κάθε Σχολής, πρώτη αναδείχθηκε η Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων με 21.5 βαθμούς, δεύτερη ήταν η Σχολή Ικάρων με 18 βαθμούς και τρίτη η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων με 16 βαθμούς.

Στους νικητές απονεμήθηκαν χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια, καθώς και τιμητικά διπλώματα.

Διευθυντής των αγώνων ήταν ο Τάκης Νικολόπουλος, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, Διεθνής Διαιτητής Σκακιού και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIDE), με διαιτητές τους Ομοσπονδιακούς Διαιτητές Γιάννη Κατσίρη και Γιώργο Στεργιόπουλο.

Στην τελετή λήξης παρευρέθηκαν και έκαναν τις απονομές ο Ταξίαρχος Αθ. Τσουγανάτος, Διευθυντής Στρατιωτικής Εκπαίδευσης της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, ο Αρχιπλοίαρχος Γεωργ. Πελεκανάκης ΠΝ, Υποδιοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, ο Αντιπλοίαρχος (Ο) Σπ. Ανδριόπουλος ΠΝ, Διευθυντής ΑΣΑΕΔ, ο Πλωτάρχης (Ο) Γεωργ. Μαργιολάκης ΠΝ, Τμηματάρχης Αθλητισμού ΑΣΑΕΔ, ο Πλωτάρχης (Ε) Δημ. Σουβαλτζής ΠΝ, Τμηματάρχης Αθλητισμού της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, ο Υποπλοίαρχος (Ε) Ηλ. Κωστής ΠΝ, Οργανωτικός Υπεύθυνος από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και εκπρόσωποι των άλλων Σχολών.

Πρέπει να τονιστεί ότι στη διάρκεια των εννιά γύρων του πρωταθλήματος υπήρξαν πολλές ενδιαφέρουσες παρτίδες, κυριάρχησε η ευγενής άμιλλα και το απόλυτο fair play μεταξύ των παικτών, ενώ οι συμμετέχοντες απόλαυσαν την κάθε στιγμή της εξαιρετικής διοργάνωσης, που ελπίζουμε να γίνει θεσμός και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Μάλιστα, αρκετοί αθλητές κατέγραψαν τις κινήσεις των παρτίδων τους, έτσι ώστε να κρατήσουν αναμνηστικά από αυτή τη συμμετοχή τους.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο ΑΣΑΕΔ, που ύστερα από αρκετά χρόνια συμπεριέλαβε και πάλι το Σκάκι στο πρόγραμμα των Αθλητικών Αγώνων που διοργανώνει σε ετήσια βάση, καθώς και στους υπεύθυνους της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων για την άριστη διοργάνωση του Πρωταθλήματος.Παναθηναϊκός AKTOR: Παράνοια από τον κόσμο – Sold out τα ματς της Euroleague με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ
Παναθηναϊκός AKTOR: Παράνοια από τον κόσμο – Sold out τα ματς της Euroleague με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ
Εθνική Ελλάδας: «Ντόμινο» εξελίξεων! – Ενημερωμένες ΕΠΟ κι ομάδα, τι ακολουθεί...
Εθνική Ελλάδας: «Ντόμινο» εξελίξεων! – Ενημερωμένες ΕΠΟ κι ομάδα, τι ακολουθεί...
ΑΕΚ: Το απρόοπτο και η ανησυχία για Μπουκουντί και η επιστροφή Ρότα
ΑΕΚ: Το απρόοπτο και η ανησυχία για Μπουκουντί και η επιστροφή Ρότα
Θωμαΐδης: «Αρνητικά και τα δύο δείγματα του Φώτη Ιωαννίδη»
Θωμαΐδης: «Αρνητικά και τα δύο δείγματα του Φώτη Ιωαννίδη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved