ΕΟΕ: Ο εορτασμός της Ολυμπιακής Ημέρας (photos)

ΕΟΕ: Ο εορτασμός της Ολυμπιακής Ημέρας (photos)

Με μεγάλη επιτυχία η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας, γιόρτασαν την Ολυμπιακή Ημέρα, σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικάνικο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κολλέγιο Αθηνών – Ψυχικού, με εκδηλώσεις στις σχολικές του εγκαταστάσεις.

Η διοίκηση του Κολλεγίου και τα μέλη του Α-association αποφάσισαν φέτος, μέσα από υψηλού επιπέδου αθλητικές δράσεις να αφιερώσουν τον εορτασμό στις πανανθρώπινες αξίες του Ολυμπισμού και κατόπιν να προβάλουν στους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το έργο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας με ομιλητές τον Πρόεδρο κ. Σπύρο Καπράλο και τον Πρόεδρο κ. Ισίδωρο Κούβελο αντίστοιχα.

Tο πρόγραμμα αποτελούσε 4 ομιλίες στο θέατρο του Κολλεγίου από τους δύο Προέδρους αλλά και την εφαρμογή του βραβευμένου εκπαιδευτικού προγράμματος της ΕΘΝ.Ο.Α. που συνεχίζεται με επιτυχία σε όλη την Ελλάδα: «Ευ Αγωνίζεσθαι - Άννα Πολλάτου» που πραγματοποιήθηκε στα γήπεδα για τους περίπου 2.000 μαθητές του σχολείου. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί σε δυο άξονες, τον εκπαιδευτικό και τον αγωνιστικό από την Ιλεάνα Κλοκώνη.

Οι μαθητές του σχολείου μετά από τις θεωρητικές εισηγήσεις στο θέατρο, συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην εκπαίδευση 10 Ολυμπιακών Αγωνισμάτων, με εκπαιδευτές 20 Ολυμπιονίκες, 14 Πρωταθλητές, 12 Εθνικούς Προπονητές και στελέχη Ολυμπιακής Παιδείας. Μια ξεχωριστή ομάδα 46 συνεργατών της Ακαδημίας, που πιστεύουν στην διάδοση των Ολυμπιακών Αξιών μέσα από την διδασκαλία των Αγωνισμάτων τους και μοιράζονται τις εμπειρίες τους και τα μυστικά κάθε αθλήματος με κάθε μαθητή που συναντούν. 

Λίγο πριν την έναρξη η ΕΘΝ.Ο.Α. απένειμε στο Ελληνοαμερικάνικο εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού το μετάλλιο της Ακαδημίας  για την άριστη συνεργασία και συνδιοργάνωση της δράσης. Το μετάλλιο παρέλαβε  ο Διευθυντής του Κολλεγίου Dr. Σπύρος Πολλάλης.  Επίσης, το Κολλέγιο με τη σειρά του έδωσε αναμνηστικά σε όλη την ομάδα του "Ευ Αγωνίζεσθαι-Άννα Πολλάτου" με τα καταπληκτικά και δημιουργικά μέλη του Α-Αssociation να επιφυλάσσουν  μια πανέμορφη έκπληξη στην ομάδα του προγράμματος. Φρόντισαν να προμηθευτούν από το βιβλιοπωλείο, το βιβλίο της Ακαδημίας: "Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία... προς όλο τον κόσμο! Ένα μαγικό ταξίδι!" και με ειδική αφιέρωση στο εσωτερικό του το δώρισαν με χαρά σε όλα τα στελέχη του προγράμματος.

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία ευχαριστεί πολύ τους πολύτιμους συνεργάτες που συμμετείχαν στην 19η Αθλητική Ημερίδα «Ευ Αγωνίζεσθαι - Άννα Πολλάτου» και οι οποίοι είναι αναλυτικά:

Άρση Βαρών: οι Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας, Βαλέριος Λεωνίδης, Γιώργος Τζελίλης, Γιάννης Κατσαϊδόνης, οι Ομοσπονδιακοί  Προπονητές Νίκος Στέφος, Στήβ Μαγουλάς.

Άλμα εις Ύψος: η Ολυμιονίκης Νίκη Μπακογιάννη 

Χειροσφαίριση: Γιώργος Ζαραβίνας, Ολυμπιονίκης, οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές Παναγιώτης Ιατρούδης, Ηλίας Ζαπατίδης, Στέλιος Αλεπουδέας, Κώστας Κότσιρας και η Κυριακή Μπακουλοπούλου, Στέλεχος Ολυμπιακής Παιδείας,

Τοξοβολία: Χρήστος Αερικός, Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Χρήστος Λαμπρακάκης,
Πρωταθλητής Ελλάδος, Αριάδνη Χόρτη, Πρωταθλήτρια Ελλάδος, οι Ομοσπονδιακοί
Προπονητές Απόστολος Νάνος, Νίκος Μπαλιάμης, Χρήστος Καρμοίρης και η Μαρία
Κυριλλοπούλου, Στέλεχος Ολυμπιακής Παιδείας.

Ξιφασκία: Δήμητρα Μαγκανουδάκη Ολυμπιονίκης, Γιώργος Τσουρούτας Παγκόσμιος
Πρωταθλητής, Ιάσωνας Αθανασιάδης Πανευρωπαϊκός Πρωταθλητής, Δημήτρης
Μητρόπουλος Πανευρωπαϊκός Πρωταθλητής, Δημήτρης Καφαταρίδης
Πρωταθλητής Ευρώπης.

Ιστιοπλοΐα: Ελένη Στάμκου Πανευρωπαϊκή Πρωταθλήτρια, Νικήτας Κεχαγιόγλου Ομοσπονδιακός Προπονητής,

Υδατοσφαίριση: οι Ολυμπιονίκες Αγγελική Καραπατάκη, Νίκος Δεληγιάννης,
Κώστας Λούδης, Δημήτρης Μάζης.

Κωπηλασία: οι Ολυμπιονίκες Βασίλης Πολύμερος, Χρύσα Μπισκιτζή.

Ρυθμική Γυμναστική: οι Ολυμπιονίκες Κλέλια Πανταζή, Μορφούλα Ντώνα,

Επιτραπέζια Αντισφαίριση: Γεώργιος Κωνσταντινόπουλος Πανευρωπαϊκός
Πρωταθλητής Εφήβων, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος Βαλκανιονίκης Εφήβων, Αγγελίνα Παπαδάκη Βαλκανιονίκης Εφήβων, Κωνσταντίνος Βατσακλής Ομοσπονδιακός Προπονητής.

Η ΕΘΝΟΑ συγχαίρει για άλλη μια φορά τη διοίκηση του σχολείου, τους εκπαιδευτικούς για την υποστήριξη στη διεξαγωγή του προγράμματος, τον κ. Βασίλη Μόσχο Διασχολικό Σύμβουλο τμήματος Φυσικής Αγωγής για την άψογη συνεργασία και σχεδιασμό στη συνδιοργάνωση της δράσης καθώς και ξεχωριστά τα μέλη της δυναμικής ομάδας του A-association για την σπουδαία πρωτοβουλία και τις φοβερές παρουσιάσεις τους.

Πάμε Ψηλά!

Δείτε τις φωτογραφίες:



NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved