Μαραθώνιος Ναυπλίου: Ο αγώνας στις 15 Μαρτίου

Μαραθώνιος Ναυπλίου: Ο αγώνας στις 15 Μαρτίου

Μαραθώνιος, Ημι-Μαραθώνιος, 2,5 και 5χλμ, Ημι-Μαραθώνια Ποδηλατοδρομία θα λάβουν χώρα στο Ναύπλιο στις 15 Μαρτίου.

Στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, στο γραφικό και φιλόξενο Ναύπλιο θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαρτίου ο δεύτερος αγώνας Μαραθωνίου Δρόμου.

Στην τελική ευθεία έχουν μπει όλες οι προετοιμασίες και η Οργανωτική Επιτροπή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους για μια άψογη διοργάνωση ενώ είναι πανέτοιμοι να υποδεχτούν τους αγωνιζόμενους αλλά και τους επισκέπτες που αναμένονται.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη δρομική εμπειρία με φόντο το Παλαμήδι, ένα από τα σημαντικότερα φρούρια βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα, την επιβλητική χερσόνησο της Ακροναυπλίας αλλά και το μαγευτικό Μπούρτζι, το επιθαλάσσιο φρούριο που αποτελεί σήμα κατατεθέν του Nαυπλίου.

Ο Δήμαρχος Ναυπλίου και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτρης Κωστούρος σε μήνυμα μεταξύ άλλων αναφέρει :«Ο Δήμος Ναπλιέων μετά την εμπειρία της πρώτης επιτυχημένης διοργάνωσης, είναι έτοιμος να στηρίξει αυτήν την διοργάνωση με όλα τα μέσα και τις υποδομές που διαθέτει, σε συνεργασία πάντα με τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς, τις ομάδες πολιτών αλλά και τους εθελοντές του».

«Σας περιμένουμε όλους στους δρόμους του Ναυπλίου να περπατήσουμε, να τρέξουμε, να αναπνεύσουμε, να αφυπνίσουμε, να ξεσηκώσουμε, να εμπνεύσουμε.

Η συμμετοχή είναι νίκη και ο τερματισμός Θρίαμβος» καταλήγει ο κ Κωστούρος.

Οι αγώνες που διεξαχθούν έχουν αφετηρία και τερματισμό μπροστά από τις πλατείες τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) και Καποδιστρίου εκτός από τον αγώνα των 5χλμ που έχει εκκίνηση από την πλατεία Φιλελλήνων.

Σε κάθε αγώνα υπάρχει όριο συμμετεχόντων το οποίο αντίστοιχα σε κάθε διαδρομή είναι, Μαραθώνιος και Ημι-Μαραθώνιος δρόμος 2.000 άτομα, 5χλμ 2.000, 2,5 χλμ 2.000 ενώ για πρώτη φορά θα διεξαχθεί και Ημι-Μαραθώνια ποδηλατοδρομία με όριο συμμετοχής τα 500 άτομα.

Συμμετοχές

Οι διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει την συμμετοχή πολλών ελλήνων και ελληνίδων πρωταθλητών και αναμένεται να πάρουν μέρος στους άνδρες ο Χριστόφορος Μερούσης νικητής στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ενώ πήρε και την 10η θέση στην γενική κατάταξη στον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο το 2014 με ατομικό ρεκόρ 2.22.07. Θα αγωνιστεί επίσης ο Αντώνης Παπαδημητρίου με ατομικό ρεκόρ στο Μαραθώνιο 2:24:53 και ο 6 φορές Πρωταθλητής Ελλάδος στο δίαθλο, Γρηγόρης Σκουλαρίκης περσινός νικητής στον Ημι-Μαραθώνιο Ναυπλίου με 1:13:21)

Στις γυναίκες θα βρεθούν αντίπαλες σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής οι πρωταθλήτριες Μάγδα Γαζέα 3 φορές πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Μαραθώνιο, Ατ. Ρεκόρ 2:41:05, η Πόπη Αστροπεκάκη με ρεκόρ 2:38:11) και η Ντενίζ Δημάκη με 2:46:51.

Εγγραφές

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας www.nafpliomarathon.gr μέχρι τις 7 Μαρτίου αλλά και στο Κέντρο Εγγραφών (Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ναυπλίου) την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Μαρτίου.

Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και του Υπουργείου Αθλητισμού ενώ η διαδρομή των αγώνων είναι πιστοποιημένη από την Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων (AIMS). Τον αγώνα διοργανώνει ο Δήμος Ναυπλιέων-ΔΟΠΠΑΤ με συνδιοργανωτή την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας

Μέρος των εσόδων από τους αγώνες θα δοθούν για γεύματα αγάπης στην Ενορία της Ευαγγελίστριας και στον εθελοντικό φορέα κοινωνικής προσφοράς ΣΥΚΑΦΙ Αργολίδας «Η Αλληλεγγύη».

Το Πρόγραμμα της Κυριακής για τον 2ο Μαραθώνιο Ναυπλίου έχει ως εξής:

08.00 Άνοιγμα εγκατάστασης, διακοπή κυκλοφορίας
08.30 Εκκίνηση Ημι-Μαραθώνιας Ποδηλατοδρομίας
09.00 Εκκίνηση Ημι-Μαραθωνίου
09.05 Εκκίνηση Μαραθωνίου
11.30 Εκκίνηση 5χλμ
12.30 Εκκίνηση 2,5χλμ
12.00-14.00 Απονομές



Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved