Εθνική Βόλεϊ Ανδρών: Κοντά της ο πατέρας του Τζούριτς

Εθνική Βόλεϊ Ανδρών: Κοντά της ο πατέρας του Τζούριτς

Παρουσία του Μίλαν Τζούριτς, πατέρα του αρχηγού της Εθνικής Βόλεϊ Ανδρών, Δημήτρη Τζούριτς, έγινε η πρωϊνή προπόνηση-χαλάρωμα του πριν το βραδινό (21:00 ώρα Ελλάδας) κρίσιμο παιχνίδι με το Μαυροβούνιο στο φινάλε της φάσης των Ομίλων του Ευρωπαϊκού Λιγκ.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ:

«Η Ελληνική ομάδα δεν θα έχει εύκολο έργο και θα έχει και έναν έξτρα αντίπαλο, το γήπεδο» μας είπε ο Μίλαν Τζούριτς όταν του ζητήσαμε να κάνει προγνωστικά για το βραδινό παιχνίδι με το Μαυροβούνιο και συμπλήρωσε: «Το λέω αυτό γιατί και άλλοι που έχουν αγωνιστεί στο «Mediteranski Sportski Centar», έχουν να λένε για προβλήματα με το γήπεδο. Το Μαυροβούνιο δεν είναι η σούπερ ομάδα, αλλά είναι καλή ομάδα και θα έχει το αβαντάζ της έδρας. Όμως πιστεύω ότι εάν η Ελλάδα παίξει καλά και βοηθήσουν όλοι οι παίκτες μπορεί να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει και να προκριθεί στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Λιγκ».

-Εσείς ποια ομάδα θα υποστηρίζετε;
«Καταρχήν είμαι Σέρβος και όχι Μαυροβούνιος, αλλά ακόμη και με την Σερβία να αγωνιζόταν η Ελλάδα, θα ήμουν με την Ελλάδα αφού για αυτή αγωνίζεται ο γιος μου».

-Βόλεϊ παρακολουθείτε;
«Όχι».

-Γιατί;
«Κουράστηκα, ήμουν πολλά χρόνια στον χώρο».

-Κάποια εξαίρεση κάνετε;
«Μόνο όταν παίζει ο γιος μου, αλλά και πάλι δεν παρακολουθώ όλα του τα παιχνίδια».

-Πάντως κάνατε ολόκληρο ταξίδι για να έρθετε στην Μπούντβα για χάρη του...
«Ακριβώς όπως το είπες. Ταξίδι για τον Μίταρ. Ήρθα να τον δω, αφού 6 μήνες είχαμε να συναντηθούμε και για να δω καλούς φίλους και από την Ελλάδα και από το Μαυροβούνιο και όχι τόσο για το παιχνίδι».

-Τι κάνετε τώρα;
«Είμαι συνταξιούχος, ζω σε ένα χωριό κοντά στη Ρουμανία, και περνάω πολύ καλά. Πάω για ψάρεμα, ασχολούμαι με τα καλαμπόκια μου, μαγειρεύω. Κάνω μια απλή ζωή, χωριάτικη όπως θα έλεγαν φίλοι μου στην Ελλάδα. Όπως θυμάμαι ότι ζούσαν οι άνθρωποι στην Ορεστιάδα όταν εγώ αγωνιζόμουν εκεί».

-Μάθατε ότι η Ορεστιάδα επέστρεψε στην Α1 Εθνική;
«Ναι και χάρηκα με την ψυχή μου πάρα πολύ. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι την βοήθησαν και την στήριξαν. Τα πιο πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον φίλο μου Στέλιο Κεμανατζή. Αυτός πίστεψε πιο πολύ απ’ όλους και έκανε και τους άλλους να πιστέψουν. Μπράβο του».

-Πώς βλέπετε το επόμενο βήμα του Δημήτρη;
«Αυτά που ήθελε σε μια ομάδα στην Ευρώπη δεν βρήκε, δηλαδή βασικός διαγώνιος και να αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ ή σε δυνατή ομάδα στην Ιταλία. Είχε από την Τουρκία τέσσερις προτάσεις, αλλά δεν μπορούσε να πει όχι στην πρόταση από την Κορέα. Έκανε την πιο λογική επιλογή».

-Μιλήσατε πριν πάρει την απόφασή του;
«Πάντα μιλάμε, αλλά πάντα αυτός αποφασίζει. Αυτός αποφάσισε στο δίλημμα Ελλάδα ή Σερβία, εγώ απλώς του ανέλυσα τα δεδομένα. Αυτός αποφάσισε παλιότερα όταν υπήρχαν οι επιλογές του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Αυτός αποφασίζει για την ζωή και την καριέρα του. Τον έμαθα από μικρό παιδί να αποφασίζει για να παίρνει και το βάρος της ευθύνης».

-Η κρίση έχει επηρεάσει τους πάντες, το δικό σας σχόλιο;
«Εμείς στην Σερβία έχουμε 20 χρόνια κρίση και είμαστε μαθημένοι. Ολόκληρες οικογένειες και μάλιστα εάν είναι τυχερές ζουν με 200 ευρώ το μήνα, συνεπώς αυτά που γίνονται τώρα σε άλλες χώρες μας φαίνονται σαν πλάκα. Το σοβαρό πρόβλημα το έχουν όλοι όσοι είχαν μάθει στα πάρα πολλά και πλέον είναι υποχρεωμένοι να αναθεωρήσουν πράγματα και να ζήσουν με τα πολύ λίγα».



NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved