UFC 181: Νέος πρωταθλητής ο Lawler, συμβόλαιο για CM Punk!

UFC 181: Νέος πρωταθλητής ο Lawler, συμβόλαιο για CM Punk!

Το UFC Welterweight Championship κατέκτησε ο Robbie Lawler (25-10) στο UFC 181, ενώ ο Anthony Pettis (18-2) κράτησε το UFC Lightweight Championship.

Επίσης, στο περιθώριο του σόου ανακοινώθηκε η απόκτηση του Phil Brooks (0-0), ο οποίος είναι γνωστός ως CM Punk, ονομασία που χρησιμοποίησε στο WWE. Όσον αφορά το main event, ο Lawler πήρε εκδίκηση για την ήττα στο UFC 171, στο οποίο ο Johny Hendricks (16-3) κατέκτησε το UFC Welterweight Championship. Χρειάστηκε, πάντως, αμφιλεγόμενη πλειοψηφική απόφαση των κριτών, που ουσιαστικά αυτοματοποίησε την ανάγκη τρίτης αναμέτρησης των δύο μαχητών.

Υπεράσπιση για «Showtime»
Αγωνιζόμενος για πρώτη φορά σε δεκαέξι μήνες, ο Pettis κράτησε τo UFC Lightweight Championship με υποταγή δεύτερου γύρου επί του Gilbert Melendez (18-2), επί σειρά ετών Strikeforce Lightweight Champion. Το co-main event του UFC 181 κύλησε αρχικά προς την πλευρά του διεκδικητή, αλλά ο «Showtime» αποσυντόνισε τον αντίπαλό του με δυνατή γροθιά στον δεύτερο γύρο, που δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την καθοριστική γκιλοτίνα, που του έφερε και πριμ 50.000 δολαρίων με το πρώτο «Απόδοση της Βραδιάς».

TKO πρώτου γύρου για Travis Browne
Με εμφατικό τρόπο επανήλθε στα θετικά αποτελέσματα ο Travis Browne (17-2-1), αφού σημείωσε TKO πρώτου γύρου επί του Brendan Schaub (10-5). Η διακοπή κρίθηκε πρώιμη από αρκετούς θεατές, ενώ οι δύο Heavyweights έδωσαν συνέχεια στη πολύμηνη λεκτική κόντρα τους μετά την οριστική και αμετάκλητη απόφαση του ρέφερι, Mario Yamasaki.

Στα 33 δευτερόλεπτα ο Duffee
Σχεδόν δύο χρόνια μετά την τελευταία εμφάνισή του στο UFC, o εκκεντρικός Heavyweight, Todd Duffee (9-2), εξόντωσε τον Anthony Hamilton (13-4) μέσα σε 33 δευτερόλεπτα. Παρά την ασθένεια, που τον ταλαιπώρησε επί μήνες, αποδείχθηκε βιαστικός και υποχρέωσε τον διαιτητή, Herb Dean, να διακόψει άμεσα το ματς υπέρ του.

Ψύχραιμος ο Ferguson
Τέταρτο διαδοχικό θετικό αποτέλεσμα σημείωσε ο νικητής του TUF 13, Tony Ferguson (17-3), με υποταγή στο τέλος του δεύτερου πεντάλεπτου σε βάρος του Abel Trujillo (12-6), Παρέμεινε ήρεμος μετά τον άναρχο και βίαιο πρώτο γύρο, για να περάσει το νικητήριο «rear-naked choke» και να εξασφαλίσει τη νίκη στο 4:19 του δεύτερου της αναμέτρησης της κατηγορίας Lightweight.

Αντικανονικό… ρεκόρ για «California Kid»
Δεκατέσσερα τελειώματα σε UFC και WEC συμπλήρωσε απόψε ο Urijah Faber (32-7) ισοφαρίζοντας ρεκόρ του Anderson Silva (33-6), ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο άλλοτε θυγατρικό promotion του UFC. Πάντως, ο «California Kid» χρειάστηκε αντικανονικό χτύπημα στο μάτι, που δεν αντιλήφθηκε ο Yamasaki, για να υποχρεώσει τον Francisco Rivera (10-4) να παραιτηθεί στο δεύτερο λεπτό του δεύτερου γύρου.

Τρελό νοκ άουτ από Samman
Το «2Χ2» στο UFC έκανε ο Josh Samman (11-2) με θεαματικό νοκ άουτ δεύτερου γύρου σε βάρος του νικητή του TUF 19, Eddie Gordon (11-2). Στο πρώτο πεντάλεπτο βρέθηκε σε δυσχερή θέση φανερώνοντας μειονέκτημα στην πάλη, αλλά τέλειο «head kick» προκάλεσε τη λήξη του ματς στο 3:08 του δεύτερου και επέφερε το δεύτερο «Απόδοση της Βραδιάς».

Στο 4-0 ο Corey Anderson
Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση, ο Corey Anderson (4-0), απέσπασε ομόφωνη απόφαση εναντίον του νεοαποκτηθέντα Justin Jones (3-1), ο οποίος αποδέχθηκε τον αγώνα την ύστατη ώρα. Άλλωστε, ο έτερος νικητής του TUF 19 είχε τον πρώτο λόγο και στα δεκαπέντε λεπτά της αναμέτρησης της κατηγορίας Light Heavyweight στο Λας Βέγκας.

Θεαματικός θρίαμβος για Pennington
Τεχνική υποταγή στο τελευταίο δευτερόλεπτο του πρώτου γύρου πήρε η Raquel Pennington (5-4) αφήνοντας αναίσθητη την Ashlee Evans-Smith (3-1). Συνολικά ενθουσίασε με την απόδοσή της στον μοναδικό αγώνα της γυναικείας κατηγορίας Bantamweight στο αποψινό σόου, που έγινε στο «Mandalay Bay Events Center».

Επιβίωσε ο Pettis
O μικρός αδερφός του Anthony Pettis, Sergio (12-1), επιβλήθηκε του Matt Hobar (9-3) με ομόφωνη απόφαση σε αναμέτρηση της κατηγορίας Bantamweight. Πέρασε δύσκολες στιγμές στο πρώτο πεντάλεπτο, αλλά συνήλθε έγκαιρα και ανέβηκε στο 3-1 σε επίπεδο UFC. Ακολούθησε και το παράδειγμα του αδερφού του εξασφαλίζοντας πριμ 50.000 δολαρίων μαζί με τον Hobar χάρη στο βραβείο «Αγώνας της Βραδιάς».

Πρώτη νίκη για Collard
Χρειάστηκε δεύτερο ματς στο κορυφαίο promotion μικτών πολεμικών τεχνών ο Clay Collard (14-5), ώστε να πάρει την πρώτη νίκη στο UFC. Εξάλλου στον εναρκτήριο αγώνα του UFC 181 επικράτησε του Alex White (10-2) με ομόφωνη απόφαση έπειτα από συνεχείς εναλλαγές στον ρυθμό της αναμέτρησης της κατηγορίας Featherweight.

Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα του UFC 181:
Ο Robbie Lawler (ΗΠΑ) κέρδισε τον Johny Hendricks (ΗΠΑ) με πλειοψηφική απόφαση των κριτών (49-46, 48-47 και 47-48) και κατέκτησε το UFC Welterweight Championship.
Ο Anthony Pettis (ΗΠΑ) κέρδισε τον Gilbert Melendez (ΗΠΑ) με υποταγή στο 1:53 του δεύτερου γύρου και παρέμεινε UFC Lightweight Champion.
Ο Travis Browne (ΗΠΑ) κέρδισε τον Brendan Schaub (ΗΠΑ) με TKO στο 4:50 του πρώτου γύρου.
Ο Todd Duffee (ΗΠΑ) κέρδισε τον Anthony Hamilton (ΗΠΑ) με TKO στο 0:33 του πρώτου γύρου.
Ο Tony Ferguson (ΗΠΑ) κέρδισε τον Abel Trujillo (ΗΠΑ) με υποταγή στο 4:19 του δεύτερου γύρου.
Ο Urijah Faber (ΗΠΑ) κέρδισε τον Francisco Rivera (ΗΠΑ) με υποταγή στο 1:08 του δεύτερου γύρου.
Ο Josh Samman (ΗΠΑ) κέρδισε τον Eddie Gordon (Τζαμάικα) με νοκ άουτ στο 3:08 του δεύτερου γύρου.
Ο Corey Anderson (ΗΠΑ) κέρδισε τον Justin Jones (ΗΠΑ) με ομόφωνη απόφαση των κριτών (30-26, 30-27 και 30-27).
Η Raquel Pennington (ΗΠΑ) κέρδισε την Ashlee Evans-Smith (ΗΠΑ) με τεχνική υποταγή στο 4:59 του πρώτου γύρου.
Ο Sergio Pettis (ΗΠΑ) κέρδισε τον Matt Hobar (ΗΠΑ) με ομόφωνη απόφαση των κριτών (30-27, 29-28 και 29-28).
Ο Clay Collard (ΗΠΑ) κέρδισε τον Alex White (ΗΠΑ) με ομόφωνη απόφαση των κριτών (29-28, 29-28 και 29-28).

UFC 181: Νέος πρωταθλητής ο Lawler, συμβόλαιο για CM Punk!



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved