UFC 183: Εύκολα ο Anderson Silva, επέλαση Βραζιλιάνων στο Λας Βέγκας

UFC 183: Εύκολα ο Anderson Silva, επέλαση Βραζιλιάνων στο Λας Βέγκας

Με ομόφωνη απόφαση των κριτών εναντίον του Nick Diaz (26-10) επέστρεψε στη δράση ο Anderson Silva (34-6).

O πρώην UFC Middleweight Champion δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του μετά την επιβλητική νίκη του στον αγώνα, που αποτέλεσε τον πρώτο μετά τον τρομακτικό τραυματισμό στο πόδι. Στον ίδιο το main event του UFC 183, που διεξήχθη στο «MGM Grand Garden Arena» του Λας Βέγκας των ΗΠΑ, ο «Spider» επέβαλε άκοπα τον ρυθμό του, ενώ δεν έδειξε να φοβάται νέο τραυματισμό, καθώς κινήθηκε ελεύθερα και άνετα στο «οκτάγωνο». Δέχθηκε κυρίως λακτίσματα από τον Diaz, ο οποίος επέστρεψε παράλληλα στη δράση και με το πέρας της αναμέτρησης διατήρησε… χαρακτήρα εκφράζοντας παράπονα για την απόφαση των κριτών.

Στο co-main event, o Tyron Woodley (15-3) κέρδισε τον Kelvin Gastelum (10-1) με πλειοψηφική απόφαση, αν και ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης Catchweight παρά το μειονέκτημα βάρους, που προέκυψε από τη χθεσινή επίσημη ζύγιση. Πάντως, ο πρόεδρος του UFC, Dana White, ξεκαθάρισε πριν από το σημερινό σόου ότι ο νικητής του TUF 17 δεν θα ξαναπροσπαθήσει να πιάσει το όριο των Welterweights για αγώνα του κορυφαίου promotion μικτών πολεμικών τεχνών.

Σε αγώνα της κατηγορίας Lightweight, o φιναλίστ του TUF 15, Al Iaquinta (11-3-1), εντυπωσίασε με TKO δεύτερου γύρου σε βάρος του Joe Lauzon (24-10). Κλήθηκε, μάλιστα, να ξεπεράσει δυνατό ξεκίνημα του 30άχρονου Αμερικανού, ο οποίος φάνηκε αρχικά έτοιμος για γρήγορο τελείωμα με σειρά από δυνατά χτυπήματα.

Προηγήθηκε τεχνική υποταγή δεύτερου γύρου του Thales Leites (25-4) επί του Tim Boeatsch (18-8), ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του λόγω σφικτού «arm-triangle choke». Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος Middleweight απέσπασε πριμ 50.000 δολαρίων με το πρώτο «Απόδοση της Βραδιάς», ενώ μαζί με τον αντίπαλό του εξασφάλισε 50.000 δολάρια για το «Αγώνας της Βραδιάς». Εξάλλου πήρε τη νίκη με παραμορφωμένο πρόσωπο, που δημιούργησε ο «Barbarian» με «φονικά» χτυπήματα στον πρώτο γύρο. Το δεύτερο «Απόδοση της Βραδιάς» εξασφάλισε ο Βραζιλιάνος Welterweight, Thiago Alves (21-9) χάρη σε τρομερό λάκτισμα, που «σκότωσε» τον Jordan Mein (29-10) στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου.

Από την πλευρά του, ο Derek Brunson (13-3) χρειάστηκε μόλις 36 δευτερόλεπτα για TKO επί του Ed Herman (22-11) σε αγώνα της κατηγορίας Middleweight, ενώ η Miesha Tate (16-5) ξεπέρασε νωθρό ξεκίνημα και επιβλήθηκε της Sara McMann (8-2) με πλειοψηφική απόφαση σε κρίσιμο αγώνα της γυναικείας κατηγορίας Bantamweight. Παρατήρηση αντίστοιχη με εκείνη στον Gastelum δέχθηκε ο Βραζιλιάνος John Lineker έπειτα από τέταρτο ατόπημα σε ζύγιση πριν από αγώνα της κατηγορίας Bantamweight, αλλά κέρδισε τον Ian McCall (13-5-1) με ομόφωνη απόφαση.

Με τη σειρά του, ο Rafael Natal (19-6-1) επέκτεινε τη βραζιλιάνικη κυριαρχία στο UFC 168 με ομόφωνη απόφαση εναντίον του Αμερικανού Middleweight, Tom Watson (17-8), ο οποίος ουδέποτε ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της αναμέτρησης, ενώ σε βραζιλιάνικο «εμφύλιο» στα κιλά των Middleweights o Ildemar Alcantara (21-7) πήρε πλειοψηφική απόφαση εναντίον του Richardson Moreira (7-3). Τέλος, ο Βραζιλιάνος Middleweight, Thiago Santos (10-3), διέλυσε τον Andy Enz (7-3) με TKO πρώτου γύρου, ενώ ο αγώνας της κατηγορίας Featherweight μεταξύ των Jimy Hettes (11-2) και Diego Brandao (18-10) ακυρώθηκε την ύστατη ώρα, καθώς ο πρώτος λιποθύμησε, λίγες ώρες πριν από την έναρξη του σόου.

Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα του UFC 183:
O Anderson Silva (Βραζιλία) κέρδισε τον Nick Diaz (ΗΠΑ) με ομόφωνη απόφαση των κριτών (50-45, 50-45 και 49-46).
Ο Tyron Woodley (ΗΠΑ) κέρδισε τον Kelvin Gastelum (ΗΠΑ) με πλειοψηφική απόφαση των κριτών (30-27, 29-28 και 28-29).
Ο Al Iaquinta (ΗΠΑ) κέρδισε τον Joe Lauzon (ΗΠΑ) με TKO στο 3:34 του δεύτερου γύρου.
Ο Thales Leites (Βραζιλία) κέρδισε τον Tim Boetsch (ΗΠΑ) με τεχνική υποταγή στο 3:45 του δεύτερου γύρου.
Ο Thiago Alves (Βραζιλία) κέρδισε τον Jordan Mein (Καναδάς) με νοκ άουτ στο 0:39 του δεύτερου γύρου.
Η Miesha Tate (ΗΠΑ) κέρδισε τη Sara McMann (ΗΠΑ) με πλειοψηφική απόφαση των κριτών (29-27, 29-28 και 28-28).
Ο Derek Brunson (ΗΠΑ) κέρδισε τον Ed Herman (ΗΠΑ) με TKO στο 0:36 του πρώτου γύρου.
Ο John Lineker (Βραζιλία) κέρδισε τον Ian McCall (ΗΠΑ) με ομόφωνη απόφαση των κριτών (29-28, 29-28 και 29-28).
Ο Rafael Natal (Βραζιλία) κέρδισε τον Tom Watson (Βρετανία) με ομόφωνη απόφαση των κριτών (30-26, 30-27 και 30-27).
Ο Ildemar Alcantara (Βραζιλία) κέρδισε τον Richardson Moreira (Βραζιλία) με πλειοψηφική απόφαση των κριτών (29-28, 29-28 και 28-29).
O Thiago Santos (Βραζιλία) κέρδισε τον Andy Enz (ΗΠΑ) με TKO στο 1:56 του πρώτου γύρου.


UFC 183: Εύκολα ο Anderson Silva, επέλαση Βραζιλιάνων στο Λας Βέγκας



Νέα... επιδρομή Αφρικανικής σκόνης
Νέα... επιδρομή Αφρικανικής σκόνης
Πανζουρλισμός στα αποδυτήρια – Συνθήματα από παίκτες και Αταμάν!
Πανζουρλισμός στα αποδυτήρια – Συνθήματα από παίκτες και Αταμάν!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε τον Ναν
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε τον Ναν
Champions League: Η Μπορούσια Ντόρτμουντ… ξέρανε την Παρί και πάει τελικό!
Champions League: Η Μπορούσια Ντόρτμουντ… ξέρανε την Παρί και πάει τελικό!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved