Πινγκ Πονγκ: Πρόκληση στο Τσάμπιονς Λιγκ για την Μπορούσια του Γκιώνη

Πινγκ Πονγκ: Πρόκληση στο Τσάμπιονς Λιγκ για την Μπορούσια του Γκιώνη

Επανέναρξη στο Τσάμπιονς Λιγκ του Πινγκ Πονγκ με τη μεγαλύτερη πρόκληση για την Μπορούσια του Παναγιώτη Γκιώνη.

Ύστερα από σαράντα ημέρες το Τσάμπιονς Λιγκ ξαναμπαίνει στη ζωή των φίλων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανά την Ευρώπη και η αρχή γίνεται αύριο με τη μεγαλύτερη έως τώρα πρόκληση για την Μπορούσια Ντίσελντορφ του Παναγιώτη Γκιώνη! Οι δέκα φορές πρωταθλητές Ευρώπης αντιμετωπίζουν στη Γαλλία την κάτοχο του τροπαίου Ποντουάζ στον πρώτο προημιτελικό της σεζόν 2014-2015. Τόσο το γερμανικό κλαμπ, όσο και η Ποντουάζ, στην οποία αγωνίστηκε ο Έλληνας άσος την περίοδο 2008-2009, έχουν στόχο την κατάκτηση της κορυφαίας διοργάνωσης και τα προγνωστικά φέρνουν στο 50-50 τη διπλή κόντρα τους στην 8άδα. Ο σπουδαίος αγώνας της Πέμπτης αρχίζει στις 20.45 ώρα Ελλάδας (19.45 τοπική) και θα μεταδοθεί ζωντανά στο διαδίκτυο από το LAOLA.1tv.

Η Μπορούσια διαγράφει εντυπωσιακή πορεία από τον Αύγουστο κι έχει συμπληρώσει 20 σερί ματς χωρίς ήττα. Τον Δεκέμβριο αναδείχτηκε Κυπελλούχος Γερμανίας (θυμίζουμε, πρώτος τίτλος για τον Γκιώνη με ξένη ομάδα) και στο Τσάμπιονς Λιγκ κατέκτησε την πρωτιά στο γκρουπ D με έξι νίκες σε ισάριθμα ματς (αήττητος εκεί ο Έλληνας πρωταθλητής). Η Ποντουάζ προκρίθηκε στην επόμενη φάση ως 2η από το γκρουπ Α. Είχε πέντε νίκες και μία ήττα και υστέρησε σε ισοβαθμία στους 11 βαθμούς με τη ρωσική Όρενμπουργκ, την αντίπαλό της στον περσινό τελικό του θεσμού και πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2012 και του 2013. Τη βασική της τριάδα συγκροτούν ο Πορτογάλος Μάρκος Φρέιτας, ο Σουηδός Κρίστιαν Κάρλσον και ο Κινέζος Βανγκ Τζιαν Τζουν.

«Η Ποντουάζ αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκλησή μας στη σεζόν. Ο Φρέιτας έγινε ένας πραγματικά τοπ παίκτης, ο Κάρλσον έχει αναπτύξει το παιχνίδι του, ενώ ο Βανγκ είναι επικίνδυνος για οποιονδήποτε παίκτη. Όταν βρεθούν σε καλή μέρα μπορούν να νικήσουν κάθε ομάδα όπως έκαναν πέρσι. Δεν είναι τυχαία οι καλύτεροι στο Τσάμπιονς Λιγκ αυτή τη στιγμή», τόνισε στο website της Μπορούσια ο πρώτος της παίκτης, ο Τίμο Μπολ, ενώ ο μάνατζερ του κλαμπ Αντρέας Πράουζ είπε με έμφαση ότι «είναι η ώρα που πρέπει να επιβεβαιώσουμε πόσο δυνατοί είμαστε ακριβώς». Το πόσο δύσκολο έργο περιμένει τη γερμανική ομάδα το καταλαβαίνει εύκολα κάποιος αν κοιτάξει και πρόσφατα επί μέρους παιχνίδια των αυριανών αντιπάλων: Ο Γκιώνης είχε αποκλειστεί από τον Κάρλσον τον Νοέμβριο στον 2ο γύρο του σουηδικού World Tour, ενώ μέσα στο 2014 έχασαν ο ίδιος και ο συμπαίκτης του Τίμο Μπολ από τον Φρέιτας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού αντίστοιχα.

Ένα καλό νέο για τον προπονητή της ομάδας Ντάνι Χάιστερ είναι ότι ξεπέρασε τον τραυματισμό του από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του περασμένου Σεπτεμβρίου ο Πίτερ Φρανζίσκα. Ο Γερμανός πρωταθλητής ακολούθησε τους συμπαίκτες του στη Γαλλία, απλά δεν είναι ακόμα απόλυτα έτοιμος οπότε την τριάδα πιθανότατα θα κλείσει πάλι ο Ινδός Καμάλ Ατσάντα. Η ρεβάνς θα γίνει στις 23 Ιανουαρίου στο Ντίσελντορφ και ήδη τα εισιτήρια παρουσιάζουν τεράστια ζήτηση από τους φίλους της Μπορούσια (το αφισάκι που βλέπετε για το συγκεκριμένο παιχνίδι δημοσιεύεται στο επίσημο σάιτ της ομάδας). Οι άλλοι τρεις προημιτελικοί, που θα διεξαχθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, είναι Όρενμπουργκ (Ρωσία)-Σααρμπρίκεν (Γερμανία), Μπογκόρια Γκρότζικ (Πολωνία)-Νιντερόστεριχ (Αυστρία) και UMMC Βερκνάγια (Ρωσία)-Σαρτρ (Γαλλία).

ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΑΡΙΣΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΟ ΟΠΕΝ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ

Στο μεταξύ, η παρθενική συμμετοχή αθλητών της Φλώρινας σε διεθνές τουρνουά έφερε χαμόγελα στα παιδιά, στους γονείς τους και στα στελέχη του σωματείου Σάρισες. Από τις 9 έως τις 11 Ιανουαρίου οι μικροί Ιωσήφ και Ζαχαρίας Ελσάμι πήραν μέρος στο ανοιχτό πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων της Βουδαπέστης και αντιμετωπίζοντας συνομήλικους αθλητές από διάφορες χώρες της Ευρώπης γύρισαν γεμάτοι από πολύτιμες εμπειρίες.
Τα δύο αδέρφια 10 και 8 ετών αντίστοιχα, αγωνίστηκαν μαζί πρώτα στο ομαδικό με το όνομα του σωματείου τους Σάρισες Φλώρινας. Στη φάση των ομίλων αντιμετώπισαν την ομάδα Σοκόλ Χράντεκ Κράλοβε Α από την Τσεχία και την εθνική ομάδα της Αγγλίας. Και στα δύο παιχνίδια ηττήθηκαν με σκορ 3-0. Συνέχισαν με αγώνα κατάταξης, όπου ηττήθηκαν επίσης 3-0 από τη μικτή ομάδα Ουγγαρίας και Αυστρίας.

Στο ατομικό συμμετείχαν 33 αθλητές και μάλιστα ο Ζαχαρίας ήταν ο μικρότερος σε ηλικία (γεννημένος το 2007). Ο Ιωσήφ αγωνίστηκε σε όμιλο των 3ων κι έκανε πολύ δυνατό ξεκίνημα νικώντας τον Βόσνιο Χασένοβιτς με 3-0 σετ. Στη συνέχεια έχασε από τον νικητή του ομίλου Ούγγρο Σάντοζι με 3-0, αλλά κατάφερε να προκριθεί με τη 2η θέση στη φάση των νοκ-άουτ. Εκεί είχε δύσκολη κλήρωση και αντιμετωπίζοντας ένα από τα φαβορί του τουρνουά, τον Ρουμάνο Μπαντέου (που τελικά πήρε το χάλκινο μετάλλιο) ηττήθηκε φυσιολογικά με 3-0 σετ. Άλλοι αγώνες κατάταξης δεν έγιναν κι έτσι πλασαρίστηκε στις θέσεις 17-20.

Ο Ζαχαρίας πήρε μέρος σε γκρουπ των 4ων και υπέστη τρεις ήττες με 3-0 σετ παίζοντας με τον Ούγγρο Κρεμπς, τον Ρουμάνο Μιρόν και τον Τσέχο Σορμ. Τερμάτισε στις θέσεις 29-33 του απλού.

Σε δελτίο Τύπου οι Σάρισες Φλώρινας αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Η πρώτη εμφάνιση των αθλητών μας σε διεθνές τουρνουά κρίνεται ως πολύ επιτυχημένη. Τα παιδιά γνώρισαν από κοντά το επίπεδο των συναθλητών τους άλλων χωρών και βίωσαν ένα αγωνιστικό κλίμα διαφορετικό από αυτά που έχουν δει μέχρι σήμερα. Ο Ιωσήφ πέτυχε μία διεθνή νίκη, ενώ ο Ζαχαρίας αντιμετώπισε μεγαλύτερους σε ηλικία αθλητές. Και οι δύο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ποιοτικό πινγκ πονγκ. Οι παραστάσεις που απέκτησαν είναι η πολύτιμη παρακαταθήκη για αυτά στο μέλλον. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια που κατέβαλαν και στους γονείς τους που τα συνόδεψαν».



Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved