Ξιφασκία: Μαγική… η πρώτη μέρα του «Κυπέλλου Ακρόπολις»

Ξιφασκία: Μαγική… η πρώτη μέρα του «Κυπέλλου Ακρόπολις»

Ανεπανάληπτη, απρόσμενη και πάνω από όλα... μαγική ήταν η πρώτη ημέρα του «30ου Κυπέλλου Ακρόπολις» στη Σπάθη Γυναικών.

Δεν είναι μόνο η άψογη διοργάνωση, αλλά και οι εντυπωσιακές εμφανίσεις των διεθνών αθλητριών μας. Σε μία εξαιρετικά δύσκολη διοργάνωση, που ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγαλύτερος του παγκοσμίου πρωταθλήματος τα κορίτσια μας τα πήγαν εξαιρετικά, πήραν δύο σπουδαίες προκρίσεις για τους "64" κι έδωσαν ηχηρό μήνυμα ότι το μέλλον της ελληνικής ξιφασκίας είναι κάτι παραπάνω από ευοίωνο! Η Ζωή Βάχλας και η Θεοδώρα Γκουντούρα πήραν το εισιτήριο για το ταμπλό και με την Βάσω Βουγιούκα που έχει πάρει την απευθείας πρόκριση θα εκπροσωπήσουν με τον καλύτερο τρόπο την ελληνική ξιφασκία!

Η καλή μέρα λένε φαίνεται από το πρωί και η Ζωή Βάχλας έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και πέτυχε κάτι που ούτε ο πλέον αισιόδοξος δεν το περίμενε! Πήρε την απευθείας πρόκριση για τους 64. Στον όμιλο πέτυχε 4 νίκες και για έναν πόντο δεν τελείωσε το πουλ αήττητη!

Η Βάχλας έχασε στο τελευταίο της παιχνίδι από Γουν Γισού από την Κορέα με 5-4. Νωρίτερα είχε επιβληθεί των Χερέρα Μαρτίνεζ (Βενεζουέλα)  5-1, Βουντιάβ Σάουσεν (Γαλλία) 5-4, Πέντεν Μπριγκίτα (Ουγγαρία) 5-0, Παμάνσα Ντιάνα (Καζακστάν) 5-2 και Ζονγκ Γιουτούνγκ (Κίνα) 5-0.

Τη συνέχεια πήρε η Θεοδώρα Γκουντούρα που πραγματοποίησε απίστευτες εμφανίσεις και με πολύ πάθος γιόρτασε δεόντως την πρόκριση στο ταμπλό. Αρχικά σημείωσε τρεις νίκες και ισάριθμες ήττες στον όμιλο. Επιβλήθηκε της Σκάρλες Σουάρεζ (Βενεζουέλα) με 5-3, της Νόρα Γκαράμ (Ουγγαρία) με 5-4 και της Αγιάκα Μουκάε (Ιαπωνία) με 5-3.

Στο πρώτο νοκ άουτ επιβλήθηκε δύσκολα της Φατιμά Τομπάρ (Ελ Σαλβαδόρ) με 15-13 και βρέθηκε στο παιχνίδι πρόκρισης για το ταμπλό με αντίπαλη την Μπενετέντα Μπαλντίνι. Παρά το γεγονός ότι αντιμετώπιζε μία σπουδαία αθλήτρια από την Ιταλία δεν της άφησε κανένα περιθώριο και πήρε τη σπουδαία νίκη- πρόκριση με 15-11!

Η Μαρίνα Παΐζη έφτασε μία ανάσα από το να μπει στο γύρο των 128, αλλά έχασε στις λεπτομέρειες σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα από την Ιταλίδα Κατερίνα Ναβαρία με 15-14. Η Μαρίνα αν και βρέθηκε να χάνει με 13-6 προηγήθηκε με 14-13, αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή κι έχασε με 15-14. Στον όμιλο πέτυχε δύο νίκες, ενώ έχασε τρεις φορές. Επιβλήθηκε της Λιούι Ντιέντρο (Αμερική) με 5-4 και της Κλάρα Χανζίκοβα (Τσεχία) με 5-3

Η Αριάννα Σακελαρίου προκρίθηκε από τον όμιλο καθώς σημείωσε δύο νίκες και γνώρισε τρεις ήττες. Κέρδισε την Φατιμά Τομπάρ (Ελ Σαλβαδόρ) με 5-2 και την Μπαγκερζαντέ Κιάνα (Ιράν) με 5-1. Στο νοκ άουτ γνώρισε την ήττα από την Καναδέζα Γκαμπριέλα Πέιτζ

Η Κλαίρη Μπένου σημείωσε μία νίκη στον όμιλο, καθώς επιβλήθηκε της Αόκι Τσίκα (Ιαπωνία) με 5-1

Επίσης αγωνίστηκαν και οι Ευρυδίκη Ποτού και Κυριακή Σαφαρή που δεν πέτυχαν καμία νίκη στον όμιλο, καθώς και η Αννα Δούκα που κέρδισε την Ισπανίδα Μάρκος Σάντρα!

Το Σάββατο (31/1) στις 09:30 αρχίζουν τα νοκ άουτ και στις 16:30 είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει ο μεγάλος τελικός.



Super League 2: Εξασφάλισε την άνοδο ο Λεβαδειακός!
Super League 2: Εξασφάλισε την άνοδο ο Λεβαδειακός!
Πόλο Γυναικών: Στον τελικό του Champions League o Ολυμπιακός!
Πόλο Γυναικών: Στον τελικό του Champions League o Ολυμπιακός!
ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved