Μιλλούση: «Ξέρουμε να τιμάμε τη γαλανόλευκη»

Μιλλούση: «Ξέρουμε να τιμάμε τη γαλανόλευκη»

Μεταξύ σοβαρών προβλημάτων, που ταλαιπωρούν ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό, καλούνται να ισορροπήσουν οι Έλληνες γυμναστές της ενόργανης.

Η Βάσω Μιλλούση, με δηλώσεις τους στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία», αναφέρθηκε στα πλείστα εμπόδια που έχουν να ξεπεράσουν η ίδια και οι συναθλητές της, ενώ αποκάλυψε πως υπάρχει η σκέψη ακόμα και αλλαγής εθνοσήμου, προκειμένου να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες προπόνησης, αλλά και διαβίωσης. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην ενόργανη γυμναστική: «Η κατάσταση φυσικά και είναι άσχημη σε όλο το φάσμα του αθλητισμού στην πατρίδα μας. Χωρίς πόρους, γήπεδα, χώρους, προνόμια, ελπίδα, κίνητρο, είναι δύσκολο να κρατηθεί ο Έλληνας πρωταθλητής στα στάνταρντ που απαιτούνται. Μόνοι μας προσπαθούμε να μαζέψουμε, κυρίως από χορηγούς, ό,τι εφόδια μπορούμε, ώστε κατ\ αρχάς να συμμετέχουμε στις μεγάλες διοργανώσεις στο εξωτερικό. Ήμασταν πρόσφατα, όπως και με τα άλλα παιδιά, το Λευτέρη Κοσμίδη (πρωταθλητής στις ασκήσεις εδάφους) και τον συνονόματό του Πετρούνια (πρωταθλητή στους κρίκους) στην Κορέα, για σημαντικό τουρνουά. Τα καταφέραμε, πήγαμε, είχαμε καλή, συνεπή παρουσία, αλλά και μόνο που ακούγαμε γύρω μας πως είναι πιθανό η Ελλάδα να μην μπορέσει να διοργανώσει το εγχώριό της πρωτάθλημα μας σχολίαζαν αρνητικά. Και να φανταστεί κανείς πως σε αυτό το γκραν πρι πήγαμε την τελευταία στιγμή, μια και στα προηγούμενα δεν συμμετείχαμε λόγω οικονομικής αδυναμίας της ομοσπονδίας. Αυτό βέβαια έχει αντίκτυπο σε εμάς, αφού χάσαμε τη θέση μας στην παγκόσμια κατάταξη κι εγώ και οι δύο Λευτέρηδες, δηλαδή. Μας κόστισε, μας στοίχισε, πολύ, αλλά δεν το βάζουμε κάτω Μαζεύουμε τις δυνάμεις μας, συγκεντρωνόμαστε και τα δίνουμε όλα για το τελειότερο αποτέλεσμα».

Για τις συνθήκες προπόνησής της στον Άγιο Κοσμά: «Εγώ προσωπικά κάνω έξι ώρες, τρεις φορές μέσα στην μέρα, προπόνηση, στον Άγιο Κοσμά, όπου το τοπίο είναι φανερά εγκαταλελειμμένο. Σε τίποτα δεν θυμίζει χώρο που μπορεί να δραστηριοποιηθεί ποιοτικά ο αθλητής, αναφορικά με την άρτια προετοιμασία του. Ακόμη και αν αναφερθούμε, πέραν της εικόνας των γυμναστηρίων, σε αυτή των ξενώνων. Το κλιματιστικό αφενός δεν γλιτώνει την υγρασία που υπάρχει, καθώς η θάλασσα είναι δίπλα, στο ένα βήμα. Ενδεχομένως δε, επηρεάζει αρνητικά -περισσότερο- τη σωματική κατάσταση των αθλητών. Οι φυσιοθεραπευτές μας, λογικό είναι, έχουν μπόλικη δουλειά. Βλέπουμε άλλες εγκαταστάσεις, που υπήρχαν από παλιά να ρημάζουν, παραμένοντας αναξιοποίητες».

Για την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων αθλητών: «Όσον αφορά τις οικονομίες μας, επειδή προφανώς δεν βγαίνουμε πολλές φορές, βάζει ο ένας, βοηθώντας τον άλλον, π.χ. σε φαγητό, βενζίνη κ.λπ. Όπως συμβαίνει, από ό,τι πληροφορούμαι και σε άλλους αθλητές, άλλων αγωνισμάτων. Όταν φτάνεις να μιλάς για σημείο οριακής επιβίωσης τότε όλα σταματούν, παύουν να έχουν σημασία. Εγώ, παράλληλα ασχολούμαι με τη γυμναστική σε ό,τι αφορά τις μικρότερες ηλικίες, καθώς υπάρχει εξαιρετικό υλικό και κάπως έτσι προσπαθώ να τα βγάζω πέρα. Χωρίς να χρειάζεται να επιβαρύνω τους δικούς μου».

Για το ενδεχόμενο να πάρει ξένο διαβατήριο, για να εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες: «Δεν είναι παράλογο να πω ότι αρκετοί αθλητές σκέφτηκαν ή συζητούν την ιδέα αλλαγής εθνοσήμου. Όπως ένας Έλληνας μπορεί να φύγει έξω να δουλέψει, για να ζήσει, έτσι μπορεί ένας αθλητής, αν φτάσει στα άκρα, να πάρει την απόφαση αυτή. Αν και φυσικά θα το κάνει με βαριά καρδιά, αφού ξέρουμε να τιμάμε τη γαλανόλευκη και για αυτήν παλεύουμε».



«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved