Κωπηλασία: Βιτρίνα άνοιξε πανιά! (photos)

Κωπηλασία: Βιτρίνα άνοιξε πανιά! (photos)

Στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας, στο πλαίσιο του θεσμού «Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

Για την προώθηση της διοργάνωσης, μάλιστα, στήθηκε σε εμπορικό κατάστημα, στο κέντρο της πόλης, βιτρίνα με πανιά. «Από τον Ιούνιο και μέχρι το τέλος του έτους στην ίδια βιτρίνα θα εκθέτουν τα έργα τους νέοι καλλιτέχνες. Η βιτρίνα θα αλλάζει θέματα και θα έχει ζητήματα που αφορούν στην πόλη. Ξεκινάμε με την κωπηλασία και προχωράμε», ανέφερε σχετικά η πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ και επικεφαλής του «Θεσσαλονίκη 2014» Μαρία Πασχαλίδου. Παρών στα αποκαλυπτήρια ήταν και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

«Θα προωθήσουμε όχι μόνο το πρωτάθλημα κωπηλασίας, αλλά και άλλες εκδηλώσεις όπως ο νυχτερινός ημιμαραθώνιος και το «Open House», που θα γίνουν το ίδιο διάστημα στη Θεσσαλονίκη. Θα γίνει μια κοινή καμπάνια σε όλα τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο για να προσελκύσουμε επισκέπτες. Παράλληλα, θέλουμε τα σκάφη μετά τους αγώνες να μείνουν στην πόλη, να γίνονται εκδρομές και να υπάρχει ένα καινούριο τουριστικό προϊόν», τόνισε από την πλευρά του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας θα λάβει χώρα το διάστημα 17-19 Οκτωβρίου, στο Θερμαϊκό. Υπολογίζεται πως θα πάρουν μέρος περίπου 500 αθλητές από ολόκληρο τον κόσμο, ενώ συνολικά ο αριθμός όλων των μελών των αποστολών αναμένεται να φθάσει τους 2,500, χωρίς να υπολογίζονται οι επισκέπτες που θα μεταβούν στη χώρα μας για να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες.Davis Cup: Ενός λεπτού σιγή για τους δύο πιλότους στο ΟΑΚΑ - Αποθέωση για την Εθνική (videos)
Davis Cup: Ενός λεπτού σιγή για τους δύο πιλότους στο ΟΑΚΑ - Αποθέωση για την Εθνική (videos)
Basket League: Αυλαία και ντέρμπι Άρης-ΑΕΚ στην 15η αγωνιστική
Basket League: Αυλαία και ντέρμπι Άρης-ΑΕΚ στην 15η αγωνιστική
Super League: Κρίσιμη έξοδος στη Νίκαια για Άρη - «Μάχη» για παραμονή σε Ηράκλειο
Super League: Κρίσιμη έξοδος στη Νίκαια για Άρη - «Μάχη» για παραμονή σε Ηράκλειο
Ισχαιμική νόσος: Ποιες έγκυες κινδυνεύουν
Ισχαιμική νόσος: Ποιες έγκυες κινδυνεύουν