Πινγκ Πονγκ: Προσφυγή της ελληνικής στην παγκόσμια ομοσπονδία λόγω Σκοπίων
SHARE

Πινγκ Πονγκ: Προσφυγή της ελληνικής στην παγκόσμια ομοσπονδία λόγω Σκοπίων

Έντονη είναι η αντίδραση της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης για μια ακόμα ενέργεια στο χώρο του αθλήματος που θίγει συμφέροντα του ευρύτερου ελληνισμού.

Τέλη Σεπτεμβρίου, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Λισσαβώνας, είχαν αποκαλυφθεί δύο προσβλητικά, για το κύρος της Κύπρου, σκηνικά, στα οποία είχαν εμπλακεί η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία του αθλήματος και η Τουρκία. Τώρα προκλητική κίνηση της παγκόσμιας ομοσπονδίας, σχετική με τα Σκόπια οδήγησε την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στην απόφαση να προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον της I.T.T.F.! Στην τελευταία της συνεδρίαση η διοίκηση της ελληνικής ομοσπονδίας αποφάσισε να πάει στο CAS (το διεθνές αθλητικό δικαστήριο της Λωζάννης) και να εναντιωθεί στην απόφαση της I.T.T.F. να κρατήσει στον οδηγό με τα στοιχεία όλων των ομοσπονδιών των Σκοπίων με την ονομασία ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης Μακεδονίας (Macedonia)!

O πληροφοριακός οδηγός έφτασε στα γραφεία της Αγίου Κωνσταντίνου την περασμένη εβδομάδα. Μόλις είδε πώς αναγράφεται εκεί το συγκεκριμένο κράτος η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έκανε διαμαρτυρία και ζήτησε αλλαγή προκειμένου να μπει το όνομα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Το αίτημα όμως, απορρίφθηκε, η I.T.T.F. απάντησε ότι επιμένει σε αυτή την ονομασία και η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θέλησε να γίνει πιο δυναμική στη στάση της. Θα προσφύγει στο CAS και ήδη ανέθεσε το θέμα σε νομικό γραφείο, που ασχολείται με διεθνείς υποθέσεις. Το CAS είναι ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο σε διεθνές επίπεδο. Αφορά και αθλητικές ομοσπονδίες κι έχει συσταθεί με σκοπό την επίλυση διαφορών που σχετίζονται με τον αθλητισμό.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΠΕΛΑΣ

Εξάλλου, την παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. αλλά και από πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής υπέβαλλε ο Γιώργος Τσόπελας. Το έως τώρα μέλος του Δ.Σ. εξήγησε ότι φεύγει για προσωπικούς λόγους. Στην προεδρία της Τ.Ε. ήταν από τα τέλη Αυγούστου του 2013 όταν είχε αντικαταστήσει τον Γιώργο Παπαγεωργίου. Το κενό στο διοικητικό συμβούλιο θα συμπληρωθεί από το πρώτο αναπληρωματικό μέλος, που είναι η Κική Ερηνάκη από την Κρήτη και σύντομα θ’ ακολουθήσει αναδιάρθρωση όπου θ’ αποφασιστεί ποιος θα καλύψει τη θέση του προέδρου στην Τεχνική Επιτροπή.

* Τέλος, στη συνεδρίαση οριστικοποιήθηκε η αποστολή στο ετήσιο διεθνές τουρνουά της Κύπρου με προσκλήσεις, που θα διεξαχθεί από τις 28 έως τις 30 Νοεμβρίου στη Λευκωσία. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στα αγωνιστικά τραπέζια από τους αδερφούς Κωνσταντινόπουλους, Γιώργο και Κωνσταντίνο, τη Μαρία Χριστοφοράκη και τη Γεωργία Ζαβιτσάνου.Μουντιάλ 2022: Ντέιβις με το καλησπέρα για τον Καναδά! (Video)
Μουντιάλ 2022: Ντέιβις με το καλησπέρα για τον Καναδά! (Video)
Live Chat Κροατία-Καναδάς 0-1
Live Chat Κροατία-Καναδάς 0-1
Ράντονιτς: «Είμαι ικανοποιημένος με την προσέγγιση, θα δούμε αύριο για Γκριγκόνις»
Ράντονιτς: «Είμαι ικανοποιημένος με την προσέγγιση, θα δούμε αύριο για Γκριγκόνις»
Μπέικον: «Θέλω να κάνω τη διαφορά» - Το εντυπωσιακό ντεμπούτο του (video)
Μπέικον: «Θέλω να κάνω τη διαφορά» - Το εντυπωσιακό ντεμπούτο του (video)