Παγκόσμιο Κύπελλο Τεχνικής Κολύμβησης: Έξι ελληνικά μετάλλια στο Έγκερ

Παγκόσμιο Κύπελλο Τεχνικής Κολύμβησης: Έξι ελληνικά μετάλλια στο Έγκερ

Τρία χρυσά μετάλλια κατέκτησε ο Λουκάς Καρετζόπουλος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Τεχνικής Κολύμβησης στο Έγκερ της Ουγγαρίας, με την ελληνική παρουσία να ολοκληρώνεται με συνολική συγκομιδή 6 μετάλλια (τέσσερα χρυσά και δύο αργυρά).

Ο Λουκάς Καρετζόπουλος κατέκτησε 3 χρυσά μετάλλια στα 50μ άπνοια με χρόνο 14.97 και στα 50μ και 100μ επιφάνεια, με χρόνο 15.88 και 35.73 αντίστοιχα. Η Σοφία Κτενά ήταν 1η στα 50μ άπνοια, με χρόνο 16.70 και 2η στα 100μ υποβρύχιο, με επίδοση 37.57, κατακτώντας ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο. Στα 800μ επιφάνεια, ο Χρήστος Χριστοφορίδης ήταν 2ος, με χρόνο 6:26.88, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο, ενώ στα 400μ επιφάνεια κατέλαβε την 7η θέση με επίδοση 3:08.73. Τέταρτος ήταν ο Αντώνης Τσουρουνάκης στα 200μ επιφάνεια με χρόνο 1:23.90, ενώ ήταν 5ος στα 400μ επιφάνεια με χρόνο 3:04.66. Ο Θωμάς Κόκκινος, ήταν 9ος στα 50μ άπνοια με χρόνο 15.57, 6ος στα 50μ επιφάνεια με χρόνο 17.02, ενώ τερμάτισε στην 5η θέση και στα 100μ επιφάνεια με χρόνο 37.28.

Ευχαριστημένοι ήταν οι έλληνες αθλητές, μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης. Ο Λουκάς Καρετζόπουλος σημείωσε «Οι αγώνες τελείωσαν κατακτώντας 3 χρυσά μετάλλια. Είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα για την χρονική περίοδο που διανύουμε και θέτω υψηλούς στόχους για το παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Η Σοφία Κτενά τόνισε: «Τελειώνοντας τη βασική προετοιμασία πριν το Χειμερινό Πρωτάθλημα κληθήκαμε σε αυτή τη διοργάνωση να τεστάρουμε σε τι αγωνιστική κατάσταση βρισκόμαστε. Προσωπικά είμαι ευχαριστημένη δεδομένης της χρονικής στιγμής και αναμένω μια καλή εμφάνιση στο Χειμερινό πρωτάθλημα».

Ο Χρήστος Χριστοφοριδης, από την πλευρά του, υπογράμμισε: «Οι αγώνες στο Έγκερ ήταν μια καλή ευκαιρία για να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας Παρόλο το γεγονός ότι είμαι σε περίοδο προετοιμασίας για τις διοργανώσεις που με περιμένουν στο επόμενο εξάμηνο μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά ευχαριστημένος από τις επιδόσεις μου αν και θα ήθελα κάτι καλύτερο στα 400 μέτρα . Η όλη εμπειρία αυτών των αγώνων ήταν πολύ καλή καθώς είδαμε από πρώτο χέρι και το επίπεδο των αθλητών του εξωτερικού . Θέλω να δώσω ένα ευχαριστώ στον κύριο Γιάννη Καλαιτζογλίδη και ένα ακόμα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς μου, που για μια ακόμη χρόνια θυσιάζουν πολλά και στηρίζουν την προσπάθεια μου».

Ο Αντώνης Τσουρουνάκης, δήλωσε: «Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία, τρέξαμε με αθλητές πολύ υψηλού επιπέδου όπου τρέχουμε μαζί μονό στα διεθνή πρωταθλήματα που εκπροσωπούμε τη χώρα μας. Από τα αποτελέσματα μου αυτή την περίοδο δεν μπορώ να πω ότι είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος αλλά δεν είναι κ άσχημα. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Ηλία Καλαμαρίδη για την πολυετή και εξαιρετική συνεργασία, τον διατροφολόγο μου Αιμίλιο Τσεπέτη κ την ΚΟΕ, η οποία μας πρόσφερε αυτή την εμπειρία».

Ο Θωμάς Κόκκινος, τόνισε: «Ήταν για μένα μια σημαντική εμπειρία και μια καλή ευκαιρία να τσεκάρω την κατάσταση μου, καθώς σε 20 περίπου μέρες έχουμε το χειμερινό πρωτάθλημα. Οι επιδόσεις μου ήταν ικανοποιητικές για την δεδομένη στιγμή. Ευχαριστούμε την ΚΟΕ για την ευκαιρία που μας έδωσε να αγωνιστούμε σε διοργάνωση υψηλού επιπέδου, όπως αυτή. Ένα επιπλέον ευχαριστώ θέλω να πω στον προπονητή μου κ. Γιάννη Καλαϊτζογλίδη, καθώς και στον αθλίατρό μου, Θάνο Μιλούση για την καλή συνεργασία τα τελευταία χρόνια».



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved