Ευρωπαϊκό Κωπηλασίας: Καθησυχάζει η σερβική ομοσπονδία

Ευρωπαϊκό Κωπηλασίας: Καθησυχάζει η σερβική ομοσπονδία

Κανονικά θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας ανδρών/γυναικών στο Βελιγράδι (30/5-1/6) παρά την καταστροφή στη Σερβία.

Αυτή ήταν η ενημέρωση με επιστολή του προς την Παγκόσμια Ομοσπονδία (FISA), από τον γενικό γραμματέα της σερβικής ομοσπονδίας, Νεμπόισα Γεβρέμοβιτς.

Οι καταστροφικές πλημμύρες της περασμένης εβδομάδας στη Σερβία, που είχαν ως τραγικό απολογισμό απώλειες ανθρώπινων ζωών με ολόκληρες περιοχές της χώρας να καλύπτονται από νερό, είχαν προκαλέσει εκτός από θλίψη και ανησυχία στις τάξεις τις ευρωπαϊκής κωπηλασίας, αναφορικά με τη διεξαγωγή ή μη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. «Ποτέ δεν διακυβεύτηκε η διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος», ανέφερε στην επιστολή του προς τη FISA ο Νεμπόισα Γεβρέμοβιτς, την οποία προώθησε η παγκόσμια ομοσπονδία στις εθνικές ομοσπονδίες που συμμετέχουν στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Τα ελληνικά «κουπιά» θα εκπροσωπηθούν από 13 αθλητές και αθλήτριες, με την ΕΚΟΝΦΣ να διατηρεί και σ' αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα βάσιμες ελπίδες για μετάλλια. Από τα μεγάλα ονόματα της ελληνικής κωπηλασίας, θα απουσιάσουν από το φετινό ραντεβού στο Βελιγράδι οι Αλεξάνδρα Τσιάβου, Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Στέργιος Παπαχρήστος, ο καθένας για προσωπικό λόγο. Η ελληνική αποστολή θα αναχωρήσει με προορισμό τη σερβική πρωτεύουσα, την Τρίτη, 27/5, ενώ η επιστροφή έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, 2 Ιουνίου.

Η επιστολή του γενικού γραμματέα της σερβικής ομοσπονδίας κωπηλασίας, Νεμποϊσα Γεβρέμοβιτς, αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Εκ μέρους της ομοσπονδίας μας και της Ο.Ε. του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2014 στο Βελιγράδι, είναι καθήκον μου να σας ενημερώσω ότι παρά τις πρόσφατες τραγικές πλημμύρες της περασμένης βδομάδας στη Σερβία -που έχουν καλύψει ολόκληρες περιοχές της χώρας- οι προετοιμασίες για ένα επιτυχημένο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα συνεχίζονται κανονικά.

Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την κυβέρνηση, το Υπ. Νεολαίας και Αθλητισμού καθώς και την δημοτική αρχή της πόλης. Όλοι παρακολουθούμε από κοντά αυτή την δύσκολη κατάσταση, αλλά ποτέ δεν διακυβεύτηκε η διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού. Το ύψος του νερού στο ποταμό Σάβα που περικλείει τον στίβο είναι στο συνηθισμένο του επίπεδο και δεν υπάρχει καμία απειλή. Έχοντας αυτό στο μυαλό σας διαβεβαιώνουμε για την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων και θεατών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος».Θλίψη - Πέθανε ο Ολυμπιονίκης με την Εθνική Ελλάδας, Σάσα Ζιβούλοβιτς
Θλίψη - Πέθανε ο Ολυμπιονίκης με την Εθνική Ελλάδας, Σάσα Ζιβούλοβιτς
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Στην «OPAP Arena» ο Πογέτ - Θα δει το ντέρμπι του Κυπέλλου
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Στην «OPAP Arena» ο Πογέτ - Θα δει το ντέρμπι του Κυπέλλου
Κύπελλο Ελλάδας: Επίσημη η αναβολή στο Λαμία-ΠΑΟΚ (photos+video)
Κύπελλο Ελλάδας: Επίσημη η αναβολή στο Λαμία-ΠΑΟΚ (photos+video)
ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Θρήνος για Κανός - Έχασε τη μητέρα του και φεύγει για Ισπανία - Τέθηκε εκτός ντέρμπι
ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Θρήνος για Κανός - Έχασε τη μητέρα του και φεύγει για Ισπανία - Τέθηκε εκτός ντέρμπι