Μπακαούκας: «Άθλος η φετινή σεζόν της ΑΕΚ»

Μπακαούκας: «Άθλος η φετινή σεζόν της ΑΕΚ»

Ευχαριστημένος για την μέχρι τώρα πορεία της ΑΕΚ είναι ο Χριστόφορος Μπακαούκας, ο οποίος ευχήθηκε να γίνει ένας καλός τελικός για το Κύπελλο Χάντμπολ με τον ΠΑΟΚ.

Ο αρχηγός της Ένωσης μίλησε στον ΣΠΟΡFM για τη φετινή πολύπαθη σεζόν της ομάδας του και τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει, με κυρίαρχο αυτό του γηπέδου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπακαούκα για:

Τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με τον ΠΑΟΚ: «Αυτό που θα επιδιώξουν οι δύο ομάδες είναι να μην κάνουν πολλά λάθη και να παίξουν καλή άμυνα. Πιστεύω πως θα έχουμε πολύ χαμηλό σκορ και θα κριθεί από το ποια ομάδα θα κάνει τα λιγότερα λάθη. Και οι δύο ομάδες έχουν παίκτες με εμπειρία και θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Έχουμε συνηθίσει να παίζουμε εκτός έδρας. Έτσι έγινε όλη τη χρονιά και με τη συμπαράσταση του κόσμου μπορούμε να τα καταφέρουμε. Οι πιθανότητες είναι 50-50. Θα γίνει ένας ωραίος τελικός».

Το νικηφόρο ημιτελικό με τον Διομήδη: «Είναι από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας μου. Κάναμε κατάθεση ψυχής, δεν περίμενε ο Διομήδης να είμαστε τόσο καλοί. Παίξαμε καλά και δίκαια προκριθήκαμε στον τελικό».

Το αν θα κυλήσουν όλα ομαλά με τον κόσμο των δύο ομάδων στο γήπεδο: «Το να παίζεις με λίγους φιλάθλους δεν είναι ωραίο. Πιστεύω τον πρώτο λόγο τον έχει η αστυνομία. Όπως πέρυσι όλα κύλησαν ομαλά στην Πάτρα, έτσι ελπίζω να γίνει και φέτος στη Θεσσαλονίκη. Πρέπει να συμβάλλουμε και εμείς με τις δηλώσεις μας και να κάνουμε ότι μπορούμε για να κυλήσει το ματς χωρίς έκτροπα. Καλώ τον κόσμο της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ να πάει στο γήπεδο και να στηρίξει την ομάδα του χωρίς να δημιουργήσει κάποια ένταση».

Το τι έφταιξε και δεν κέρδισε κανένα από τα δύο φετινά ματς με τον ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος: «Στο πρώτο παιχνίδι πιστεύω πως ήμασταν καλύτεροι, αλλά ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με ένα πέναλτι στο τέλος. Μπορούσαμε να το πάρουμε αυτό το ματς. Στο δεύτερο είχαμε πολλά προβλήματα, δεν προπονούμασταν καλά εκείνο το διάστημα και ο ΠΑΟΚ δίκαια έφτασε στη μεγάλη νίκη».

Το ποιόν θα ήθελε να βρει στον τελικό των πλέι οφ: «Δεν έχω κάποια προτίμηση. Ο Διομήδης και ο ΠΑΟΚ είναι οι καλύτερες ομάδες φέτος. Λειτουργούν πολύ καλά και με επαγγελματισμό, δεν έχουν τα προβλήματα που έχουμε εμείς αυτή τη χρονιά. Μακάρι να καταφέρουμε να προκριθούμε στον τελικό».

Αν θα είναι "άθλος" το να πάρει το πρωτάθλημα φέτος η ΑΕΚ: «Και να μην το πάρουμε το πρωτάθλημα, πάλι θα είναι άθλος. Φέτος ξεκίνησε η χρονιά με 3 άτομα. Δεν είναι καθόλου εύκολο με τα προβλήματα που έχουμε αντιμετωπίσει, χωρίς καν να έχουμε γήπεδο. Είτε το πάρουμε είτε όχι είμαι πολύ ικανοποιημένος».

Τι σκέφτηκαν στην ομάδα, όταν ξεκίνησαν τη χρονιά με τόσα προβλήματα: «Όταν μείναμε τρεις παίκτες με τον Παπαδόπουλο και τον Τσαούση, μαζί με τους προπονητές είπαμε πως θα το παλέψουμε για να μείνει η ομάδα στην κατηγορία. Αγαπάμε πολύ αυτό που κάνουμε και θεωρούμε την ΑΕΚ οικογένειά μας. Έτσι, καταφέραμε να πάμε στον τελικό του Κυπέλλου και βγήκαμε τρίτοι στο πρωτάθλημα, παρότι οι περισσότεροι έλεγαν πως θα παλέψουμε για την παραμονή στην α' κατηγορία».

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ με το προπονητήριο: «Ο Δήμος ήθελε να διαθέσει τις ώρες που κάναμε προπόνηση για μαζικό αθλητισμό., κάτι που δεν μπορούσα να το καταλάβω προσωπικά. Πιάσαμε το Δήμαρχο και του εξηγήσαμε πως θέλαμε να βγάλουμε τη χρονιά, ήταν πολύ δύσκολο να βρούμε άλλη έδρα. Κάναμε πολλές ενέργειες για να βρεθεί κάποια λύση. Έτσι κάθε εβδομάδα αλλάζαμε μέρος για να κάνουμε την προπόνησή μας. Τώρα τουλάχιστον προπονούμαστε στο ΟΑΚΑ Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη και τις υπόλοιπες μέρες βρίσκουμε κάπου αλλού».

Πόσο καιρό μπορεί να αντέξει έτσι η ΑΕΚ: «Δεν μπορεί να αντέξει για πολύ. Για αυτό και είναι άθλος η φετινή πορεία».

Τι έφταιξε και η ομάδα πήγε από το ζενίθ στο ναδίρ: «Ήταν μία αποτυχημένη χρονιά η περσινή, το να χάσουμε το πρωτάθλημα από τον Διομήδη. Διατέθηκαν πολλά χρήματα από τον κύριο Λαζόπουλο, είχαμε πολύ καλό ρόστερ. Η ερασιτεχνική πήρε κάποια χρήματα από το χάντμπολ για άλλες ανάγκες της και γι' αυτό μείναμε πέντε μήνες απλήρωτοι».

Τι πήγε στραβά με τον κύριο Λαζόπουλο: «Δεν άκουγε κάποιες φορές τον υπόλοιπο κόσμο. Ήθελε να εφαρμόσει ότι νόμιζε εκείνος και έτσι βούλιαξε το καράβι».

Πως είναι να αναδεικνύεται στα 37 του πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος: «Σου δίνει μεγάλη ικανοποίηση και κίνητρο για νέους στόχους. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα. Όλα αυτά δεν θα είχαν γίνει και χωρίς τους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν πολύ. Στο τελευταίο ματς δεν είχα καθόλου το μυαλό μου στο να βγω πρώτος σκόρερ».

Το πόσο ακόμα θα συνεχίσει να παίζει: «Παίζω για τη χαρά που μου προσφέρει το χάντμπολ. Δεν έχω πάρει ακόμα την απόφαση να σταματήσω, μπορώ να προσφέρω ακόμα. Έχω πει πως θέλω να τελειώσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ. Πιστεύω πως έχω κάποια χρόνια ακόμα και ελπίζω να σταματήσω όπως θέλω εγώ. Ελπίζω να μη με αναγκάσει η ΑΕΚ να σταματήσω πρόωρα την καριέρα μου. Αν αποφασίσει η ΑΕΚ να μην υπάρχει, θα το σκεφτώ πολύ για να αλλάξω ομάδα. Αν θέλει η ΑΕΚ να μην κάνει πρωταθλητισμό, θα με στεναχωρήσει πολύ. Είναι πολύ δύσκολη φάση που περνάει. Όταν τελειώσει η σεζόν, θα δω τι θα κάνω στη συνέχεια».

Το τι θα γίνει του χρόνου με την ΑΕΚ: «Δεν είμαστε μόνο εμείς, αλλά όλος ο Ερασιτέχνης έχει μεγάλα προβλήματα. Δεν είναι εύκολο να ξαναπεράσουμε και του χρόνου ότι έγινε φέτος».

Το ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της ΑΕΚ: «Το πιο βασικό όλα αυτά τα χρόνια είναι το γήπεδο. Όλα τα άλλα έπονται. Η διαχείριση των οικονομικών και άλλα θέματα είναι επίσης προβλήματα. Υπάρχει πολλή πίεση στην ομάδα. Αισθάνομαι πως είμαστε ριγμένοι στο χάντμπολ, γιατί είναι ένα πολύ επιτυχημένο τμήμα. Μπήκαμε τελευταίοι στην οικογένεια της ΑΕΚ και δώσαμε τόσα πολλά. Θα με πονέσει πολύ αν η ΑΕΚ σταματήσει να υπάρχει».

Τι σημαίνει γι’ αυτόν η ΑΕΚ: «Είναι η οικογένειά μου η ΑΕΚ, την αγαπάω πολύ. Ήταν το παιδικό μου όνειρο να παίξω στην ΑΕΚ. Ήλπιζα να φτιάξει τμήμα η ΑΕΚ και να παίξω γι' αυτή κάποια στιγμή. Νοιώθω ότι έχω δύο οικογένειες: την ΑΕΚ και αυτή που έχω στο σπίτι μου».

Τι θυμάται από το πρωτάθλημα που πήρε με την ΑΕΚ το 2009: «Θυμάμαι τα πάντα. Τις στιγμές στο γήπεδο, τους πανηγυρισμούς στο λεωφορείο, την μεγάλη υποδοχή από τον κόσμο. Δώσαμε μεγάλη χαρά στους φίλους της ΑΕΚ. Ήταν ένα τέλειο πρωτάθλημα».

Την άνοδο του Ιωνικού Ν. Φ. στην Α1 ανδρών: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Πέρασα πολύ ωραία χρόνια στον Ιωνικό, εκεί ανδρώθηκα και εύχομαι να τα χειριστούν καλά τα πράγματα και να μην ξαναυποβιβαστεί».



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved