Διαψεύδουν τις φήμες για την υγεία του Μοχάμεντ Άλι οι κόρες του (videos+photos)

Διαψεύδουν τις φήμες για την υγεία του Μοχάμεντ Άλι οι κόρες του (videos+photos)

Καθησυχαστικές για την υγεία του Μοχάμεντ Άλι παρουσιάστηκαν δύο κόρες του θρύλου των ρινγκ.

Ο κατά πολλούς κορυφαίος επαγγελματίας πυγμάχος όλων των εποχών στα 72 του χρόνια δίνει τον πιο σκληρό αγώνα της ζωής του, εναντίον ενός αντιπάλου που ξέρει πως δεν μπορεί να κερδίσει, αλλά συνεχίζει να τον αντιμετωπίζει μέχρι τέλους.

1045087
Η κατάσταση τους τελευταίους μήνες έχει επιδεινωθεί με αποτέλεσμα ο  χρυσός Ολυμπιονίκης της Ρώμης το 1960 και παγκόσμιος πρωταθλητής των βαρέων βαρών να μην μπορέσει πριν λίγες ημέρες να παραστεί στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ για τη ζωή του «I Am Ali».

10710541 10152689957172822 5742406047822007566 n
Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο αδερφός του Ράχμαν Αλι είχε υποστηρίξει τότε «δεν μπορεί να μιλήσει πλέον, λόγω της αρρώστιας που τον βασανίζει, είναι δύσκολη αυτή η κατάσταση αλλά παρόλα αυτά ο Μοχάμεντ είναι περήφανος και έδωσε την συγκατάθεση του για την ταινία" ενώ λίγους μήνες νωρίτερα ο Μοχάμεντ Άλι Τζούνιορ γιός του κορυφαίου μποξέρ είχε εκφράσει την ανησυχία του για τον πατέρα του, λέγοντας πως ο χρόνος του και οι πιθανότητες να κρατηθεί στη ζωή λιγοστεύουν μέρα με τη μέρα.

3240323
Όμως χθες δύο άλλα μέλη της οικογένειας του εκ των σπουδαιότερων αθλητών ζωντανού θρύλου της πυγμαχίας και των πολιτικών δικαιωμάτων που σύμφωνα με μαρτυρίες δεν μπορεί σχεδόν καν καλά-καλά να μιλήσει ή να βγει από το σπίτι του στην Αριζόνα ο πατέρας τους δεν είναι και τόσο άσχημα όσο οι προαναφερθείσες και όχι μόνον πηγές ανέφεραν.

2D274907011924-today-ali-141016-01.blocks desktop medium
«Δυστυχώς κάποια μέλη της οικογένειας που δεν κατανοούν τη νόσο Πάρκινσον μπορεί να λένε λάθος πράγματα επειδή δεν τον βλέπουν τόσο συχνά και έτσι όταν τον δουν νομίζουν ότι είναι χειρότερα από ότι πραγματικά είναι» δήλωσε ο κόρη του Μέι Μέι σε τηλεοπτική της συνέντευξη  στο κανάλι NBC και πρόσθεσε  «είναι μια χαρά κόσμε, μην ανησυχείτε».
Από την πλευρά της η επίσης κόρη του Χάνα επεσήμανε « για εμένα όλα αυτά είναι απογοητευτικά πατέρας μου εξακολουθεί να επικοινωνεί και είμαστε τυχερές που μπορούμε να του μιλάμε και να τον βλέπουμε πιο συχνά από τον περισσότερο κόσμο και απλά η φωνή του είναι πιο μαλακή από πριν».
Η Μέι Μέι πρόσθεσε ακόμα την ελπίδα της το ντοκιμαντέρ για τον πατέρα της να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές.

alis-daughters-maryum-and-hana-ali

Τον Φεβρουάριο του 2013 ο Ραχμάν είχε πει ότι ο αδελφός του μπορεί να πέθαινε «σε μερικές ημέρες», πληροφορία που έσπευσαν να διαψεύσουν άλλα μέλη της οικογένειας του Μοχάμεντ Αλι.

muhammed-ali

Γεννημένος στις 17 Ιανουαρίου 1942 με το πραγματικό του όνομα να είναι Κάσιους Μαρσέλους Κλέι αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 1981, έχοντας  απολογισμό 56 νίκες, μόλις πέντε ήττες και τρεις φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή (ο πρώτος πυγμάχος που κατάφερε κάτι τέτοιο ενώ υπερασπίστηκε με επιτυχία  τον τίτλο 19 φορές).

muhammad-ali 1
Ίσως όμως πέραν του ασύγκριτου του αγωνιστικού στιλ (ταχύτητα στις κινήσεων, δύναμη και ευελιξία)  και ότι ήταν φόβος και ο τρόμος κάθε αντιπάλου στα ρινγκ,  υπήρξε ένας πολιτικός πρωταθλητής, κορυφαίος αθλητής με απίστευτο λόγο, που έκανε τα μέσα ενημέρωσης να τον παρακολουθούν για μια του έξυπνη φράση, ή μια δήλωσή του  η οποία θα έγραφε ιστορία. Στη δεκαετία του 1960 ασπάστηκε το Ισλάμ, προσχωρώντας στην οργάνωση των «Μαύρων Μουσουλμάνων» και μετονομάστηκε σε Μοχάμεντ Άλι, θεωρώντας πως μέχρι τότε κατείχε το «όνομα ενός δούλου».

article-0-037023BF0000044D-32 468x388


Τοποθετήθηκε ανοιχτά σε θέματα  αναφορικά με την ελευθερία των Αφροαμερικανών στις Ηνωμένες Πολιτείες και  αρνήθηκε να καταταγεί στον αμερικανικό στρατό κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, με συνέπεια να του αφαιρεθεί προσωρινά ο τίτλος του ενώ το 1983 διαγνώστηκε πως πάσχει από το σύνδρομο Πάρκινσον. Πάμπολλες είναι οι τιμητικές του διακρίσεις (ανάμεσα τους και το «Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας») ενώ το 2005 ιδρύθηκε προς τιμή του το «Κέντρο Μοχάμεντ Άλι», αφιερωμένο στη ζωή του, την αθλητική του σταδιοδρομία και τα ιδανικά που υπερασπίστηκε και σύμφωνα με την οικογένεια του συνεχίζει να υπερασπίζεται όπως μπορεί.



Διαψεύδουν τις φήμες για την υγεία του Μοχάμεντ Άλι οι κόρες του (videos+photos)



Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved